نمایشگاه عکس «عکاسِ چریک» افتتاح شد/ جنگ، شجاعت و فداکاری از نمای نزدیک
مدیر انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس در بازدید از نمایشگاه عکس «عکاسِ چریک» گفت: برخی از آثار این نمایشگاه آنچنان از نمای نزدیک ثبت شدهاند که مخاطب را ناخودآگاه به عمق وجودی خود میکشاند و در دنیایی از معنا و مفهوم آن غرق میکند.
نمایشگاه «عکاسِ چریک» گزیده عکسهای جنگ تحمیلی جاویدالاثر کاظم اخوان است که از پاییز ۱۳۵۹ تا خرداد ۱۳۶۱ در عملیات شهید مدنی، شهیدان رجایی و باهنر، شهید چمران، طریق القدس، فتح المبین و بیتالمقدس؛ عکاسی شدند.
این نمایشگاه شامل ۳۲ عکس در اندازههای ۵۰ در ۷۵ سانتی متر، ۱۰۰ در ۶۶، ۱۰۰ در ۱۵۰ سانتی متر، سه متر در چهار و نیم متر و سه متر در هشت متر چاپ شدند که عصر چهارشنبه (پنجم مهرماه) با حضور جمعی از عاکاسان پیشکسوت جنگ و اصحاب رسانه در گالری خانه افتتاح شد. بخشی از تصاویر این نمایشگاه از آرشیو خانه عکاسان ایران حوزه هنری است و بخشی دیگر از آرشیو عکس خبرگزاری ایرنا و انجمن عکس انقلاب و دفاع مقدس در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گرفتند.
محمدحسین حیدری مدیر انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس و عکاس پیشکسوت جنگ تحمیلی با حضور در افتتاحیه این نمایشگاه در مورد این نمایشگاه گفت: اقدام مبارکی که به همت و همکاری انجمن عکس انقلاب و دفاع مقدس و خانه عکاسان حوزه هنری با همراهی خبرگزاری ایرنا شکل گرفته است جای تقدیر و تشکر دارد چرا که بار دیگر همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس و گرامیداشت دلاوریهای فرزندان ایران زمین در هشت سال دفاع مقدس، قابهای افتخارآفرینیهای حماسی ما در آن روزها در قالب عکسهای مستند بازنمایی شده است. وی در ادامه با تاکید بر نقش و اهمیت برپایی چنین نمایشگاههایی در جریان روزهای تمام سال گفت: برخی از آثار این نمایشگاه آنچنان از نمای نزدیک ثبت شده اند که مخاطب را ناخودآگاه به عمق وجودی خود میکشاند و در دنیایی از معنا و مفهوم آن غرق میکند.
در نتیجه برپایی چنین نمایشگاههایی به صورت مستمر لازم، ضروری و موثر است. حیدری با تاکید بر اینکه باید به فضای نمایشگاهی برای عکسهای جنگ و رشادتهای جوانان کشورمان در هشت سال دفاع مقدس توجه بیشتری شود، گفت: لازم نیست بی هدف و بی فکر به چاپ، انتشار و نصب این عکس ها در فضای شهری بپردازیم چرا که در بسیاری از موارد بینتیجه خواهد بود. این در حالی است که باید با برپایی مستمر نمایشگاههایی اینچنینی در طول سال و جذب حداکثری عموم مردم تلاش کنیم تا فضایی را برای به نمایش گذاشتن این عکس ها و فراهم کردن فرصت اندیشدن برای مخاطب به عمق بخشی معنا و مفهوم هر تصویر بپردازیم.
وی در پایان بار دیگر از همه عواملی که در برپایی این نمایشگاه دخیل بودهاند قدردانی کرد. گفتنی است، کاظم اخوان عکاس متولد ۱۳۳۸ از مشهد مقدس بود که از روزهای آغاز جنگ تحمیلی با شهید مصطفی چمران و گروه جنگهای نامنظم علاوهبر عکاسی، همکاری داشته و پس از شهادت دکتر چمران، برای خبرگزاری ایرنا عکاسی کرده است. وی ۱۳ تیر سال ۱۳۶۱ به همراه جاویدالاثر احمد متوسلیان و دو کارمند سفارت ایران، توسط فالانژهای مسیحی لبنانی در شمال بیروت بازداشت شده و از سرنوشت اخوان تاکنون هیچ خبری در دسترس نیست. نمایشگاه «عکاسِ چریک» از ششم مهر تا دهم آبانماه روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۹ و در روزهای پنجشنبه و جمعه از ساعت ۱۵ تا ۱۹ در گالری خانه، واقع در حوزه هنری انقلاب اسلامی، خیابان سمیه تقاطع خیابان حافظ، میزبان علاقهمندان است.
دیدگاه