پدیده‌های رمضان ۹۹، از پژمان تا حاج آقا کاشانی

سرنا_با پایان ماه رمضان، رقابت سریال‌ها و برنامه‌ها هم برای جذب مخاطب به پایان رسید و اکنون می‌توان درباره نتیجه این رقابت، موفق‌ها و شکست‌خورده‌ها قضاوت کرد.

پدیده‌های رمضان ۹۹، از پژمان تا حاج آقا کاشانی

با‌ پایان ماه رمضان، رقابت سریال‌ها و برنامه‌ها هم برای جذب مخاطب به پایان رسید و اکنون می‌توان درباره نتیجه این رقابت، موفق‌ها و شکست‌خورده‌ها قضاوت کرد. شاید اگر ویروس کرونا در کار نبود و بعضی برنامه‌ها یا سریال‌ها از جدول پخش تلویزیون در ماه رمضان حذف نمی‌شد، شاهد اتفاقات دیگری در تلویزیون بودیم، اما در هر صورت رقابت در همین شرایط آغاز شد و به پایان رسید. گذشته از برنامه‌ها و سریال‌هایی که در جذب مخاطب موفق نبودند، پدیده‌های رمضان ۹۹، کدام چهره‌ها و برنامه‌ها بودند؟

حجت‌الاسلام کاشانی

حجت‌الاسلام حامد کاشانی روحانی ۳۵ ساله و استاد دانشگاه امام صادق(ع) از پدیده‌های ماه رمضان امسال تلویزیون بود. او که چندین سال است در مجالس مختلفی منبر می‌رود، تا پیش از ماه رمضان امسال برای مردم سراسر ایران شناخته‌شده نبود و بروز و ظهور چندانی در فضای مجازی نداشت. کاشانی در برنامه سحرگاهی شبکه ۳ امسال با عنوان «ماه من»، یک بخش ثابت ۲۵-۲۰ دقیقه‌ای داشت و در گفت‌وگو با نجم‌الدین شریعتی مجری برنامه، درباره امیرالمؤمنین(ع) صحبت می‌کرد.

اخلاق فردی، غربت، تقوا، عدالت، جایگاه علمی، ازدواج و دیگر مسائل حول شخصیت امام علی(ع) موضوعاتی بود که حامد کاشانی با بیانی شیوا و دقیق به آن‌ها می‌پرداخت. در روزهای ماه مبارک رمضان امسال، این مباحث علاقه‌مندان زیادی یافت که از بازتاب گسترده آن در شبکه‌های اجتماعی مشخص بود. صحبت‌های حجت‌الاسلام کاشانی در این برنامه تنها یک بار با حاشیه مواجه شد که در سحر روز بعد، توسط خودش توضیح داده شد. «ماه من» با بهره‌گیری از سخنان حجت‌الاسلام کاشانی، به موفق‌ترین برنامه ویژه سحر امسال بدل شد.

زندگی پس از زندگی

در میان برنامه‌های تکراری که امسال ویژه پیش از افطار روی آنتن رفتند، «زندگی پس از زندگی» متفاوت‌ترین برنامه ویژه افطار بود. در این برنامه عباس موزون به عنوان مجری-کارشناس، با افرادی که مرگ موقت را تجربه کرده و به دنیا بازگشته بودند، صحبت می‌کرد. صحبت‌های عجیب و متفاوت مهمانان برنامه درباره تجربه خاصی که از سر گذرانده بودند برای مخاطبان تلویزیون تازگی داشت.

عباس موزون که علاوه بر اجرا، تهیه‌کنندگی این برنامه را نیز برعهده دارد، از چند سال قبل تحقیق و پژوهش در حوزه تجربه مرگ موقت را آغاز و برای مصاحبه با تجربه‌گران به نقاط مختلفی سفر کرده است و آنان را به سختی قانع کرده تا حاضر شوند تجربه خود را بازگو کنند، به همین دلیل او برای تولید این برنامه مسیر طولانی و سختی را پشت سر گذاشته است.

جالب آن که برای ساخت این برنامه، چهار سال زمان صرف شده و اصلا قرار نبوده که «زندگی پس از زندگی» ویژه پخش از تلویزیون و ماه رمضان تولید شود. سال‌ها پیش مستندی خارجی درباره تجربه‌گران مرگ موقت از تلویزیون پخش شده، اما برنامه «زندگی پس از زندگی» اتفاق جدیدی در تلویزیون به حساب می‌آید و می‌توان نام آن را جزو معدود پدیده‌های رمضان امسال دانست.

باغ رمضان

برنامه «باغ رمضان» در نوع خود پدیده‌ای به حساب می‌آید. این برنامه شب‌های ماه رمضان از ساعت ۲۴، دردو پلتفرم وی او دی، قابل تماشا بود. محمدرضا حسینیان، مبینا نصیری و حجت‌الاسلام محمدرضا زائری، اجرای برنامه را برعهده داشتند. پس از حجت‌الاسلام محمد برمایی که ویژه برنامه افطار «دعوت» را روی آنتن داشت، حجت‌الاسلام زائری دومین چهره‌ روحانی ا‌ست که در مقام مجری - کارشناس برنامه‌های رمضان ۹۹ دیده می‌شود.

شخصیت‌هایی مانند بهروز شعیبی، محسن هاشمی رفسنجانی، رامبد جوان، عزت‌ا... ضرغامی، جواد آذری‌ جهرمی و پرویز پرستویی، تعدادی از مهمانانی بودند که در «باغ رمضان» حاضر شدند؛ چهره‌هایی که کمتر در برنامه‌های گفت‌وگومحور دیده می‌شوند و طبیعتاً هزینه بالایی متوجه تیم تهیه و تولید برنامه شده است.

در شرایطی که تلویزیون جز «شب‌گرد» برنامه‌ گفت‌وگومحور دیگری در شب‌های ماه رمضان روی آنتن نداشت، «باغ رمضان» را می‌توان به دلیل دعوت از بعضی چهره‌ها، اجرای حجت‌الاسلام زائری و پخش انحصاری یک پدیده دانست. با این حال در محافل رسانه ای انتقاداتی نیز به این برنامه وارد شده و آن را محلی برای صدور بیانیه دانسته اند.

پژمان جمشیدی

پژمان جمشیدی امسال با سریال «زیرخاکی» اثر جلیل سامان در تلویزیون حسابی خوش درخشید و بی‌شک می‌توان کلمه «پدیده» را درباره او به کار برد. جمشیدی با این سریال، از زیر سایه عنوان «فوتبالیست» بیرون آمد و حالا دیگر رسما به عنوان «بازیگر» شناخته می‌شود. پژمان جمشیدی در «زیرخاکی» برخلاف آثاری که تا به حال در سینما بازی کرده، در کنار یک بازیگر کمدی دیگر حضور نداشت و زوج کمدی در کار نبود، بنابراین بار کمدی سریال روی دوش خودش بود.

هرچند که دیگر بازیگران سریال مانند ژاله صامتی، هادی حجازی‌فر و گوهر خیراندیش هم بهترین بازی‌های خود را به نمایش گذاشتند اما پژمان جمشیدی که نقش اصلی قصه را برعهده داشت، با بازی خوب خود موفق شد بیشتر از بقیه به چشم بیاید و دیگر بازیگران را کمی به حاشیه ببرد. شخصیت «فریبرز» چه از لحاظ سن و سال و چه از نظر ویژگی‌های شخصیتی، در مقایسه با دیگر کاراکترهایی که او تا به حال بازی کرده متفاوت و نقش دشوارتری بود، پژمان جمشیدی هم در مقام بازیگر، بازی متفاوتی در این مجموعه داشت و باعث شد شخصیت «فریبرز» به کاراکتر محبوب و بامزه‌ای تبدیل شود. سریال «زیرخاکی» امسال بیشترین میزان بیننده و جایگاه اول را داشت.

منبع: خراسان

کد مطلب: ۱۴۸۹۷۳
لینک کوتاه کپی شد

پیوندها

دیدگاه

تازه ها

یادداشت