روایتی از مرگ فرخ‌لقا هوشمند و ارتباط آن با پروین سلیمانی

۱۳ سال قبل در چنین روزی درگذشت. قلبش ناگاه از حرکت بازایستاد و برای همیشه عالم نمایش از حضورش با آن لهجه شیرین گیلانی محروم شد. مانند بسیاری از پیشکسوتان عرصه هنر، در سال‌های پایانی عمر از اینکه سراغی از او نمی‌گیرند، دلخور بود؛ می‌گفت شاید عیدی یا مناسبتی مثل یلدا و رمضان پیش بیاید تا از او یادی کنند و لوح تقدیری تقدیمش کنند.

روایتی از مرگ فرخ‌لقا هوشمند و ارتباط آن با پروین سلیمانی

فرخ‌لقا هوشمند، بازیگر فقید تئاتر، سینما و تلویزیون فعالیتش را با تئاتر آغاز کرد و سپس با ایفای نقش کوتاهی در فیلم «نردبان ترقی» سال ۱۳۳۶ وارد فضای سینما شد. هوشمند از همان سال‌های نخست بازیگری حضور در تلویزیون را هم دنبال کرد و در اواخر دهه‌ی ۴۰ در سریالی با نام «سرکار استوار» برای اولین بار در تلویزیون نقش‌آفرینی کرد.

حضور چشم‌گیر هوشمند در سینما و تلویزیون پس از انقلاب، تقریبا به موازات یکدیگر اتفاق افتاد؛ اما آخرین سال‌های عمرش ۸۰ تا ۸۲ ـ را به واسطه‌ی نقش‌آفرینی در سریال‌های طنز نظیر «بانکی‌ها»، «کوچه اقاقیا»، «کارآگاه شمسی و دستیارش مادام»، بیشتر در تلویزیون سپری کرد. در حقیقت ایفای نقش در سینما برای او در دهه‌ی ۸۰ دیگر به پایان رسید.

فرخ لقا هوشمند در بیش از ۸۰ سریال و فیلم سینمایی بازی کرد اما یکی از به یادماندنی‌ترین نقش‌هایش،‌ حضور در کنار کلاه‌قرمزی در فیلم سینمایی «کلاه قرمزی و پسرخاله» است.

«کوچک جنگلی»، «لبخند زندگی»، «عیاران»، «داستان یک شهر»، «خانه به خانه»، «مدرسه مادربزرگ‌ها»، «سوخته‌دلان»، «تهران ۱۱»، «دردسر بزرگ»، «سایه‌ها»، «چراغ جادو»، «قصه‌های شهرک»، «دختران» و «مامان آفاق» نیز از جمله سریال‌ها و مجموعه‌های تلویزیونی بودند که با حضور فرخ‌لقا هوشمند روی آنتن رفتند.

هوشمند نیز مانند اغلب پیشکسوتان از اینکه کسی سراغی از او نمی‌گیرد، گله‌مند بود و در دیداری که دو سال قبل از فوتش در سال ۸۶ اتفاق افتاد، گفته بود: تا جوان بودیم برای کار هنری زحمت می‌کشیدیم، اما حالا که پیر شدیم کسی نمی‌پرسد حالت چطور است!
این بازیگر بعد از سکته مغزی که برایش اتفاق افتاده بود، دیگر نتوانست به بازیگری ادامه دهد؛ می‌گفت: «ظاهرا سر حال هستم، اما این سکته باعث شد مقداری هوش و حواسم را از دست بدهم و روی بینایی و دست و پایم هم اثر گذاشته و زیاد نمی‌توانم سرپا بمانم.»

هوشمند در سال‌های حضور در تلویزیون، مقابل دوربین کارگردان‌هایی چون مرضیه برومند، رضا عطاران، همایون اسعدیان، اصغر توسلی، کیانوش عیاری، مهدی مظلومی و قاسم جعفری رفت. آخرین سریال‌هایش بیشتر در حوزه طنز شکل گرفت و مجموعه پایانی که در کارنامه هنری‌اش به ثبت رسید، «بانکی‌ها» از تولیدات شبکه دو سیما بود که سال ۸۲ پخش شد. 

این بازیگر فقید با آن لبخندهای ماندگارش، بیست‌ودوم تیرماه سال ۸۸ در تهران درگذشت و در قطعه هنرمندان به خاک سپرده شد.

می‌گویند فرخ لقا هوشمند به پروین سلیمانی، دیگر بازیگر فقید کشورمان علاقه‌ای ویژه داشت. زمانی که سلیمانی فوت می‌کند، هوشمند به دخترش می‌گوید، مرگ من نیز نزدیک است. او همان روزها به کما می‌رود و ۴۱ روز پس از مرگ پروین سلیمانی، مرگ فرخ لقا هوشمند نیز در تاریخ هنر ایران ثبت می‌شود.

منبع: ايسنا
کد مطلب: ۳۶۱۰۷۲
لینک کوتاه کپی شد

پیوندها

دیدگاه

تازه ها

یادداشت