به مناسبت سال نو مسیحی

مرتفع‌ترین کلیسای آسیا در کریمخان تهران/ ساخت این کلیسا چقدر خرج برداشت؟/ مخروط نمای آن نماد چیست؟

این کلیسا در زمینی به مساحت ۲ هزار متر ساخته شده که مساحت داخلی آن ۷۰۰ مترمربع می‌باشد. گنجایش ۵۵۰ نفر در حالت نشسته و ۷۰۰ نفر در حالت ایستاده را دارد. این کلیسا ۲۷ متر از سطح خیابان تا نوک گنبد ارتفاع دارد.

مرتفع‌ترین کلیسای آسیا در کریمخان تهران/ ساخت این کلیسا چقدر خرج برداشت؟/ مخروط نمای آن نماد چیست؟

کلیسای سرکیس مقدس واقع در کریمخان تهران در دی‌ماه ۱۳۵۰ همزمان با آغاز سال نوی مسیحی پس از ۷ سال آماده‌ی بهره‌برداری شد. مجله‌ی «سپید و سیاه» در شماره‌ی ۹۵۰ خود مورخ هشتم دی‌ماه ۱۳۵۰ گزارشی به مناسبات پایان بنای این کلیسا منتشر کرد که در پی می‌خوانیم:

این کلیسا با ۲۷ متر ارتفاع و ۲ میلیون تومان هزینه و ۷ سال صرف وقت بلندرین کلیسای تهران و یکی از مرتفع‌ترین و زیباترین کلیساهای آسیاست.

این روزها گذرندگان خیابان کریمخان زند شاهد به پایان رسیدن ساختمان کلیسایی هستند با چهره‌ی مدرن و مخروطی‌شکل که نموداریست از قله‌ی کوه آرارات.

 

ساختمان این کلیسا (طبق مقررات دین مسیح در مورد ساختن کلیساها) ۷ سال به طول انجامید و چندی قبل آخرین مراحل تزئیناتی خود را طی کرد تا به مناسبت سال جدید مسیلحی آماده باشد.

بانیان این کلیسا برادران وازتق و گرگین سرکیسیانس هستند که به نام پدر مرحوم‌شان مارکار سرکیسیانس این کلیسا را بنا کرده‌اند که در ضمن نام یکی از مقدسین نیز می‌باشد.

کلیسا در زمینی به مساحت ۲ هزار متر ساخته شده که مساحت داخلی آن ۷۰۰ مترمربع می‌باشد. گنجایش ۵۵۰ نفر در حالت نشسته و ۷۰۰ نفر در حالت ایستاده را دارد. این کلیسا ۲۷ متر از سطح خیابان تا نوک گنبد ارتفاع دارد و بنا به گفته‌ی آقای لئون کشیشان این نه‌تنها بلندترین کلیسای ایران بلکه یکی از مرتفع‌ترین کلیساهای آسیا به شمار می‌رود.

نیروی انسانی به کار رفته برای ساختمان این کلیسا در سطح بالا در حدود ۵ هزار نفر است که نزدیک به دو میلیون تومان هزینه برداشته است.

تمام مخارج ساختمان البته منهای زمین و تزئینات داخلی به وسیله‌ی دو برادر سرکیسیانس پرداخت شده است. لئون کشیشان در ساختمان این کلیسا کوشید که کلیسا با تمام مدرن بودنش با رعایت تمام سنت‌های کلیسایی ارمنی بنا گردد و به همین جهت مکان جالبی است برای مومنان ارمنی که در آن به فرایض دینی بپردازند بد نیست بدانید که محراب کلیسا و همچنین محل نشست روحانیون و اسقف اعظم تماما از مرمر ساخته شده است.

کد مطلب: ۳۷۸۸۳۶
لینک کوتاه کپی شد

پیوندها

دیدگاه

تازه ها

یادداشت