در نشست «بچه زرنگ» مطرح شد؛
با پول قند و چایی فیلمهای خارجی انیمیشن ساختیم/دولت اذیتمان نکند
نشست انیمیشن سینمایی «بچه زرنگ» همزمان با رونمایی در جشنواره فیلم فجر، در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
نشست خبری انیمیشن سینمایی «بچه زرنگ» به کارگردانی هادی محمدیان، محمدجواد جنتی و بهنود نکویی روز ۱۵ بهمن ماه در پردیس ملت برگزار شد.
هادی محمدیان در این نشست حضور نداشت.
در ابتدای این نشست حامد جعفری بیان کرد: ایراداتی به فیلم هست که تا اکران نهایی برطرف میشود این پروژه محصول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و گروه هنر پویاست این یک سرمایهگذاری مشترک بود و این اولین انیمیشن کانون است که امیدواریم این روند ادامهدار باشد. جمعی که این کار را انجام دادند یک گروه جوان هستند که تمام تلاش خود را کردند و به نمایندگی از آنها در اینجا هستیم. ما وقفهای در سال ۹۷ در ساخت داشتیم چون میخواستیم بازخورد بگیریم البته بخشی هم به دلیل کرونا بود. حدوداً ساخت فیلم پنج سال طول کشید.
علی رمضان نویسنده هم درباره قهرمان بیان کرد: ما در فیلم یک سفر قهرمان داریم که او در آغاز نگاهی به قهرمانهایی دارد که حاصل رسانه و کارتونهای هالیوودی است اما بعد به مرور با اتفاقاتی که رخ میدهد به نگاه دیگری درباره معنای قهرمان میرسد.
نکویی هم توضیح داد: این کاراکتر در طول کار توهمی از قهرمان در ذهن خود داشت در انیمیشن «داستان اسباب بازی ها» هم کاراکتر فکر میکند خیلی قهرمان است اما وقتی به جمع اسباب بازیها میآید میفهمد که توهمی داشته است این کاراکتر در مسیر داستان به قهرمانی که در ذهنش است میرسد.
نکویی مطرح کرد: وقتی اثر انیمیشنی روی پرده میآید که از دید عموم قابل قبول است در زمینه دستاوردهای فنی هم جلو است.
محمدجواد جنتی دیگر کارگردان این اثر هم بیان کرد: یک راهی که متوجه شویم مخاطب یک اثر را پسندیده میزان استقبال از آن است.
جعفری هم گفت: در دنیا استودیوهای پیشکسوت انیمیشن سازی قدمت صد ساله دارند اگر این موضوع را در کشور ما خودمان را بررسی کنیم این سابقه به پانزده سال میرسد باید فرصت بدهیم تا بتوانیم این فاصله را بهطور کامل از بین ببریم با این حال ما به حداقلهای استاندارد سینمای جهان رسیدهایم. ما در زمینه دوبله هم تلاش کردیم از ظرفیت کسانی که دوبله کردهاند و شناختهشده هستند استفاده کنیم به لحاظ هزینه هم چون هنوز پروژه به اتمام نرسیده عدد و رقم دقیقی نداریم. ولی باید هزینهها را به دلار محاسبه کرد حدود هزینهها تقریباً یک میلیون دلار میشود با پول قند و چایی فیلمهای خارجی ما یک انیمیشن ساختهایم.
وی گفت: ما «بچه زرنگ» را از ابتدا با دو رویکرد کار کردیم نسخهای متناسب با کشورهای مسلمان و نسخهای که مخاطب بتواند با درام فیلم ارتباط برقرار کند پس فیلم دو ورژن دارد و آنچه دیدید ورژن ایرانی است.
جعفری درباره حضور یک انیمیشن در جشنواره اظهار کرد: آن چیزی که ما را امیدوار میکند این است که ما برای گروه کودک و نوجوان کار میکنیم گروهی که همیشه مغفول بوده است ما سابقه خوبی با فجر نداریم امیدوارم تلاشهای ما به نتیجه برسد و بتوانیم نگاه فجر را به انیمیشن معطوف کنیم. از جهت تعداد مخاطب باید بگویم سینمای کودک به ازای هر مخاطب اصلی با یک مخاطب دیگر هم مواجه است به نظرم وقت آن رسیده که نهادهای متولی به این گونه نمایشی هم توجه کنند. «فیلشاه» یک میلیون و دویست هزار و خوردهای مخاطب داشته و این یک رکورد است باید دولت و نهادهای حاکمیتی کمک کنند تا ریسک ساخت فیلمهای کودک به پایین بیاید.
این تهیهکننده گفت: «بچه زرنگ» با حمایت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شکل گرفته و پیش رفته است آن نهادهایی که متولی کودک هستند به قدر بضاعت تلاش میکنند اینکه چرا نهادهای دیگر کمک نمیکنند مسألهای است که ما پاسخگویش نیستیم اینکه چرا نهادهای فرهنگی سازمان سینمایی و بقیه دستگاههای ذیربط اقدام ویژهای نمیکنند مخاطب سوالش ما نیستیم.
رمضان درباره پایان بندی فیلم اظهار کرد: این شکل روایی است، اصل داستان همان بوده و یک چرخشی در روایت شکل گرفته است قرار نبود داستانی تعریف شود و پایانش را چنین ببندیم از اول پیشبینی کرده بودیم پایان داستان اینچنین باشد.
جنتی در همین رابطه گفت: ما دوست داشتیم اثرمان امضایی داشته باشد این اتفاق مشابه «فیلمشاه» و … است. هیچ کار بدون ایدئولوژی در سینما نیست قطعاً در این فیلم هم ایدئولوژی هست.
جعفری درباره اینکه چرا کارگردان دیگری به فیلم اضافه شد، گفت: این محصول ساخته گروه هنر پویاست آقای محمدیان در میانه راه به دلایل شخصی از کار انصراف دادند اما توافق ما این بود اسم ایشان در تیتراژ باشد اما چون در اتمام پروژه نبودند قرار شد اسم ایشان در خبرها نباشد.
جعفری درباره اینکه از نهادهای دولتی چه انتظاری دارد بیان کرد: ما فقط میخواهیم که ما را اذیت نکنند سینمای کودک و نوجوان برای نهادهای فرهنگی اهمیت ویژهای ندارد شاید آن چیزی که به طور کلی باید به آن توجه کنیم این است که کارهایی که برای کودکان ساخته میشود باید در مرحله عرضه هم کمک کرد و به نظرم آنچه که میشود از نهادهای دولتی انتظار داشت ناظر به همین بخش است.
رمضان گفت: این داستان اقتباس آزاد از یک داستان قدیمی و سنتی است آنقدر پیشینه آن به عقب برمیگردد که گفتنی نیست در اینکه اقتباس آزاد است بحثی نیست.
جنتی درباره رقابت با خارجیها توضیح داد: به نظرم میتوانیم با آثار خارجی رقابت کنیم اگر دولتی کمی کار نداشته باشد میتوانیم رقابت کنیم.
جعفری درباره ساخت اثری درباره حاج قاسم سلیمانی هم اظهار کرد: تا یکی دو کار آتی در هنر پویا در پروسه تولید است ولی اگر ایده جذابی به دست ما برسد از آن استقبال میکنیم.
دیدگاه