بین جشنواره جهانی فیلم فجر با انتخابات ریاستجمهوری فرانسه، چه رابطهای وجود دارد؟
لزوم هماهنگیِ زمانِ برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر با انتخابات ریاستجمهوری فرانسه به عنوان یک اشتباه ترجمهای که از متن نامه «فیاپف» برداشت شده، موضوعی بود که در کلابهاوس مورد توجه قرار گرفت.
مناظرهای در کلابهاوس با موضوع ادغام دو جشنواره ملی و جهانی فجر، با حضور کارشناسان، هنرمندان، منتقدان و روزنامهنگارانی چون سیدامیر سیدزاده (تهیهکننده)، محمود گبرلو (منتقد)، شادمهر راستین (منتقد و فیلمنامهنویس)، مسعود اطیابی (کارگردان)، محمدرضا لطفی (کارگردان)، ابراهیم اصغری (تهیهکننده)، کامیار محسنین (پژوهشگر، نویسنده و مترجم)، سمیه علیپور (روزنامهنگار)، مصطفی احمدی (نویسنده و کارگردان)، حسین سلطانمحمدی (منتقد) و کیوان مهرگان (مستندساز و روزنامهنگار) برگزار شد که ۴ ساعت هم به درازا کشید.
یکی از موضوعهای مورد توجه در کلابهاوس، متنی برداشت شده از نامه فیاپف بود که براساس آن گویا جشنواره جهانی فجر ملزم است زمان برگزاری خود را با انتخابات فرانسه هماهنگ کند.
سمیه علیپور، مدیر روابط عمومی دوره سیو هشتم جشنواره جهانی فیلم فجر، در این باره توضیح داد: «آنچه در متن ترجمه شده به آن استناد میشود، به کل برآمده از ترجمهای غلط است.»
این روزنامهنگار ادامه داد: «ترجمه صحیح آنچه در نامه فیاپف به عنوان نهادی بینالمللی، و نه فرانسوی، که دبیرخانه آن در شهر بروکسل و در کشور بلژیک است، نوشته شده، این است: ما به همچنین خاطرنشان میسازیم که جشنواره جهانی فیلم فجر تضمین کند هیچگونه همپوشانی با جشنواره فیلم کن نخواهد داشت، از جمله در زمانی که جشنواره متاخر، برای ممانعت از تلاقی با انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، مجبور به تغییر تاریخ برگزاری خود است که به شکل معمول در ماه مه برگزار میشود.»
علیپور همچنین در این مناظره کلاب هاوسی تاکید کرد که براساس این متن، مشخص است تنها شرط موجود، عدم همپوشانی جشنواره جهانی فیلم فجر با جشنواره کن است.
او در اینباره توضیح داد: «به واسطه هماهنگیهای سالهای پیشِ جشنواره کن فرانسه با فیاپف، زمان برگزاری این جشنواره میتواند با توجه به تاریخ برگزاری انتخابات آن کشور، در بازهای مشخص تغییر کند. براین اساس، موضوع همزمانی با انتخابات فرانسه، صرفا مربوط به جشنواره کن است و هیچ ارتباطی به جشنواره جهانی فیلم فجر و هیچ جشنواره دیگری ندارد.»
دیدگاه