مردم بلیت‌های فجر را درو کردند

فروش سریع بلیت‌های جشنواره فیلم فجر در سالی که مردم استقبالی غیرقابل‌پیش بینی از سینما نشان دادند و موجب رونق پردیس‌های سینمایی در کشور شدند، دور از انتظار نبود. علاقه‌مندان به جشنواره فجر دیروز اشتیاق زائدالوصفی برای دیدن فیلم‌ها از خود نشان دادند تا بلیت آثار تا روز ۱۶ بهمن به سرعت برق به فروش برسد. رخدادی که اگر آن را با پروپاگاندای تحریم فجر در سال گذشته مقایسه کنیم، مفاهیم خود را خواهد داشت

مردم بلیت‌های فجر را درو کردند

فروش سریع بلیت‌های جشنواره فیلم فجر در سالی که مردم استقبال غیرقابل‌پیش بینی از سینما نشان دادند و موجب رونق پردیس‌های سینمایی در کشور شدند دور از انتظار نبود. در ادامه رونق سینما علاقه‌مندان به جشنواره فجر نیز دیروز اشتیاق زائدالوصفی برای دیدن فیلم‌ها از خود نشان دادند تا بلیت آثار تا روز ۱۶ بهمن به سرعت برق به فروش برسد. رخدادی که اگر آن را با پروپاگاندای تحریم فجر در سال گذشته مقایسه کنیم، مفاهیم خود را خواهد داشت.

در جریان فروش بلیت‌های جشنواره فیلم فجر روز گذشته سه فیلم موفق شدند در کمتر از ۱۵دقیقه، بلیت تمام سانس‌های خود را تا ۱۶بهمن‌ماه به فروش برسانند: صبحانه با زرافه‌ها، تمساح خونی و بی‌بدن؛ فیلم‌هایی که شهرت فیلمسازان آن‌ها آنقدر برای علاقه‌مندان به سینما جذاب است که برای تماشای آن‌ها در فجر عطش داشته باشند. جواد عزتی که با فیلم تمساح خونی اولین فیلمسازی‌اش را تجربه کرده در لیست پرفروش‌ها قرار دارد. همچنین بلیت فیلم سروش صحت با نام صبحانه با زرافه‌ها نیز خیلی زود فروش رفت. بی‌بدن، اما سومین فیلم پرفروشی بود که با استقبال مردم مواجه شد. فیلمی که گفته می‌شود بر اساس پرونده جنایی آرمان و غزاله ساخته شده است. پرونده‌ای جنجالی که دست‌آخر متهم آن محکوم و اعدام شد.

بازار سیاه دلالان هم داغ شد

دلال‌ها هم از دیروز کار خود را آغاز کردند تا پس از خرید بلیت‌های جشنواره آن را در بازار سیاه با قیمت‌های گزاف به فروش برسانند. تمساح خونی، صبحانه با زرافه‌ها و شه‌سوار آثاری بودند که گفته می‌شود در این فرآیند ۱۲۰ و ۱۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسند. باید انتظار داشت قیمت بلیت‌ها با آغاز جشنواره و در روزهای برگزاری تا سقف چند میلیون تومان هم افزایش پیدا کند.

تقسیم بلیت‌فروشی به دو نیمه

نکته قابل‌توجه راجع به بلیت‌فروشی دیروز این است که در اتفاقی کم‌سابقه، بلیت‌فروشی تنها برای نیمه نخست جشنواره در دسترس قرار گرفت و مشخص نیست به چه دلیل این تصمیم که نیاز به پاسخگویی دارد، بدون اطلاع قبلی صورت گرفته است. همچنین تاکنون تاریخی برای بلیت‌فروشی نیمه دوم جشنواره معین نشده است. محدود کردن این فرآیند به فروش بلیت‌های نیمه نخست می‌تواند حاشیه‌هایی را هم برای این رویداد رقم بزند. اینکه بلیت‌فروشی در این دوره از جشنواره به دو نیمه تقسیم شده از این جهت می‌تواند شبهاتی را ایجاد کند که پس از اتمام نیمه اول، نقدها و تحلیل‌ها درباره فیلم‌ها در رسانه‌ها منتشر می‌شود و می‌توان بر اساس دانسته‌ها و با اطلاعات کامل‌تری بلیت‌های دور دوم را خریداری کرد.
باید امیدوار بود که مجوز سانس‌های فوق‌العاده از همان نخستین روزهای جشنواره، به سینماها اعطا شود، چراکه در این فرآیند فیلم‌ها در رقابت بازار آزاد محک خواهند خورد.

بخش بین‌الملل بلیت‌فروشی نداشت!

از ایرادات بلیت‌فروشی در این دوره، این است که علاقه‌مندان به فیلم‌های جشنواره فقط می‌توانند آثار سه بخش سودای سیمرغ، نگاه نو و پویانمایی را خریداری کنند و با وجود آنکه برخلاف برخی دوره‌ها بلیت‌ها به صورت تکی فروخته می‌شود، از آثار بخش مستند، کوتاه و بین‌الملل خبری نیست.
البته فیلم‌های مستند و کوتاه در سینمای رسانه هم معمولاً مهجور هستند و درباره نمایش آن‌ها همیشه اختلاف‌نظرهایی وجود دارد، به‌خصوص آنکه بیشتر آثار راه یافته در این دو بخش، پیش‌تر در جشنواره‌های حقیقت و کوتاه تهران رونمایی شده‌اند، اما فیلم‌های بخش بین‌الملل شرایط دیگری دارند و دوره‌هایی در جشنواره فجر بوده که آثار این بخش مخاطبان جدی داشته است، در حالی که امسال حتی فیلم‌های بخش بین‌الملل هنوز اعلام نشده‌اند.

بلیت‌فروشی آنلاین و کمک به انضباط جشنواره

بلیت‌فروشی به روش آنلاین با توسعه فضای مجازی در سال‌های اخیر باعث شده دیگر شاهد صف‌های طویل مقابل سینماها در ایام برگزاری جشنواره فجر نباشیم و این فرآیند به نظم و انضباط جشنواره فجر کمک زیادی کرده است. در دوره‌های گذشته اختلال در اینترنت و قفل شدن سایت‌های فروش حاشیه‌هایی را ایجاد می‌کرد، اما به نظر می‌رسد دیروز این حاشیه‌ها به حداقل خود رسیده بود، چراکه هیچ خبری از انتقاد درباره خرید بلیت جشنواره به رسانه‌ها مخابره نشد. با این حال برخی از چهار درگاهی که بلیت‌های جشنواره را به فروش می‌رساندند، اختلال‌های لحظه‌ای را تجربه کردند که در این میان گیشه هفت از کندی بیشتری نسبت به سه سامانه دیگر برخوردار بود.

چه سینماهایی جشنواره فجر را پوشش می‌دهند؟

در این دوره از جشنواره فیلم فجر سینما استقلال، پردیس سینمایی ایرانمال، پردیس سینمایی تماشا، سینما شکوفه، پردیس سینمایی زندگی، پردیس سینمایی رزمال، سینما جوان، پردیس سینمایی راگا، پردیس سینمایی شهرک، پردیس سینمایی صبامال، سینما فرهنگ، پردیس سینمایی کوثر، پردیس سینمایی کیان، پردیس سینمایی کوروش، سینما اطلس‌مال، پردیس سینمایی گالریا، سینما تیراژه۲، پردیس سینمایی مگامال، پردیس سینمایی لوتوس‌مال، موزه سینما، پردیس سینمایی مهر شاهد، پردیس سینمایی نارسیس، پردیس سینمایی هدیش، پردیس سینمایی هروی‌سنتر، پردیس سینمایی شمیران، سینما پرندمال، سینما فجر اسلامشهر، سینما نسیم‌شهر، سینما هنر پیشوا، فرهنگسرای ارسباران، پردیس سینمایی پرده طلایی و پردیس تازه‌تأسیس زیما میزبان مردم خواهند بود.
در سینماهای راگا، شکوفه، تماشا، کیان، کوثر، هنر پیشوا، نسیم شهر، فجر اسلام‌شهر، مرداس و پرند مبلغ ۵۰ هزار تومان و سایر سینماهای مردمی مبلغ ۶۰ هزار تومان برای خرید بلیت در نظر گرفته شده است که از طریق سایت‌های فروش بلیت آی‌تیکت
(iticket.ir)، ایران‌تیک (irantic. com)، سینماتیکت (cinematicket.org) و گیشه هفت (gisheh۷.ir)، در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد. همچنین مخاطبان می‌توانند مشروط به وجود ظرفیت باقیمانده از فیلم مورد نظر، بلیت خود را از گیشه سینما تهیه کنند.

رونق جشنواره پس از یک دوره سخت

استقبال از جشنواره فیلم فجر در این دوره در حالی رقم خورده است که برخی جریانات رسانه‌ای معاند سال گذشته تمام تلاش خود را به خرج دادند تا این رویداد ملی در انزوا برگزار شود، اما سال پیش و در کوران فتنه زن، زندگی، آزادی نیز شاهد رونق جشنواره بودیم. با این حال جشنواره فجر پس از گذر از یک دوره سخت، امسال با فراغ‌بال بیشتری به استقبال ایام‌الله دهه فجر می‌رود. رویدادی که می‌توان از آن به عنوان بزرگ‌ترین اتفاق هنری کشور یاد کرد.

منبع: جوان آنلاین
کد مطلب: ۳۷۳۲۴۱
لینک کوتاه کپی شد

پیوندها

دیدگاه

تازه ها

یادداشت