بازیگر دور رگه ایرانی - روس: به نظرم مسئولان نباید سریال معاویه را ممنوع می‌کردند / من در امریکا «شب‌های برره» را می‌دیدم

در یک دهه اخیر رفتار‌های خارج از عرف و تحت‌تأثیر فضای مجازی برخی سلبریتی‌ها به یکی از معضلات فرهنگی و هنری کشور تبدیل شده‌است، چراکه با وجود ارتزاق از منابع ملی و دولتی، در فضای مجازی و در نقش‌آفرینی در برخی از تولیدات داخلی که مطلوب و مورد‌پسند جشنواره‌های خارجی است باعث اتخاذ مواضع ضد‌ایرانی و حتی گاهی بر خلاف امنیت ذهنی و فرهنگی جامعه بوده‌است.

بازیگر دور رگه ایرانی - روس: به نظرم مسئولان نباید سریال معاویه را ممنوع می‌کردند / من در امریکا «شب‌های برره» را می‌دیدم

 متأسفانه این موضوع با بی‌برنامگی و عملکرد بد مسئولان فرهنگی در به کار‌گیری تدابیر لازم برای مواجهه با این نوع از برخورد‌های هنرمندان گاه شاهد ایجاد بحران‌های متعددی بودیم که شاید با انجام رفتار عقلایی و پیشگیرانه می‌شد جلوی آن گرفته شود. شاید توقع بروز چنین رفتار‌هایی از سوی برخی بازیگران و هنرمندان دو رگه ایرانی محتمل‌تر به نظر برسد، اما در بین این افراد دو رگه، فلیپ ساپرکین تا کنون در بزنگاه‌های خاصی مانند فتنه سال 1401 عملکردی به مراتب عقلایی و اخلاقی‌تری در مقایسه با دیگر هنرمندان کشورمان نشان داده‌است. این بازیگر دو رگه ایرانی در کنشی رو به جلوتر در فضای مجازی دفاع از ایران و پاسخ به شبهات را جزو وظایف اخلاقی خودش تعریف می‌کند تا جایی که برای آن متحمل هزینه‌های زیادی هم شده‌است؛ در حالی که او نه بلاگر است و نه از سوی ارگان‌ها حمایت می‌شود.  در گفت‌و‌گو با این بازیگر دو رگه ایرانی به علت و دلایل بروز چنین رفتار‌هایی پرداخته‌است.

برای شروع صحبت، خودتان را برای مخاطبانی که شما را کمتر می‌شناسند، معرفی کنید.
فلیپ ساپرکین، پدرم روس و مادرم ایرانی است. خودم متولد تهران هستم تا 10 سالگی ایران بودم با جدایی پدر و مادرم، آنها من را آلمان پیش خاله‌ام فرستادند بعد از مدتی او هم راهی امریکا شد و یک خانواده آلمانی سرپرستی من را به عهده گرفت. تا 22 سالگی آلمان بودم، سپس راهی امریکا شدم. تقریباً 20 سال آنجا زندگی کردم و بعد از آن تصمیم گرفتم به ایران برگردم و مادرم را بعد از سال‌ها ببینم و در حال حاضر در ایران سکونت دارم.

با این تفاسیر، آیا خودتان را خارجی می‌دانید؟
نه؛ من دو رگه هستم، اما خودم را خارجی نمی‌دانم. قلباً ایران را دوست دارم و بهترین‌ها را برای آن می‌خواهم، ولی در هر حال 30 سال خارج از ایران بودم و از ازدواج اولم که منجر به جدایی شد، دو بچه دارم.


با توجه به موج ایران‌هراسی که در رسانه‌های امریکایی وجود دارد، پیش از ورود به کشور چه تصوراتی از ایران داشتید؟
واقعاً ایران‌هراسی زیادی توسط رسانه‌ها صورت می‌گیرد برای همین فکر می‌کردم ایران کشوری عقب‌مانده و دارای شرایط بد است. با ترس به کشور برگشتم، اما وقتی آمدم دیدم ایران واقعی با تصورات ساخته شده ذهنی من خیلی فرق دارد. خوشم آمد و تصمیم گرفتم بمانم. ازدواج کردم و وارد سینما و فعالیت هنری شدم.

پیش از آمدن به ایران کار شما در امریکا چه بود؟
فوق لیسانس مدیریت و تبلیغات دارم، آنجا شرکتی داشتم و برای مجموعه‌های بزرگ فعالیت‌های تبلیغاتی می‌کردم، ولی وقتی ایران آمدم دیدم از نظر تبلیغات ضعیف هستند و بیشتر کار‌ها کپی و نامأنوس با فرهنگ بومی و ملی هر منطقه است، برای همین سراغ کار تبلیغاتی نرفتم.

چطور وارد فضای سینما شدید؟
مادرم با مسعود کیمیایی و خواهرش از بچگی دوست بودند. در تولید فیلم «قاتل اهلی» به او گفت برای پسر من هم نقش کوچکی بدهد، او هم نقش خیلی کوتاهی درحد دیده‌شدن داد، اما در پشت صحنه، چون لهجه و رفتار خارجی داشتم، بیشتر دیده شدم و من را برای کار‌های بعدی دعوت کردند از جمله: «اکسیدان»، «گاندو» و «نفوذ» که در گاندو بیشتر دیده شدم؛ البته برای خودم سریال «نفوذ» جذابیت بیشتری داشت؛ نقشی که در این سریال برعهده داشتم براساس واقعیت بود و در کنار شمقدری چیز‌های زیادی یاد گرفتم.

شما در سریال‌های امنیتی نقش‌آفرینی کردید، آیا حضور شما در این آثار برایتان مشکل‌ساز نبود؟
خیر؛ چون نقش‌هایی که بازی می‌کنم تیپ‌های خارجی هستند؛ البته گاهی برخی می‌نویسند که تو برای حکومت کار می‌کنی و بد و بیراه زیادی هم می‌گویند، ولی اصلاً برای من مهم نیست.

آیا شغل شما بازیگری است یا برای گذران زندگی کار دیگری انجام می‌دهید؟
خب باید بگویم به غیر از بازیگری کار‌های دیگری هم می‌کنم، مثلاً در فضای مجازی هم فعالیت دارم. البته نه به صورت بلاگر، بلکه بیشتر تجارب و دیده‌های خودم را برای روشنگری کاربران و معرفی جنبه‌های مثبت و خوب فرهنگ ایرانی و رفع شبهات ارائه می‌دهم و گذران زندگی دارم.

چرا فعالیتتان در فضای مجازی مثل سلبریتی‌های فضای مجازی نیست؟
چون فعال فرهنگی در فضای مجازی هستم، نه سلبریتی. می‌خواهم واقعیت‌ها را بگویم. سلبریتی‌ها از ترس اینکه پولی درنیاورند یا نقشی به آنها ندهند، در فضای مجازی دوپهلو هستند، ولی من برایم مهم نیست واقعیت‌ها را می‌گویم و معتقدم هر چقدر در کشور مشکلات باشد، به خارجی‌ها ارتباطی ندارد تا برای آنها بازگو کنم و باعث تخریب کشورم شوم.


برخورد دیگر بازیگران با شما چطور است؟
با کسی ارتباط دوستانه ندارم، در همان حد سر کار مرتبط هستم و در محافل و برنامه‌ها و پارتی‌های آنها شرکت نمی‌کنم وگرنه شاید نقش‌های بیشتری هم می‌گرفتم. البته در این حرفه هم برخی حسادت‌ها وجود دارد.

به نظر خودتان بهترین محتوای اینستاگرامی که منتشر کردید، کدام بوده‌است؟
خیلی پست گذاشته‌ام، ولی مهمترینش که اینستاگرام حذف کرد، مربوط به فتنه 1401 بود که در آن من گفته بودم: «اگر جنگ شود دل خوش به سوسول‌های ابرو برداشته هستید یا حزب اللهی‌ها!» خیلی از این پست استقبال شد. ولی اینستاگرام من را حدود یکسال است که محدود کرده و ریپورت شدم.

پس ترکش‌های فتنه 1401 به شما هم اصابت کرده‌است!
بله؛ خیلی زیاد تلاش کردند تا من را خاموش کنند، درختی را نشان می‌دادند و می‌گفتند که محل اعدام تو بعد از براندازی حکومت ایران است! چون اوباش مجازی که عمدتاً سلطنت‌طلب‌ها هستند، دیدند به من دسترسی ندارند سراغ همسرم رفتند و به او توهین کردند. می‌توانم بگویم به دلیل شرایطی که ایجاد شد آرام‌تر شدم، ولی عقب نرفتم.

برای فعالیت‌هایتان حمایتی از دستگاه‌ها یا نهاد‌های کشور دریافت کرده‌اید؟
نه اصلاً؛ برای همین وقتی می‌آیند و می‌گویند این آقا پول می‌گیرد از ایران دفاع می‌کند، برایم عجیب است، ولی واقعیت این است کسی از من نخواسته و پولی هم نگرفته‌ام. به نظرم متأسفانه بیشترین مشکل ما رسانه است، رسانه‌ای نداریم که بتوانیم آموزش و اطلاع‌رسانی کنیم؛ مثلاً اینترنشنال دروغی می‌گوید ولی رسانه‌های ما چند روز بعد جواب می‌دهند؛ در حالی که خبر اول هر چند دروغ پذیرفته می‌شود.

زیباترین چیزی که در اسلام نظر شما را جلب کرده چیست؟
من از بچگی آموزش دینی زیادی نداشتم، وقتی هم سال‌ها خارج بودم، از این فضا به دور بودم. به ایران هم که آمدم چنین فضای آموزشی نداشتم. برای همین باید بگویم شناخت زیادی از اسلام ندارم، ولی تا همین اندازه می‌دانم همبستگی و روحیه برادری و برابری در اسلام زیباست. اینکه در اسلام فارغ از جذابیت‌های ظاهری، قیافه و پول، مسلمانان خود را برادر یکدیگر می‌دانند به نظرم خیلی زیبا و باشکوه است.

در بین شهدای ایرانی یا شخصیت‌های تاریخی کسی را می‌شناسید؟
ابن سینا را از روی فیلمی که دیدم تا حدودی می‌شناسم و از شهدا هم شهید زرین را که آن هم از روی فیلمی که ساخته شده‌بود، ولی چیز زیادی از او نمی‌دانم.

شما در ماجرای پخش سریال معاویه خیلی از فالوور‌های طرفدار خود را از دست دادید، به نظرتان این موضوع ارزشش را داشت؟
بله خیلی؛ من با آن سریال کنجکاو شدم تا امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) را بیشتر و بهتر بشناسم، واقعاً شیفته ایشان و مرام و رفتارشان شدم. به نظرم مسئولان نباید دیدن این سریال را ممنوع می‌کردند. البته می‌دانیم که سریال معاویه قبلاً ساخته شده و با اهداف خاصی بوده و الان پخش می‌شود، اما همین موضوعات می‌تواند زمینه تحقیق و شناخت حقیقت را برای مردم ایجاد کند، همان گونه که برای من این اتفاق رخ داد.

اگر در کشور مسئولیتی داشتید، برای تعالی فرهنگی چه می‌کردید؟
آموزش فرهنگی را بیشتر می‌کردم، چون خیلی ضعیف هستیم. در کنارش دین اسلام را بهتر توضیح می‌دادم تا فقط ترس از اسلام به وجود نیاید، مثلاً از بچگی به من می‌گفتند کار خوب کنیم، بهشت می‌رویم و با کار بد به جهنم؛ یعنی اسلام را در همین حد معرفی می‌کردند بعد‌ها که بزرگ‌تر شدم تازه فهمیدم اسلام بزرگ‌تر و بیشتر از اینهاست.


سال‌ها در آلمان و امریکا سکونت داشتید، ولی چرا هنوز با وجود شناخت کم، خود را مسلمان می‌دانید؟
یادم است وقتی پدر و مادرم از هم جدا شدند، در همان دوران کودکی با خدا قهر کردم، چون خیلی از او خواسته بودم نگذارد از هم جدا شوند و اگر طلاق نگیرند من تا ابد او را می‌پرستم و بنده خوبی می‌شوم، اما با جدایی آنها با خدا قهر کردم. بعداً در سن 30 سالگی به اتفاقات زندگی و لطفی که خدا به من داشت، فکر کردم که در کشوری غریب و تنها می‌توانستم به هر عاقبتی دچار شوم، مادر آلمانی که سرپرستی من را به عهده گرفته بود، می‌گفت عجیب است انگار همیشه یک فرشته مراقب توست تا حفظ شوی و خدا کمک کرد تا درس بخوانم و فردی شرور و بد نشوم. آن هم در شرایط غربت آلمان و بعد امریکا اگر او و حمایت‌هایش نبود نمی‌دانم چه عاقبتی داشتم. بعد‌ها با خدا آشتی کردم و به عنوان یک مسلمان ارتباطم را با او قطع نکردم، چون کسی که خدا را ندارد، هیچ چیزی ندارد.

چه چیزی برایتان در زندگی جالب بوده‌است؟
من در امریکا «شب‌های برره» را می‌دیدم. تصورش را هم نمی‌کردم روزی به ایران بیایم و بعد در فضای بازیگری قرار بگیرم و با همان بازیگران مرتبط شوم. این برایم جالب است.

تا به حال کاری برای معرفی ایران به غیر از فعالیت مجازی داشته‌اید؟
یک مستند برای ایران طراحی کردم. دوست دارم تمام نقاط ایران را با همه مشخصه‌هایی که دارند، معرفی کنم و اطلاعات و زیبایی‌هایی که دارند، بیان کنم، ولی هنوز سرمایه‌گذار لازم را برای کار پیدا نکرده‌ام.

 

منبع: روزنامه جوان
کد مطلب: ۳۸۱۴۹۸
لینک کوتاه کپی شد

پیوندها

دیدگاه

تازه ها

یادداشت