کارتون‌های محبوب و نوستالژیک دهه شصت و هفتاد؛ از تام و جری تا کارآگاه گجت

سرنا_به بهانه تازه کردن خاطرات دوران کودکی و نوجوانی متولدان دو دهه شصت و هفتاد، می‌خواهیم شما را با تعدادی از بهترین و معروف‌ترین کارتون‌های آن زمان آشنا کنیم.

کارتون‌های محبوب و نوستالژیک دهه شصت و هفتاد؛ از تام و جری تا کارآگاه گجت

صبح های جمعه از خواب بیدار می شدیم، بعد از یک استراحت خوب و خوردن صبحانه، تلویزیون را روشن می کردیم و وقت تماشای برنامه های کودک و نوجوان و کارتون های خاطره انگیز و جذاب فرا رسیده بود. این سناریویی آشنا برای تمام کسانی است که در دهه ۶۰ و ۷۰ به دنیا آمده اند.

به بهانه تازه کردن خاطرات دوران کودکی و نوجوانی متولدان آن دو دهه می خواهیم شما را با تعدادی از بهترین و معروف ترین کارتون های آن زمان آشنا کنیم، روزگاری که خبری از انیمیشن های پرزرق و برق نبود.

۱- Tom and Jerry

چه کسی آن موش و گربه دوست داشتنی را فراموش می کند. فیلم کوتاه Tom and Jerry که در سال ۱۹۴۰ منتشر شده و نامزدی اسکار را نیز به دست آورد داستان رابطه نه چندان دوستانه یک موش و یک گربه را به تصویر می کشید. بخش زیادی از سکانس های این کارتون شامل خرابکاری ها و تعقیب و گریزهای این دو در داخل خانه بود. خوب به باید داریم که این همیشه تام بود که در نتیجه نقشه های خنده دار جری دچار جراحت می شد و به دردسر می افتاد.

کارتون های نوستالژیک و محبوب دهه شصت و هفتاد

۲- The Jetsons

کارتون The Jetsons در مورد یک خانواده سوار بر یک سفینه فضایی بود که هر روز صبح با سفینه به سر کارهایشان می رفتند. الروی پسر خانواده به مدرسه لیتل دیپر می رفت، دختر خانواده دافنه به دبیرستان اوربیت و همسر خانواده جین نیز به مرکز خرید می رفت. در نهایت نیز نوبت به جرج پدر خانواده می رسید که در دفتر کارش پیاده می شد.

کارتون های نوستالژیک و محبوب دهه شصت و هفتاد

۳- The Flinstones

یابادابادووو! فرد و ویلما فلینت‌استونز دوستان نزدیک بارنی و بتی رابل هستند. فرزندان آن ها پبلز و بم بم نیز همیشه در حال بازی با هم دیده می شوند. دو خانواده هر روز در زندگی خود با مشکلات و مسائلی روبرو می شدند. این کارتون در شش فصل ساخته شده بود. دلمان برای The Flinstones تنگ شد!

کارتون های نوستالژیک و محبوب دهه شصت و هفتاد

۴- The Pink Panther

کارتون The Pink Panther از اولین نمایشش دل بسیاری از کودکان و نوجوانان را در سراسر جهان ربود. پلنگ صورتی همیشه دوست داشت وارد خانه های مردم شده و چیزهایی بدزدد اما با انواع دردسرها و مشکلات روبرو می شد. از سال ۱۹۶۹، این کارتون تا به امروز منتشر شده و بسیاری با تماشای اپیزودی از آن به یاد دوران کودکی و نوجوانی خود خواهند افتاد.

کارتون های نوستالژیک و محبوب دهه شصت و هفتاد

۵- Yogi Bear

کارتون Yogi Bear که آن را با نام یوگی و دوستان می شناسیم در سال ۱۹۶۱ ساخته شد و در مورد ماجراجویی های یک خرس همراه با دوستانش به نام یوگی در پارک جلی استون است. از دوستان او می توان به بوبو خرسه، اسمیت و سیندی خرسه اشاره کرد. این کارتون سال ها ادامه داشت و در سال ۲۰۱۰ نیز یک بازسازی از آن در قالب فیلمی کارتونی صورت گرفت.

کارتون های نوستالژیک و محبوب دهه شصت و هفتاد

۶- Popeye The Sailor Man

وقتی کارتون Popeye The Sailor Man یا همان ملوان زبل را می دیدیم دلمان می خواست اسفناج بخوریم. این ملوان زبل سرسخت همیشه با یک مرد قوی هیکل به نام بروتوس درگیر می شد و کسی غیر از نامزدش اولیو نمی توانست او را کنترل کند. این کارتون از سال ۱۹۶۳ کودکان و نوجوانان بسیاری را به خوردن اسفناج ترغیب کرد.

کارتون های نوستالژیک و محبوب دهه شصت و هفتاد

۷- Inspector Gadget

Inspector Gadget یا همان کارآگاه گجت در مورد یک افسر پلیس نیمه انسان نیمه ربات بود که به تحقیقات در مورد جرائم پرداخته و آن ها را حل می کرد. دشمن او دکتر کلا رهبر یک گروه جنایتکار بود و برادرزاده اش پنی که دستیار او نیز بود همراه با سگش با استفاده از ابزارهای بسیار پیشرفته به انجام عملیات های کارآگاه گجت کمک می کردند. این کارتون از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۶ منتشر می شد و یکی از کارتون های محبوب کودکی دهه شصت و هفتادی ها بود.

کارتون های نوستالژیک و محبوب دهه شصت و هفتاد

۸- The Looney Tunes

این کارتون نیز در مورد مورد گروهی اردک بود که سر به سر یکدیگر می گذاشتند و برای نسل های زیادی از کودکان و نوجوانان نوستالژیک است. اگر چه این کارتون اپیزودهای زیادی داشت اما هیچکدام تکراری نبوده و مخاطب را خسته نمی کردند.

کارتون های نوستالژیک و محبوب دهه شصت و هفتاد

۹- Ducktales

کارتون Ducktales یکی از کارتون های ماجراجویانه کلاسیک دیزنی بود که داستان ماجراجویی های نافرجام یک اردک میلیونر و سه جوجه اردک را روایت می کرد. این کارتون پرطرفدار در ابتدا از سال ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۰ منتشر شد و در سال ۲۰۱۷ نیز راه اندازی مجدد آن توسط دیزنی اعلام شد.

کارتون های نوستالژیک و محبوب دهه شصت و هفتاد

۱۰- The Simpsons

The Simpsons یکی از قدیمی ترین و البته محبوب ترین کارتون های بزرگسالانه است که ماجراجویی های روزانه یک خانواده طبقه کارگر را روایت می کند که هر یک از اعضای آن رفتار و سرنوشت خاص خود را دارد. علاوه بر خنداندن ما به خاطر اتفاقات و صحنه های کمیک، سیمپسون ها رکورد طولانی ترین دوران انتشار تاریخ تلویزیون را دارد.

کارتون های نوستالژیک و محبوب دهه شصت و هفتاد

۱۱- Teenage Mutant Ninja Turtles

از سال ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۶، کارتون Teenage Mutant Ninja Turtles داستان یک موش استاد هنرهای رزمی و لاک پشت های جهش یافته نینجای او را روایت می کرد. این لاک پشت ها همراه با دو دوست انشانی شان، آپریل اونیل و کیسی جونز، به جنگ یک سازمان سری شرور به نام فوت به رهبری شردر می رفتند.

کارتون های نوستالژیک و محبوب دهه شصت و هفتاد

۱۲- Les Miserable

کارتون زیبای بینوایان که اقتباسی از شاهکار ویکتور هوگو فرانسوی بود را باید یکی از سلسه کارتون های جذاب و خاطره انگیز بچه های دهه شصتی دانست که همراهی و همدردی با شخصیت های برجسته آن نظیر کوزت و ژان وال ژان، حس تازه و بزرگسالانه ای را در میان کودکان و نوجوانان ایجاد می کرد.

کارتون های نوستالژیک و محبوب دهه شصت و هفتاد

۱۳- The Story of Perrine

داستان پرین یک انیمیشن ژاپنی به کارگردانی هیروشی سایتو است که در دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ از تلویزیون پخش می‌شد. این کارتون ۵۳ قسمتی درباره دختری به نام پرین است که پس از مرگ پدر خود به همراه مادرش به زادگاهشان یعنی روستای ماراکور در کشور فرانسه برمی‌گردد.

کارتون های نوستالژیک و محبوب دهه شصت و هفتاد

۱۴- Ikkyū-san

ایکیوـ سان عنوان یک مجموعه تلویزیونی انیمه ۲۹۶ قسمتی، از محصولات توئی انیمیشن است که از اکتبر ۱۹۷۵ تا ژوئن ۱۹۸۲ از کانال تی‌وی آساهی پخش شد. داستان مجموعهٔ الهام‌گرفته از زندگی راهب بودایی باهوش به نام ایکیو سان که در هر قسمت مشکلی پیش می آمد و او با خاراندن سر یک راه حل بسیار خلاقانه برای آن پیدا می کرد.

کارتون های نوستالژیک و محبوب دهه شصت و هفتاد

۱۵- The Twins of Destiny

کارتون The Twins of Destiny یک سریال انیمه فرانسوی بود که در سال ۱۹۹۱ ساخته شده و با نام دوقلوهای افسانه ای در ایران پخش شد. دو شخصیت جولز (پسر چینی) و جولی (دختر انگلیسی) در ایران به خواهر و برادر تبدیل شده و پدر جولی نیز به عنوان دایی آن ها معرفی شد. جولز و جولی ۷ قدرت ماورالطبیعه‌ دارند؛ به گونه‌ای که برای استفاده از آن باید دست یکدیگر را بگیرند. آن‌ها باید با استفاده از این قدرت امپراطوری ظالم کشور چین را از بین می بردند.

کارتون های نوستالژیک و محبوب دهه شصت و هفتاد

۱۶- My daddy long legs

کارتون My daddy long legs یا همان بابا لنگ دراز که نام اصلی آن بابا لنگ دراز من بود یک سریال انیمه ژاپنی است که در سال ۱۹۹۰ بر مبنای رمان بابا لنگ‌دراز به قلم جین وبستر ساخته شده‌است. انیمیشن بابا لنگ‌دراز بخشی از مجموعه تئاتر شاهکار جهان است. شخصیت اصلی این کارتون دختری باهوش و بانشاط به نام جودی است که در یک پرورشگاه زندگی می‌کند.

کارتون های نوستالژیک و محبوب دهه شصت و هفتاد

۱۷- Kyaputen Tsubasa

کاپیتان سوباسا که در ایران با نام فوتبالیست ها شناخته می شد یکی از محبوب ترین سریال های انیمه مورد علاقه پسران دهه هفتاد و هشتاد بود. انیمیشن فوتبالیست ها یک کارتون ژاپنی بود که در دهه ۷۰ محبوبیت بالایی بین کودکان پیدا کرد. فوتبالیست‌ها قصه پسر نوجوانی به نام سوباسا اُزارا است که آرزوی بازی در مسابقات فوتبال جام جهانی را دارد. او در این راه با یک دروازه‌بان حرفه‌ای به نام واکی بایاشی آشنا می‌شود، اما فوتبالیست دیگری به نام کاگرو یوگا نیز در این مسیر با سوباسا به رقابت می‌پردازد. در این کارتون نیز تغییراتی در هویت شخصیت های انیمه رخ داد که از آن میان می توان به جا زدن نامزد مادر سوباسا به جای دایی او اشاره کرد.

کارتون های نوستالژیک و محبوب دهه شصت و هفتاد

۱۸- Pokonyan

کارتون Pokonyan یا همان میو میو عوض میشه نام سریال انیمهٔ ژاپنی است که بین سال‌های ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۶ پخش می‌شد. این انیمیشن در دههٔ نود میلادی و خصوصاً زمانی که گرایش به نگهداری سگ راکون ژاپنی زیاد بود، بسیار محبوب بود. میومیو گربه‌ای بامزه است که کمی شبیه به راکون نیز می‌باشد. در مواقعی که برای او و ایمی، دختر بچه خانواده مشکل یا خطری پیش می‌آید میومیو با گفتن جمله‌ای تغیر شکل می‌دهد.

کارتون های نوستالژیک و محبوب دهه شصت و هفتاد

۱۹- Huckleberry Finn

کارتون هاکلبری فین یا ماجراهای هاکلبری فین ماجراهای هاکلبری فین برگرفته از رمانی به همین نام به نویسندگی مارک تواین است که در سال ۱۳۵۵ در کشور ژاپن ساخته شد و سری دوم این مجموعه نیز در سال‌های بعد تولید گردید. این کارتون در دهه ۷۰ در برنامه کودک و نوجوان شبکه یک صداوسیما پخش می‌شد. هاکلبری فین از آن دسته فیلم های کارتونی قدیمی به شمار می‌رود که به بررسی موضوعات انسانی و مبارزه با نژادپرستی می‌پردازد.

کارتون های نوستالژیک و محبوب دهه شصت و هفتاد

۲۰- Pinocchio: The Series

پینوکیو یک سریال انیمه ۵۲ قسمتی ژاپنی بود برای اولین بار در تلویزیون فوجی در سال ۱۹۷۲ میلادی پخش شد که این اثر توسط کمپانی سابان در سال ۱۹۹۰ مجدداً تدوین شد. این سریال ژاپنی بر اساس رمان ماجراهای پینوکیو اثر نویسنده ایتالیایی، کارلو کلودی ساخته شده. شخصیت اصلی این داستان یک عروسک چوبی است که آرزو دارد به یک انسان تبدیل شود و برای این کار بسیار تلاش می‌کند. او در این راه فریب شخصیت‌های دیگری نظیر روباه مکاره و گربه نره را می‌خورد و با هربار دروغ گفتن بینی‌اش بزرگ می‌شود.

منبع: روزیاتو

کد مطلب: ۱۶۴۶۶۸
لینک کوتاه کپی شد

پیوندها

دیدگاه

تازه ها

یادداشت