شمار سوژههای فیلم در شهرستانها قابل توجه است/به کارگردان مطرح اعتماد میشود
کارگردان و مستندساز معتقد است بر خلاف پایتخت در شهرستانها دغدغه کارگردان صرفاً موضوع اجتماعی نیست و سوژههای متعددی برای فیلمسازی وجود دارد.
عقیل جماعتی تصریح کرد: زیست بوم، جغرافیا، تاریخ و اشخاص ظرفیتهایی هستند که میشود برای تولید مستند به سراغشان رفت که به خاطر شکل ماشینی شدن پایتخت، چنین ظرفیتی را ندارد.
وی در خصوص میزان تأمین مالی و دسترسی به منابع کارگردانان فعال در تهران و شهرستانها گفت: نمیشود صراحتاً گفت که کارگردانهای تهران دسترسی بیشتری به منابع دارند ولی یکی از موضوعات موثر این است که کارگردان با سابقه بهتر میتواند خود را جذب کند و تازه کارها ابتدا باید بتوانند خود را اثبات کنند.
جماعتی افزود: در گذشته شکل اسکان و مسائل مالی جشنواره متفاوت بود اما به دلیل رکود اقتصادی در همه حوزهها طبیعتاً جشنواره هم متاثر شده است.
وی با بیان اینکه از ساخت فیلم داستانی به سمت تولید مستند گام برداشته است، متذکر شد: برای فیلم بلند داستانی پیدا کردن تهیه کننده و عوامل به سختی انجام میشود اما در مستند به مراتب راحتتر میتوان این کار را کرد.
وی در مورد فیلم «خشت و خون» نیز تصریح کرد: این فیلم در ابتدا قرار بود فیلمی کوتاه باشد اما در روند تحقیق و پژوهش با قصههایی مواجه شدیم که زمان آن را از 20 به 70 دقیقه افزایش دادیم.این فیلم در خصوص یکی از قلعههای قدیمی تنگستان است که اتفاقات زیادی در 200 سال اخیر در این قلعه افتاده است.
به گفته جماعتی این اتفاقات تاثیر به سزایی در زیست بوم قلعه داشته است. یکی از خشتهای این قلعه با زبان اول شخص راوی این اتفاقات است.
دیدگاه