طراحی دکور نمایش با مواد بازیافتی

کارگردان نمایش «سیمرغ و قلعه آرزوها» گفت: هزینه تجهیزات دکور سنگین است ولی ما با کمک مواد بازیافتی توانستیم دکوری با ۸۰ میلیون تومان طراحی کنیم.

طراحی دکور نمایش با مواد بازیافتی

نمایش «سیمرغ و قلعه آرزوها» به کارگردانی قاسم انصاری شاد از ۱۹ بهمن ساعت ۱۹:۳۵ اجراهای خود را در تالار هنر آغاز کرده  است.  در خلاصه داستان این اثر نمایشی آمده است: «تارا آرزو داره هرجور شده پدر مادر خودش رو خوشحال کنه و از روزمرگی و بی حوصلگی نجات بده اما نمیدونه چجوری، تا اینکه یروز براش یه اتفاق خیلی جالب می‌افته...»

قاسم انصاری شاد کارگردان این نمایش گفت: نمایش «سیمرغ و قلعه آرزوها» راجع به روزمرگی والدین در این روزها و عدم توجه به فرزندانشان است؛ اینکه والدین آنقدر درگیر کار خود هستند که  به فرزندان خود توجهی ندارند. 

وی درباره روایت داستان بیان کرد: در این نمایش بچه‌ای در یک خانواده است که والدین آنقدر درگیر کار خود هستند که توجه خاصی به بچه خود ندارند. در ادامه این بچه با یک پیرمرد شهر فرنگی آشنا می‌شود. این پیرمرد داستانی از سیمرغ و قله قاف برای بچه تعریف می‌کند. در آن قصه، دختر بچه‌ای به اسم تارا هست که دوست دارد به والدین خود کمک کند. قاصدک داستان تارا را کمک می‌کند تا تارا بداند چه کارهایی انجام دهد تا به قله قاف برسد و سیمرغ را ببیند. در ادامه صداقت و راستگویی مطرح می‌شود و در انتهای این داستان شهرفرنگی به دختر می‌گوید اگر بخواهی می توانی به آرزویت برسی.

انصاری شاد درباره زمان پیش تولید و شروع اجرای این نمایش عنوان کرد: پیش تولید کار تقریبا حدود ۴ ماه پیش، اواخر شهریور شروع شد و اجرای کار را ۱۶ بهمن ماه شروع کردیم و نمایش قرار است تا ۲۵ اسفند روی صحنه تالار هنر باشد. «سیمرغ و قلعه آرزوها»  مناسب رده سنی پنج سال به بالا مناسب است و چون در این نمایش دکور متفاوتی از رنگ‌ها داریم، نمایش مناسب بزرگسالان هم است. جالب است بدانید بالای ۵۰ الی ۶۰ درصد دکور این نمایش با مواد بازیافتی درست شده است. دکوری بسیار حجیم و با وزن پایین داریم که شاید وزن دکور ما به ۴۰ کیلوگرم نرسد. همچنین در این نمایش ما چهار صحنه داریم که دکورهایمان کاملا عوض می‌شود و صحنه‌های متفاوتی با موسیقی و نورپردازی خیلی خوبی داریم.

طراحی مقرون به صرفه با کمک مواد بازیافتی

وی ادامه داد: چون تمام ساخت دکور نمایش به عهده بنده بود، به کمک یکی از دوستان تلاش کردیم و ناگفته نماند از هوش مصنوعی برای ساخت دکور کمک گرفتیم و تلاش کردیم دکور را بسازیم. حدود دو ماه پای طراحی دکور نشستیم و سرانجام دکور را ساختیم، صفر تا صد کار را به کمک همکارم و بدون عوامل بیرونی ساختیم.  برای مثال شهرفرنگی را با دبه ماست، چوب‌های دورریختنی صندلی‌های خراب و درب بطری درست کردیم که خیلی زیبا شد. نیزه هایی که دست نگهبانان هست، درب شامپو، بطری شامپو، بطری مایع ظرفشویی و لباسشویی مواردی بودند که برای طراحی صحنه استفاده کردیم.

انصاری شاد در پاسخ به این سوال که استفاده از وسایل بازیافتی به دلیل مقرون به صرفه بودن یا کمک به محیط زیست بود؟ گفت: به هر دو دلیل از وسایل بازیافتی استفاده کردیم؛ زیرا هزینه متریال دکور بسیار سنگین است و با اینکه از مواد بازیافتی استفاده کردیم باز هم نزدیک به ۸۰ میلیون تومان هزینه دکور ما شد؛ بالاخره همین مواد بازیافتی نیاز به چسب، رنگ و خیلی مواد دیگر دارد. اگر می‌خواستیم همین کار را به دوستان دیگر بدهیم تا برایمان بسازند قطعا بالای ۲۰۰ میلیون تومان هزینه داشت و ما توانستیم با حدود ۷۵ میلیون تومان هزینه دکور صحنه را جمع کنیم.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کد مطلب: ۳۸۰۳۹۴
لینک کوتاه کپی شد

پیوندها

دیدگاه

تازه ها

یادداشت