راهکارِ بازیگر «یلدا» برای فاصله گرفتنِ جامعه از کدورت‌ها، زخم‌ها و خشونت

فروغ قجابگلو با اشاره به موضوع فیلم «یلدا»، تاکید می‌کند جامعه ما بسیار نیاز دارد از خشونت، کدورت‌ها و زخم‌ها فاصله بگیرد و این زمانی رخ می‌دهد که فیلم و تئاتر ببینیم کتاب بخوانیم، موسیقی گوش بدهیم، خبرهای سالم بخوانیم و.... آن وقت است که فردی تاثیرگذار در جامعه می‌شویم.

راهکارِ بازیگر «یلدا» برای فاصله گرفتنِ جامعه از کدورت‌ها، زخم‌ها و خشونت

فیلم سینمایی «یلدا»، سومین ساخته بلند مسعود بخشی به تهیه‌کنندگی علی مصفا، این روزها در گروه هنر و تجربه، روی پرده سینماها رفته است.

فروغ قجابگلی، صدف عسگری، بهناز جعفری، فرشته صدرعرفایی، بابک کریمی، فرشته حسینی، فقیهه سلطانی و ... بازیگران این فیلم هستند که موضوعی اجتماعی دارد. در «یلدا»، داستان زنی به نام مریم کمیجانی، روایت می‌شود که به دلیل قتل شوهرش به مرگ محکوم شده است. او در شب یلدا به استودیوی یک برنامه زنده تلویزیونی آورده می‌شود تا توسط تنها فرزند مقتول، یعنی مونا ضیا، بخشیده شود اما مجموعه اتفاقات در صحنه و پشت صحنه این برنامه، هر دو زن جوان را در چالشی جدی برای تصمیم‌گیری قرار می‌دهد.

به بهانه اکران «یلدا»، سراغ فروغ قجابگلو، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون رفتیم و با او گفت‌وگو کردیم. او درباره حضور خود در این فیلم سینمایی توضیح داد: «فیلم «یلدا» یک درام اجتماعی است و به نوعی در زمینه خودش فرهنگ‌سازی می‌کند. من کارهایی از این دست را بسیار دوست دارم. سینمایی که روی موضوعات اجتماعی و فرهنگ‌سازی کار می‌کند یعنی سینمای تفکر برانگیز. ایفای نقش در چنین کارها و فیلم‌هایی هم بعد بازیگری‌ام و هم روح و اندیشه‌ام را اغنا می‌کند. از همه مهم‌تر تاثیر آن بر بعد فرهنگ‌ و اندیشه جامعه است. «یلدا» تمام ویژگی‌های مدنظر من را داشت. قصه، نکته اول بود. مسعود بخشی کارگردان فیلم، من را از تئاتر «فاوست» حمیدرضا نعیمی دیده بود و می‌گفت همان سال در ذهنم بود که برای یکی از کارهایم با شما همکاری کنم. این برای من قابل احترام بود که یک کارگردان به دیدن تئاتر می‌رود تا بازیگرانش را خود انتخاب کند. همچنین حضور علی مصفا در مقام تهیه‌کننده، بازیگران عزیزی که در کار حضور داشتند و برخورد خوب و انسانی که روز اول از تیم دفتر دیدم در نهایت تصمیم به نقش‌آفرینی در این فیلم گرفتم.»

مسعود بخشی من را در تئاتر «فاوست» حمیدرضا نعیمی دیده بود و می‌گفت همان سال در ذهنم بود که برای یکی از کارهایم با شما همکاری کنم. این برای من قابل احترام بود که یک کارگردان به دیدن تئاتر می‌رود تا بازیگرانش را خود انتخاب کند

بازیگر «یلدا» درباره چالش‌های نقش خود که در این فیلم با آن روبه رو بوده است، گفت: «اصولا نقشی که می‌خواهم بازی کنم در ابتدا به لحاظ اسطوره‌شناسی مورد بررسی قرار می‌دهم. یعنی این نقش به چه اسطوره‌ای نزدیک است. سپس به سراغ همه ویژگی‌های آن اعم از جزیی و کلی می‌روم و مطالعه می‌کنم. بعد از آن از نکاتی که در خود من است وارد نقش کرده و همچنین از دانش و تجربه بازیگری‌ام نیز استفاده می‌کنم. خانم کشاورزِ فیلم «یلدا» شخصیتی است مسئولیت‌پذیر که وظایف کاری خودش را می‌داند. همین ویژگی باعث شد که احساس کند مریم کمیجانی می‌تواند جای دختر یا خواهر خودش باشد؛ جامعه برایش یک خانواده بزرگ است. این التهاب و استرس به دلیل کمکی که قصد دارد به دختر بکند از همان ابتدای داستان خودش را نشان می‌دهد. جالب است بدانید که اصولا نقش‌های سخت زیاد به من پیشنهاد می‌شود. برخی نقش‌ها با جزییات کامل نوشته می‌شود اما برخی دیگر فقط کلیات نقش مشخص شده است. خانم کشاورز از آن دسته نقش‌های کلی بود. در جلسات گفتگو و تشریح نقش با کارگردان، رفتن به استودیو پخش زنده تلویزیون و بررسی دیالوگ‌های شخصیت‌های دیگر خانم کشاورز پیدا شد و جان گرفت. می توانم بگویم این نقش از آن نقش‌های سخت بود.»

بازیگر «یلدا» با اشاره به اینکه موضوع این فیلم، بخشش است و پرداختن به آن در اشکال هنری مانند فیلم، تئاتر و موسیقی بسیار اهمیت دارد، عنوان کرد: « نه تنها در جامعه ما بلکه در تمام جوامع بشری هنر آمده است که علاوه بر آرامش بخشیدن به روح انسان و ایجاد لذت، کمک کننده و شفا دهنده نیز باشد. یعنی در شرایط سخت و فشارهایی که انسان با خود حمل می‌کند این هنر است که بار انسان را سبک می‌کند ، روحش را تلطیف و جانش را شفا می‌بخشد. ماهیت هنر این است.»

این مطلب را هم بخوانید: فیلم‌هایی که چراغ سینماها را پس از ۴ ماه روشن کردند

قجابگلو با اشاره به حضور این فیلم سینمایی در جشنواره‌های مختلف جهانی بیان کرد: «زمانی یک کار موفق می‌شود که مجموعه‌ای درست و هماهنگ در پشت آن کار موفق باشند. پیروزی مدیون همدلی، مسئولیت پذیری و عمل کردن است. در فیلم ما هم فکر می‌کنم موضوع، کارگردان، بازیگران، تهیه‌ و تولید طراحان و همه و همه باعث موفقیت کار، حضور در جشنواره‌های بین‌المللی و کسب جوایز شده‌اند.»

جالب است بدانید که اصولا نقش‌های سخت زیاد به من پیشنهاد می‌شود. برخی نقش‌ها با جزییات کامل نوشته می‌شود اما برخی دیگر فقط کلیات نقش مشخص شده است

او همچنین درباره همکاری با مسعود بخشی، کارگردان این فیلم نیز مطرح کرد: « در ابتدا باید بگویم من در این فیلم کاملا احساس امنیت داشتم که نکته بسیار مهم برای بازیگر است. همین امر باعث شد به خوبی روی نقش و کار متمرکز شوم. مسعود بخشی می‌دانست از کار چه می‌خواهد پس با صبر و حوصله فیلم را پیش می‌برد و بازیگر را به سمت هدف اصلی‌اش هدایت می‌کرد. همه گروه اعم از بازیگران و عوامل ایرانی و خارجی تعامل خوبی باهم داشتیم و تجربه بسیار خوبی برای من در این فیلم رقم خورد.»

بازیگر «یلدا» در پایان خاطرنشان کرد: «دعوت می‌کنم و خواهشم این است که مردم به تماشای فیلم «یلدا» بنشینند. می‌دانم شرایط موجود به دلیل شیوع ویروس کرونا مناسب نیست اما می‌ شود با رعایت اصول بهداشتی این فیلم را در سینماها دید. چراکه جامعه ما و جهان بسیار احتیاج دارد که از خشونت خالی بشود. جهان انسان نیاز دارد از کدورت‌ها و زخم‌ها فاصله بگیرد و این زمانی رخ می‌دهد که فیلم و تئاتر ببینیم کتاب بخوانیم، موسیقی گوش بدهیم، خبرهای سالم بخوانیم و.... آن وقت است که فردی تاثیرگذار در جامعه می‌شویم. سپاس برای زنان و مردانی که از هر سوی جهان گرد هم آمدند تا این فیلم ساخته شود.»

منبع: خبرآنلاین

کد مطلب: ۱۵۵۰۹۴
لینک کوتاه کپی شد

پیوندها

دیدگاه

تازه ها

یادداشت