کشف یک وضوخانه باستانی در موصل
کشف یک وضوخانه باستانی در زیرزمین مسجد جامع نوری در موصل عراق، سازمان یونسکو را وادار به بازنگری در پروژه بازسازی این بنای تاریخی کرد.
سازمان یونسکو با مشارکت دولت امارات و بر اساس پروژه ای که از یک مسابقه طراحی بین المللی انتخاب شده است، در حال بازسازی مجتمع تاریخی مسجد جامع نوری بود که اتفاقی جالب افتاد.
تیمی از باستان شناسان و یک کارگر محلی در جریان حفاریها برای تکمیل این پروژه، متوجه وجود فواصلی در فونداسیون مسجد نوری شدند که آنها را به چهار اتاق رساند. کارشناسان بر این باورند که از این اتاقها برای وضوگرفتن استفاده میشده است. در این حفاریها همچنین چند اثر باستانی از جمله کوزه، تکههای سفال، تکههایی از سنگ حکاکی شده و سکه نیز کشف شد.
خیرالدین ناصر، مدیر بخش آثار باستانی و میراث نینوا، با انتشار بیانیهای در این باره گفت: این اتاقها که قدمت آنها به قرن دوازدهم میلادی و دوران عطابگ برمیگردد، کاملا مدفون شده بودند و در منابع و کتابهای تاریخی نیز به آنها اشارهای نشده بود.
بازسازی مسجد نوری بخشی از طرح احیای روح موصول از یونسکو است که هدف دارد خسارتی را که افراطگرایان داعشی در دوران سه ساله اشغال این شهر به آن وارد کردند، جبران کند. از جمله ساختمانهای مذهبی و اماکن فرهنگی شهر موصل که در این دوران غارت یا تخریب شدند میتوان به موزه موصل، کتابخانه شهر و مقبره یونس نبی اشاره کرد.
دیدگاه