بلیت ۸۰هزارتومانی جشنواره فیلم فجر، در بازار سیاه رسید به ۸میلیون تومان / یک فروشنده بلیت در بازار سیاه: مگر کار خلافی کردهایم؟
یکی از اتفاقهای اجتنابناپذیری که تقریباً همواره در روزهای آغازین جشنواره فیلم فجر، نمود خاصی پیدا میکند، پدیده بازارسیاه برای فیلمهای مهم است.
البته این پدیده، تنها مختص به روزهای منتهی به آغاز جشنواره نمیشود و تقریباً تا روز پایانی این رویداد وجود دارد اما چون با آغاز جشنواره، حواس اهالی رسانه معطوف به رخدادهای روزانه است، این اتفاق نیز چندان به چشم نمیآید.
روزنامه فرهیختگان نوشت:واقعیت این است که بازارسیاه فروش بلیت، در روزهای منتهی به شروع جشنواره، بیشتر به چشم میآید، حال آنکه شدت این بازار در روزهای برگزاری، شتاب بیشتری دارد و قیمتها نیز قلههای جدیدی را تجربه میکنند.
فعالان بازارسیاه میگویند کار خلافی انجام نمیدهند
وی ادامه داد: «وقتی ما برای بلیت ۸۰ هزار تومانی، رقم ۸۰۰ هزار تومانی درنظر میگیریم، فشاری به کسی وارد نمیشود. سینماها هنگام جشنواره، سانسهای فوقالعاده میگذارند و کسانی که بضاعت پرداخت ۸۰۰ هزار تومان را ندارند، میتوانند آزادانه بروند و بلیت ۸۰ هزار تومانی خریداری کنند. درواقع کسی که ۸۰۰ هزار تومان برایش مسئله نیست، خیلی راحت استقبال میکند و اتفاقاً نه چانه میزند و نه متلک بار ما میکند.»
این شخص در پاسخ به این پرسش که تا چه اندازه بلیت در اختیار دارید، گفت: «حجم وسیعی از بلیتها، در همان زمان پیشفروش خریداری میشوند. وقتی استقبال از فیلمی بالا رفت، میرویم سراغ کسانی که بلیت خریدهاند اما اکنون به هر دلیلی نمیتوانند به تماشای آن فیلم بروند یا از کسانی که بلیتهای کلی دارند بلیتشان را میخریم و خودمان بهصورت مستقل میفروشیم.»
وی در مواجهه با این پرسش که ترسی از بابت ممانعت یا دستگیری ندارید، گفت: «آخر ما کاری نمیکنیم که بد باشد. بلیتها را برای کسانی که نمیتوانند تهیه کنند، آماده میکنیم. نه فشار میآوریم و نه اختلال ایجاد میکنیم. چیزی هم نیست که متعلق به امسال و سال گذشته باشد. همیشه بوده و در همه جای جهان هم هست و کسی تخلفی مرتکب نمیشود که بخواهد مورد توبیخ یا بازداشت قرار بگیرد، حتی من شنیدم این اتفاق در مورد کنسرتها نیز صورت میگیرد و امری عادی در حوزه موسیقی است.»
یک اهرم تبلیغاتی رایگان برای صاحبان فیلمها
اما پیگیری ما نشان میدهد این اتفاق، تنها محدود به این افراد نمیشود. بررسیهای ما نشان میدهد این روند، به یک اهرم تبلیغاتی برای برخی فیلمها تبدیل شده است. به این ترتیب که برخی از این آگهیهای فروش بلیت، اصلاً وجود خارجی ندارند و با هدف فضاسازی رسانهای حول فیلم صورت میگیرند. اتفاقی که سبب میشود با برجسته شدن نام آن فیلم بهعنوان اثری که برایش بازارسیاه راه بیفتد، مخاطبان را ترغیب میکند تا نسبت به خرید بلیتهای آن فیلم اقدام کنند و به این ترتیب، صاحبان آن فیلمها را با یک تبلیغ رایگان اما پربازده مواجه میکند که پاسخ خیلی خوبی نیز از آن میگیرند.
دیدگاه