دفاع افخمی از نامه جنجالیاش به وزیر بهداشت/ کرونا را سیاسی کردهاند
سرنا_بهروز افخمی که اخیرا ۲ نامه درباره کرونا نوشته است، در برنامه «نمای نقره ای» رادیو توضیحاتی نسبت به سخنان خود ارائه کرد.
بهروز افخمی کارگردان سینما ومحسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، میهمان «نمای نقره ای» رادیو نمایش شدند.
در ابتدای این برنامه محمدرضا مقدسیان مجری برنامه و محمد صابری کارشناس برنامه درباره نامههای اخیر بهروز افخمی به وزیر بهداشت و مصطفی جلالی فخر پزشک و منتقد سخن گفتند.
صابری در این باره اظهار کرد: نامه بهروز افخمی خیلی بلند است و خیلی مشروح و از سر درد دل مبتنی بر آمار است و مدعی است که آمار جهانی را استخراج کرده است و به این نتایج رسیده است. خلاصه موضع بهروز افخمی در نامه خطاب به وزیر بهداشت این است که چرا دارید ایجاد وحشت در دل مردم میکنید و اینکه این مدل محدودیت اعمال کردن از هراس کرونا میتواند معایب و مضراتی داشته باشد که میتواند سنگینتر از ابتلا به کرونا باشد. کما اینکه بیماری کرونا را بارها در نامه تاکید میکند که جزو بیماریهای ویرووسی است و طبق آماری که به آن استناد میکند میگوید که خطر مرگ در آن پایین است.
ماجرای نامه جنجالی افخمی به وزیر بهداشت
افخمی در این برنامه در پاسخ به پرسشی درباره نامه خود بیان کرد: در این نامه چکیده آمار worldometer، دانشگاه هاپکینز و سازمان بهداشت جهان را که در حدود ۳ الی ۴ ماه اخیر بررسی کردم. کمتر از ۱ درصد سالمندانی که مبتلا به کرونا میشوند میمیرند و بقیه یعنی بیشتر از ۹۹ درصد بیماران با علائم های شدید بهبود میابند. این را من از روی آمار امریکا می گویم که فکر میکنم آمار قابل اعتمادی است به این دلیل که در آنجا دموکراتها سعی میکردند که از کشتههای کرونا علیه ترامپ استفاده کنند و نمیگذاشتند هیچ جسدی از قلم بیافتد و اگر شما در آنجا آمار را بررسی کنید متوجه میشوید که در فصل تابستان و زمستان البته فرق میکند، آخرین روز کشتهها به حدود ۳ هزار نفر رسیده است بیش از ۲۰۰ هزار نفر با علائم شدید تشخیص داده شدند بنابراین حتی امروز هم کشته از یک و نیم درصد کمتر است و البته کسانی که امروز کشته شدند برای بستریهای یک هفته یا ۱۰ روز گذشتهاند. ولی آن آمار را مقایسه کنید با تاخیر ده روزه متوجه خواهید شد که چه تعدادی هر روز تشخیص با علائم شدید میشوند و چه تعدادی میمیرند. در پزشکی امریکا در تابستان حدود نیم درصد کسانی بودند که علائم شدید داشتند و الان که موج دوم کرونا است و فصل سرد است کمتر از یک و نیم درصد است و مجموعاً میتوان گفت که کمتر از ۱ درصد سالمندانی که مبتلا به کرونا میشوند میمیرند و بقیه یعنی بیش از ۹۹ درصد اشخاصی که اغلب سالمند هستند بهبود پیدا میکنند.
وی در ادامه درباره خطر کرونا عنوان کرد: کرونا یک آنفولانزایی است که احتمال خطر مرگ در آن کمتر از سایر آنفولانزاها است یعنی اگر شما آنفولانزا مرس را در نظر بگیرید، یک سوم کسانی که مرس میگیرند میمیرند. ۱۲ درصد کسانی که سارس میگیرند میمیرند و آنفولانزاهای دیگر نیز ۲ تا ۴ درصد خطر مرگ دارند اما کرونا کمتر از ۱ درصد خطر مرگ دارد و به این معنا واقعی است و یک آنفولانزا است. البته به آن معنا که سرعت شیوع آن خیلی زیاد است یعنی اینکه هر کاری میخواهد بکند در طول حداکثر ۲ فصل سرد انجام میدهد و این را از آن آمارها میشود تخمین زد. در حالی که سایر آنفولانزها که بیشتر از کرونا میتوانند کشته داشته باشند هر کدام در طول ۱۰ سال یا ۵ سال به دلیل سرعت کم شیوع، تلفاتی بیشتر از کرونا به بار آورند.
برای ما یک فوتی هم زیاد است
فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نیز در سخنانی بیان کرد: خوشبختانه آمار مرگ و میر ویروس کرونا نسبت به سایر ویروسها کمتر است ولی گیرایی آن خیلی بیشتر است به طوری که آخرین بررسیهایی که نشان داده شده اگر شما در کناریک فرد مبتلا به کووید ۱۹ قرار گیرید پانزده دقیقه زمان لازم است تا شما حتماً مبتلا شوید که آن مبتلا شدن نیز پارامترهای مختلفی دارد. درست است که ما میگوییم مرگ و میر کمتری دارد ولی ما در کشوری قرار داریم که بیمارستانها و داروهای ما مشخص است، به اضافه اینکه شاید در بعضی از قسمتها رعایت فاصله گذاری ها و مسائل مربوط به بهداشت فردی و زدن ماسکمان از خیلی از کشورهای دیگر بهتر باشد و در برخی از پارامترهای دیگر شاید کمبودهایی را داریم. من نمیخواهم از موضع آقای افخمی صحبت کنم بلکه از موضع وزارت بهداشت صحبت میکنم، در موضع وزارت بهداشت حتی اگر ما یک نفر مرگ و میر داشته باشیم باز هم برای ما زیاد است، خصوصاً اگر آن فرد سالمند باشد، چون از نظر فرهنگی ما کشوری نیستیم که سالمندان خودمان را به سرای سالمندان ببریم و آنها را بیرون از خانواده نگه داریم، ضمن اینکه در همین مدتی که ما درگیر کووید ۱۹ در کشور بودیم افراد ارزشمندی را از دست دادیم که سالمند و جزء اساتید دانشگاه بودند، از طیف هنرمندان خودمان شادروان پرویز پورحسینی که یکی از هنرمندان بسیار با ارزش ما بود را از دست دادیم و من فکر میکنم همین پارامترها کافی است که ما ویرووس کرونا را جدی بگیریم و پیشگیری کنیم تا راهمان به بیمارستان نیفتد.
افخمی در ادامه با اشاره به نامه اول خود یاداور شد: من نامه اول را به دکتر نمکی نوشتم و موضوع آن این بود که در ۶ ماه اول شروع کرونا سیاستهای شما درست بوده و تمام کارهایی که کردید را باید میکردید چون با یک بیماری ناشناخته مواجه بودیم و این آماری که الان در اختیار من است اصلاً نبود و اصلاً نمیشد از آن آمار نتیجه گیری کرد که سرعت شیوع چقدر است یا شیوع کامل چه زمانی اتفاق میافتد، هیچ نتیجه گیری روشن و با تخمین درستی نمیشد انجام داد اما الان ۳ ماه است که بیماری بالا و پایین خودش را نشان داده و نشان داده که قابل جلوگیری نیست و الان بیش از ۴۰ میلیون نفر از مردم ایران کرونا گرفتهاند و رد کردهاند و ایمنی دارند و این افسانه ایمنی موقت هم دروغ بود و برای این پخش شده بود که مردم را وحشت زده کند و الان چون واکسن آن آماده شده است دیگر فراموش شده است چون اگر قرار باشد ایمنی کرونا موقت باشد طبیعتاً هیچ آدمی به دنبال ساخت واکسن نمیرفت چون ایمنی واکسن نسبت به ایمنی خود بیماری کوتاه مدت تر است.
خانه سینما فقط میخواهد ببیند چقدر میتواند کرونا را سیاسی کند
وی در بخش دیگر در پاسخ به پرسشی درباره موضع خود نسبت به سینما و مسائل صنفی سینما عنوان کرد: زمانی که من می بی نم سیاستهای کلی دارد به همه مردم صدمه میزند (خصوصاً در چند ماه اخیر)، اگر بخواهم در مورد صنف خودم صحبت کنم یکجوری صنفی و جناحی عمل کردهام و نمیخواهم این کار را کنم، این وظیفه خانه سینما است و وظیفه کسانی است که اتفاقاً میخواستند همه را بیکار کنند آن هم به قیمت اینکه مثلاً یک پیرمردی در یک پروژهای که بیماریهای زمینهای هم داشته فوت کرده است، لذا دائماً درخواست میکردند که همه کارها تعطیل شود که البته آنها باید پاسخگوی اعمال خودشان باشند. من نمیخواهم وظایفی که خانه سینما انجام نمیدهد را انجام دهم.
افخمی اضافه کرد: خانه سینما مثل حزبی عمل میکند که فقط میخواهد ببیند چقدر میتواند کرونا را سیاسی کند و از آن سوءاستفاده کند. ما اینجا با یک سیاستهای کلی مواجه هستیم که مربوط به وزارت بهداشت است و همانطور که گفتم من در ۶ الی ۷ ماه اول یعنی از اسفند تا شهریور ماه هیچ نقدی ندارم چون خودم هم نمیتوانستم با آن اطلاعاتی که آن موقع در دست بود کار دیگری کنم و میترسیدم که بگویم مثلاً ایمنی جمعی باید اتفاق بیفتد یا میترسیدم سیاستهای سوئد را توصیه کنم تا اعمال شود.
وی درباره سریال خود و اینکه چقدر تحت تاثیر کرونا قرار گرفته است توضیح داد: ما هیچ وقت خودمان نخواستیم که ملاحظات را اینگونه اعمال کنیم البته بخاطر اینکه تلوزیون صلاح نمیدید کار ما ۳ ماه تعطیل شد، یعنی از عید تا آخر بهار کار نکردیم. من میخواهم بگویم که به تشخیص شخص خودم فهمیدم که کرونا در تابستان خیلی کم اثرتر است و در همان تابستان هم خودم کرونا گرفتم و رد کردم. من الان بیماری را میشناسم و تجربه شحصی دارم ولی نمیتوانم بگویم خوب بود وزرات بهداشت همان موقع میگفت الان هرکسی که میتواند بیماری را بگیرد چون بهتر است و ویروس ضعیف است. من نمیخواهم کسی را به خاطر کارهایی که سیاستمداران خیلی محتاطانه تر باید در مورد آن تصمیم بگیرند سرزنش کنم اما الان ۳ الی ۴ ماه است که میشود فهمید که از نیمه شیوع کرونا گذشته و به شیوع کامل نزدیک شده است. این واکسنها هم مسائل مشکوکی است که معلوم نیست میخواستند از آن پول در آورند یا یک جنجال و هیاهوی جهانی بوده یا خیر! من فکر میکنم اگر قرار است در مورد این موضوع دقیقتر صحبت شود اول دکتر فرهادی باید آن نامه ۸ صفحهای و بعد نامه دوم که فشرده همان نامه ۸ صفحهای است را بخوانند و بعد من در خدمت شما هستم.
منبع: روابط عمومی رادیو نمایش
دیدگاه