سهم سینمای ایران از جام جهانی ۲۰۲۲
سینمای ایران غمانگیزترین روزهای تاریخ خود را پشت سر میگذارد و دیگر هیچ مسکنی کارساز نیست. دخل و خرجها با هم نمیخواند و به نظر میرسد فاز جدید تغییر کاربری سالنهای سوت و کور در راه باشد. بخشی از جامعه سینمایی تصور میکردند با اکران بازیهای جام جهانی در سینماها یک اتفاق مهم شکل بگیرد، اما اینطور نشد و درآمد اکران بازیها کمی بیشتر از ۸۰۰میلیون تومان بود. یک رقم ناامیدکننده که زنگ خطر را جدیتر به صدا درآورد.
اولین گام نمایش بازیهای جام جهانی با اکران بازی ایران - آمریکا آغاز شد که سینماها بالغ بر ۱۴هزار قطعه بلیت به قیمت ۴۵هزار تومان فروختند. در سراسر کشور ۱۰۳ سالن سینما میزبان این اکران ویژه بودند و رقم ثبتشده در گیشه آن هم ۶۰۹میلیون تومان بود. اگرچه تعداد بلیت فروختهشده در این بازی نسبت به سانسهای کمتماشاگر فیلمهای در حال اکران قابلتوجه بود، اما نشان داد سینما به این راحتی قرار نیست از رکود خارج شود. پس از آن سازمان سینمایی اعلام کرد بازیهای نیمهنهایی و نهایی هم در سینماها به نمایش درمیآیند. از این رو بازی کرواسی - مراکش یک فرصت دیگر را در اختیار سینماها گذاشت، اما تنها ۱۳۶ قطعه بلیت فروخت که معادل ۵میلیون و ۵۵۷هزار تومان فروش به دست آمد. اکران این بازی مهم تنها توانست ۱۷ سالن سینما را در سراسر کشور به خود اختصاص بدهد.
یکشنبهشب رقابت آرژانتین - فرانسه که یکی از مهمترین بازیهای تاریخ جام جهانی بود و حتی در ایران هم خیلیها با هیجان دنبالش میکردند، در حالی اکران شد که در نهایت ۲۵۳میلیون و ۷۰۰هزار تومان درآمد به دست آورد. برای این بازی در ۷۱ سانس ۶۲۲۷ قطعه بلیت فروخته شد و پرونده بازیهای جام جهانی برای سینماها به شکل ناامیدکنندهای بسته شد. گرچه دو بازی ابتدایی ایران مقابل تیمهای انگلیس و ولز میتوانست مخاطبان بیشتری را به سالنهای سینما بکشاند، اما ناآرامیهای اخیر و برخی ملاحظات و تاخیر در تصمیمگیری اجازه نداد این طرح با اقبال بیشتری روبهرو شود.
دیدگاه