گردونه نمایش در تماشاخانههای تهران به راه افتاد
از عشق به نوید محمدزاده تا ماجرای قتل داریوش مهرجویی| بهاره رهنما، امیرغفارمنش و وحید آقاپور روی صحنه تئاتر
با پایان جشنواره تئاتر، نمایشهای جدیدی اجراهایشان را شروع کردهاند که بیشتر آنها تا نوروز روی صحنه خواهند بود.
آنچه در میان این نمایشها جلب توجه میکند، تعداد زیاد متنهای ایرانی از نویسندگان تازه کار ایرانی است و در کنار آنها دو سه نمایش هم با متنهایی از اوژن یونسکو، هارولد پینتر و مارتین مکدونا روی صحنه هستند. بازیگران شناختهشدهای مثل بهاره رهنما، وحید آقاپور و جواد یحیوی در کنار بازیگرانی مثل صدرالدین زاهد، احمد ساعتچیان و سینا رازانی که اصولا بازیگر تئاتر هستند، در این نماشها بازی دارند:
تئاترشهر
در سالن اصلی تئاترشهر، نمایش «سیاه خال» به نویسندگی و کارگردانی محسن اردشیر از ۲۵ بهمن روی صحنه خواهد رفت. این نمایش قرار بود از ۲۲ بهمن اجراهایش را شروع کند، اما به دلیل مشکلات فنی اجرا به تعویق افتاد. در این نمایش به ترتیب ورود به صحنه مه لقا باقری، صدرالدین زاهد، علی قاجاری، سوده خدری، فروزان حسینی، آرزو صرّاف رضائی، سامان شکیبا، مهرداد مسنن، احمد مطوری، سحر ورچندی، رضا کیامنش، افشین مالائی، ابوالفضل شاکری، آنا نمکچیان، مهسا ابراهیمیکیا، محمدرضا جعفری، آرمان پورفرخ، لیدا معتمد، مینا حقانی، مبینا کدخدا، کیوان صالحی، سمیرا محبوب عشق دوست و رحمان اسماعیلی بازی میکنند.
در خلاصه این نمایش نوشته شده: قصه واقعی و دراماتیک از دختری است که به افسانه تبدیل شد. قصه عاشق شدن و عاشق ماندن، حکایت رسیدنها و نرسیدنها. داستان دختری که با انتخابی عجیب برای ادامه زندگی جهانی شد.
در سالن چهارسوی تئاتر شهر نمایش «روزی روزگاری سمنگان» با متنی از نازنین گودرزیان و محمودرضا رحیمی و با کارگردانی محمودرضا رحیمی از ۲۵ بهمن شروع به اجرا میکند. در این نمایش عبدالرضا شیبانی، ساغر مختاری، بهاره مشیری، فاطمه محمدیان، امیر صادقین، نازنین گودرزیان، الهام ابنی و جواد صداقت بازی میکنند.
نمایش دیگری که در همین سالن چهارسو روی صحنه است نمایشی از ایوب آقاخانی است با اسم «نوزده، نود و نه». سپند امیرسلیمانی، ویدا جوان، ابوالفضل جمشیدی، الهه شهپرست، میثم میرزائی بازیگران این نمایش هستند که از ۱۹ بهمن اجراهایش را شروع کرده و تا ۲۴ اسفند روی صحنه خواهد بود.
در سالن سایه تئاترشهر نمایش «دویست و هشتادمین شب سال» با نویسندگی و کارگردانی مرجان پورحسین در حال اجراست. طراح صحنه این کار رودابه کاشانی و است و طراحی و ساخت عروسک و صحنه را گلنوش طاهری، نوگل طاهری، بیتا بهارلو و نگین طاهر برعهده دارند.
«عددهای نشده» نمایشی است که در سالن قشقایی تئاترشهر روی صحنه است. متن این نمایش نوشته محمد میرعلی اکبری و طراح و کارگردان آن حسین کشفی اصل است. در این نمایش که تا ۱۱ اسفند اجراهایش ادامه دارد، عزالدین توفیق، فرید رحمتی، وحید کریمی، شهاب عباسیان، کیمیا جواهری، رویا بختیاری، مهیار اسلامی، کامران اقتداری، الهه پورجمشید و شیما خوش اقبال بازی دارند.
در کارگاه نمایش هم «شکافتن کام ماهی» از ۱۸ بهمن تا ۴ اسفند اجرا دارد. این کار نوشته بابک پرهام است و سمن قناد با تهیه کنندگی مجید قناد آن را روی صحنه برده است. به جز سمن قناد، حسین جاهد در این نمایش بازی دارد. در خلاصه این نمایش آمده: «زندگی دو قسمت داره، یه قسمت تاریک، یه قسمت روشن. تاریکترین قسمتش اونجاس که تلاش میکنی با کسی که نمیخواد گوش بده، حرف بزنی. دقیقا از همینجا یه تراژدی شروع میشه؛ بودن کسی که حضور داره اما نیست.»
در کافههای تئاترشهر هم دو نمایش در حال اجراست. در کافه قشقایی نمایش «من نوید نیستم» با نویسندگی، کارگردانی و بازی علی خوشرو دور جدید اجراهایش را شروع کرده است. این نمایش در باره بازیگر تئاتری است که عاشق نوید محمدزاده است و این عشق برایش ماجراهایی ساخته است. در کافه چهارسو هم نمایش محیطی «خبرنگار بی خبر» با نویسندگی و کارگردانی محمدهادی عطایی و بازی محمدهادی عطایی و مهدی ضیائیان پور تا ۲۴ بهمن اجرا دارد. این نمایش در براه دستفروشی است که وارد کافه میشود و مسئول کافه برای خارج کردن او با چالشی روبهرو میشود.
تالار سنگلج
تالار سنگلج با دو نمایش فعال است. «مجلس تقلید تخت و خنجر» که از ۲۴ بهمن اجراهایش را شروع میکند، نوشته داوود فتحعلی بیگی است و محمد علی نجف پور آن را کارگردانی کرده است. فرشاد فرهادپور، رضا حسینی، عرفان موسوی، مهدی خدابخشی، کسری هدایت نیا، امید آزادخانی، سوگند صادقی، احمد احمدی، علی ایزدی، کوروش قدرتی، ناصر پارسامهر، آرش سبحانی، حسام شیزری، ابوالفضل طباخی، احسان مرادی، بهداد قویقلب، زهره شریفی، مهسا میدانکی، فاطمه مهدوی، آیدا زینالی، عطیه فخارزاده، آنیتا شریعتی و علیرضا ابراهیم خانی بازیگران این نمایش هستند.
نمایش دیگری که در این سالن روی صحنه است «اُپرت نیرنگ اُورنگ» نام دارد که سیدهاشم خان شافع آن را نوشته و مرتضی برزگرزادگان آن را روی صحنه برده است. بازیگران این نمایش محمدرضا آزادفرد، افق ایرجی، محمد پورآ، ارمغان پور رجب، فیروز حیدرزاده، سامان کرمی و احسان مهدی زاده هستند و بهاره رهنما هم در آن حضور دارد.
این نمایش داستان اورنگ است که از کل کل دو حاجی استفاده میکند بین آنها اختلاف میاندازد و به آنها و پسرانشان که عاشق هستند نیرنگ میزند.
تالار مولوی
در سالن اصلی تالار مولوی نمایش «خونِ» روی صحنه است. این نمایش که تا ۲۷ بهمن روی صحنه است، نوشته حسین قاسمیهنر و عطیه علی همتی است و حسین قاسمیهنر آن را کارگردانی کرده است. بهزاد حاجیزاده هم تنها بازیگر این نمایش است.
در سالن کوچک تالار مولوی هم نمایش «کفنم کجاست؟» تا ۵ اسفند اجراهایش را ادامه خواهد داد. نویسنده، طراح و کارگردان این نمایش احمد حامدی است و نگار بابائی، مهدی علیپور، محمدرضا باقری نژاد، نیلوفر محمدی، احمد حامدی، رسول قادری، سیدشایان موسوی وهانا نصرآبادی بازیگران آن هستند. نمایش درباره ۶ روح است که تلاش میکنند جلوی تخریب قبرستان را بگیرند.
تماشاخانه ایرانشهر
در سالن ناظرزاده تماشاخانه ایرانشهر نمایش «از نظر سیاسی بی ضرر» نوشته و کار ابراهیم پشت کوهی از ۱۸ بهمن روی صحنه رفته و تا ۲۲ اسفند به اجراهایش ادامه میدهد. وحید آقاپور، اتابک نادری، گاتا عابدی، مرضیه صدرایی، یاشار نادری، فهیمه موسوی نیارکی، سامان کرمی، رضا آرامش، مهسا رضازاده، بهزاد قزلباش، متین بهشتی، مسعود بهشتی و سام جانملکی در این نمایش بازی میکنند.
در همین سالن ناظرزاده نمایش «یکی نبود، یکی بود» با متنی از رها جهانشاهی و با کارگردانی علی کوزه گر روی صحنه است. یسنا میرطهماسب و سارا حاتمی هم بازیگران این نمایش هستند.
«ژیلت» هم نمایشی است که سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر در حال اجراست. نویسنده این نمایش عباس عبدللهزاده است و حسن جودکی آن را کارگردانی کرده است.
بازیگران هم عبارتند از: امیرکاوه آهنین جان، شهروز دل افکار
خانه هنرمندان
در سالن انتظامی خانه هنرمندان «بازیهای کشتار همگانی» از ۲۴ بهمن اجراهایش را شروع میکند. این نمایش از نوشتههای اوژن یونسکو است و کاوه نورمحمدی آن را کارگردانی کرده است.
بازیگران هم عبارتند از: درسا حکیمالهی، آرزو گلشاهی، مرتضی کوهی، میلاد قلاوند، افشین امیری زاده، کاوه نورمحمدی، محسن غلام نژاد
در خلاصه نمایش نوشته شده: بیماری در شهر شیوع پیدا کرده است و شهروندان در تلاش هستند از این بیماری فرار کنند. اما همگی به طرز احمقانهای در دام این بیماری گرفتار میشوند و جان میدهند.
«لندهور» هم نمایش دیگری است که در همین سالن اجرا میشود. نویسنده متن این نمایش کهبد تاراج و کارگردان آن محمدرضا اسکندری است. امیر عدل پرور و لبخند بدیعی در این نمایش حضور دارند.
عمارت ارغوان
در عمارت ارغوان سه نمایش در حال اجرا هستند. «لوندر» نوشته فاطمه رحمتی است و محمد یغمایی آن را کارگردانی کرده است. این نمایش با بازی نرگس کیومرثی، ملیکا دادرسی، رضا شاهی، محمد عطائی، فاطمه رحمتی، نوید خدام عباسی و امیررضا اسپید تا ۴ اسفند روی صحنه خواهد بود.
در سالن شماره ۲ این تماشاخانه هم «شاعری که دیوانه شد» تا سوم اسفند اجرا دارد. نویسنده متن این نمایش مژده حقیقت است که با کارگردانی و بازی حامد خسروی روی صحنه است.
«آنکه رخسار تو را رنگ گل نسرین داد» نمایش دیگری است که در همین سالن اجرا میشود. نویسنده و کارگردان این نمایش محمدرضا احمدی است و دیبا پارسا و محمدرضا عبداله زاده در آن بازی میکنند.
پردیس تئاتر شهرزاد
پردیس تئاتر شهرزاد با ۱۱ نمایش پرنمایشترین سالن تئاتر تهران است. در سالن شماره یک این تماشاخانه نمایش «شیزوفرنی» با نویسندگی، طراحی و کارگردانی حامد رحیمینصر روی صحنه است. امیر غفارمنش، سینا رازانی، کارولین خدادیان، شادی اصفهانی، ماریه ماشاالهی، مرجان آقانوری، آرام نیک بین، کسرا ریاحی وفا، رامتین سلیمانی، علی کاظم پور، داوود مهرداد، کامبیز نیک آمیز، افسانه بیجانی، هلن سرگزی، هامون هدایتی، امیرپوریا مسعودنیا، فرزانه شاکری، نسیم محمدی، زهرا محمدی، ستاره آقائی، نسرین (ناسی) نعمتی، علی کریمیو حامد رحیمینصر در این نمایش بازی میکنند.
در سالن شماره ۲ نمایشهای «دجال» به نویسندگی حسن سعادت و کارگردانی حسین فردوسی، و «چای تلخ» کار مسعود تکاور روی صحنه هستند.
در سالن شماره ۳ نمایش «تک سلولیها» نوشته جلال تهرانی به کارگردانی علیرضا اسحاق حسینی روی صحنه است. در این نمایش عباس نورمحمدی و حسن برجکی بازی میکنند.
در همین سالن نمایش دیگری با متنی از جلال تهرانی در حال اجراست. «نقرهای» با کارگردانی محمدصادق پیمانفر و بازی ساناز پوردشتی و حسن برجکی تا ۱۴ اسفند به اجراهایش ادامه میدهد.
«مهندس واشینگ کلوز» هم با طراحی و کارگردانی مهدی رکنی که کارش را از اول بهمن شروع کرده، تا ۴ اسفند روی صحنه است. فرزانه خان محمدی، پویان جناتی، غزاله خوش سیما، ملیکا افسری راد، پانیذ فرازمندنیا و آرسین دژه بازیگران این نمایش هستند و در خلاصه آن آمده: «سارا، نویسنده جوانی است که آرزو دارد داستانهایش را چاپ کند ولی به علت مشکلات مالی و خواستههای بیجای خانواده اش مجبور شده است پس از مرگ پدرش، شغل او را که نصب سیفون و تعمیرات دستشویی است، ادامه دهد. این کار به مذاق خواهرش تینا خوش نیامده و به دوستانش گفته خواهرش مهندس واشینگ کلوز است! سارا برای تعمیر سیفون وارد آپارتمانی میشود و ادامه ماجرا…»
در همین سالن نمایش «ستوان آینیشمور» از نوشتههای مارتین مک دونا با کارگردانی شکوفه چرخی و با بازی امیر عبادی، علی پیله ور، امیر زمانی فرد، محمد رضایی، نرگس موسوی، افق ایرجی، امیرحسین فهادان، میلاد صفوی و مهدی شاهی از ۲۲ بهمن روی صحنه رفته است. «برهوت» از نوشتههای هارولد پینتر نمایش دیگری است که با کارگردانی مرتضی نوری در این سالن تا ۸ اسفند روی صحنه است. رحیم مهراندیش، حسن فضلی، سینا طباطبایی و روشنک کرمیبازیگران این نمایش هستند و داستان آن درباه ورود یک غریبه به خانه است.
«ماجرای قتل شهردار تگزاس» دیگر نمایش این سالن است. نویسنده و کارگردان این نمایش امیرحسین بریمانی است و محمدحسین خادمی، نیما شکیبایی، امیر باباشهابی، امیرحسین بریمانی در آن بازی میکنند.
در بوتیک تئاتر شهرزاد هم کمدی رمانتیک «میدان یاقوت» با متنی از بهاره رهنما و سهراب حسینی و کارگردانی بهاره رهنما در حال اجراست. ایوب آقاخانی، بهاره رهنما، محمد پورآ، سهیلا مفیدی و سلیم نجفی بازیگران این میدان یاقوت هستند که در باره زن سرخ پوش مشهور میدان فردوسی است که سالها با لباس قرمز منتظر از راه رسیدن محبوبش بوده است.
در بوتیک تئاتر و در سالن شماره ۵ آن نمایش «تناقضات» با نگاهی به قتل داریوش مهرجویی روی صحنه است. نویسنده، طراح و کارگردان این نمایش سجاد حسین پور است و ساناز آرین، ستایش ابراهیمی، میلاد اسماعیلی، ارشیا اقاسی، مهدیار احمدی، اشکان بیک، محمد متین بیگدلو، ملیکا ترابیان، اشکین جافری، سامیار ساعی، بهناز سلطانی، ماندگار سیف پناهی شعبانی، رضا دارابی، محمدعلی شریعت، عزیز شاطری، رامتین زمانوند، رضا طاهری، مجید عظیمیپور، بهنام صبوری، حدیثه صفائی، سودا فرازی، ابوالفضل فرجی، فربد قزلباشان، مهشید قاصدی، شیدا قربانیخواه و... بازیگران آن هستند. این نمایش تا ۲۷ این ماه اجراهایش را ادامه میدهد.
دیدگاه