فیلمهای جنجالی که به اکران نرسیدند
سرنا_در این گزارش با فیلمهایی آشنا میشوید که در کشورهای مختلف جهان اکرانشان ممنوع شد.
فیلمهای سینمایی زیادی وجود دارند که محبوبیت و مخاطبانی جهانی دارند. اما گاهی سرانجام این فیلمها به سانسور و ممنوعیت در بعضی از کشورها ختم میشود. امروز در مورد فیلمهای محبوبی صحبت خواهیم کرد که در کشورهای مختلفی از جهان و بعضا به دلایل عجیبی با سانسور و ممنوعیت اکران مواجه شدند.
پرتقال کوکی (۱۹۱۷)
کشوری که فیلم ممنوع شد: انگلیس
دلیل ممنوعیت: اعمال خشونت آمیز در این فیلم روی اکران این فیلم در انگلیس تاثیر گذاشت و مقامات این کشور نمایش این فیلم را ممنوع کردند.
زندگی برایان (۱۹۷۹)
کشورهایی که ممنوع شد: ایرلند، نروژ، بخشهایی از انگلیس و ایتالیا
دلیل ممنوعیت فیلم: این فیلم از سوی گروههای مذهبی به کفرگویی متهم شد و جنجالهای زیادی در پی اکران آن به وجود آمد. جنجالیهای که به سود فیلم تمام شد و فروش قابل توجهی را در گیشه رقم زد. داستان فیلم در مورد مردی به نام برایان است که همزمان و در همسایگی عیسی متولد میشود و او را با عیسی مسیح اشتباه میگیرند.
در جبهه غرب خبری نیست (۱۹۳۰)
کشوری که فیلم ممنوع شد: آلمان نازی
دلیل ممنوعیت: این فیلم سینمایی تصویری واقعی و ناراحت کننده از خشونتهای جنگی را به تصویر کشید. با وجود اینکه این اثر در کشورهای مختلف جهان مورد تحسین قرار گرفت، حزب نازی در کشور آلمان این فیلم را به عنوان تهدیدی برای اقدامات آینده اش میدید. داستان فیلم در روزهای ابتدایی جنگ جهانی اول است که ارتش آلمان تحت عنوان دفاع از سرزمین پدری مشغول سربازگیری بود.
رزم ناو پوتمکین (۱۹۲۵)
کشورهایی که فیلم ممنوع شد: آلمان نازی، ایالات متحده، فرانسه و انگلیس
دلیل ممنوعیت: این فیلم که تلاش آیزنشتاین به منظور ایجاد ترحم و دلسوزی برای سربازان شورشی رزم ناو پوتمکین، و ایجاد نفرت برای رهبران آنها بود، شهرتش را به این خاطر که اثر پروپاگاندایی برای انقلاب کردن است به دست آورد.
آخرین تانگو در پاریس (۱۹۷۲)
کشورهایی که ممنوع شد: ایتالیا و شیلی
دلیل ممنوعیت: این فیلم به دلیل به تصویر کشیدن روابط جنسی ممنوع شد. در آمریکا گروهی ۲۰۰ نفره از مردم نسبت به نمایش این فیلم جنجالی واکنش نشان دادند. برناردو برتولوچی برای سکانسی از این فیلم سینمایی به پنج ماه زندان و جریمه نقدی محکوم شد. البته گفته میشود محکومیت زندان او تعلیق شد.
کشتار با ارّه برقی در تگزاس (۱۹۷۴)
کشورهایی که ممنوع شد: انگلیس، برزیل، شیلی، فنلاند، فرانسه، ایسلند، ایرلند، نروژ، سنگاپور، سوئد و آلمان غربی.
دلیل ممنوعیت: این فیلم به دلیل حجم زیاد خشونت و خونریزی به عنوان یک تجربه سینمایی در کشورهای ذکر شده ممنوع شد.
آخرین وسوسه مسیح (۱۹۸۹)
کشورهایی که ممنوع شد: یونان، ترکیه، مکزیک، شیلی، آرژانتین، فیلیپین، سنگاپور و ممنوعیتهای بخشی در ایالات متحده
دلیل ممنوعیت: این فیلم به دلیل به تصویر کشیدن مسیح مانند یک انسان معمولی با وسوسههای انسانی باعث اعتراض گروههای مسیحی شد. در آمریکا این فیلم با حذف چند صحنه اکران شد. گفتنی است یک گروه کاتولیک یکی از سینماهایی که این فیلم را اکران میکرد بمب گذاری کردند.
بورات (۲۰۰۶)
کشورهایی که ممنوع شد: روسیه، تمامی خاور میانه به غیر از لبنان
دلیل ممنوعیت: داستان این فیلم سینمایی در مورد یک خبرنگار قزاق است که به آمریکا میرود. این فیلم از سوی کشورهای خاورمیانه اثری چندش آور و به شدت مسخره توصیف شد.
اینک آخرالزمان (۱۹۷۹)
کشوری که ممنوع شد: کره جنوبی
دلیل ممنوعیت: این فیلم سینمایی به دلیل مضامین ضد جنگ در کره جنوبی ممنوع شد. البته مشاجرههایی در مورد این فیلم صورت گرفته که یک فیلم ضد جنگ است یا تشویق به جنگ. در هر صورت یکی از بهترین فیلمهایی محسوب میشود که در مورد ویتنام ساخته شده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه