چه شد که حاتمی‌کیا به تلویزیون برگشت؟

سرنا_ابراهیم حاتمی‌کیا برای ساخت سریال حضرت موسی(ع) با سیمافیلم همکاری می‌کند.

چه شد که حاتمی‌کیا به تلویزیون برگشت؟

عصای موسی در دستان ابراهیم؛ این تیتر مشترک چند رسانه معروف در دو روز اخیر بوده برای خبری که واکنش‌های فراوانی در میان سینمایی‌ها و سینمادوستان و مخاطبان تلویزیون به دنبال داشت. خبری که خیلی زود تایید شد و حکایت از ساخت سریال پرسروصدای حضرت موسی (ع) به دست ابراهیم حاتمی‌کیا داشت. کارگردان مشهور سینمای ایران که در تمام سال‌های فعالیتش در عرصه سینما و تلویزیون همیشه حرف برای گفتن داشته و فیلم‌هایش مورد توجه قرار گرفته است.

حاتمی‌کیای ۵۸ساله حالا پس از ساخت بیستمین فیلم سینمایی‌اش دوباره می‌خواهد به تلویزیون بازگردد و یک‌بار دیگر شانسش را برای به دست آوردن دل مخاطبان تلویزیون محک بزند. او اما پیش از این تنها دو بار و در دهه۸۰ تجربه ساخت سریال تلویزیونی را از سر گذرانده که پس از آنها به این نتیجه رسیده بود که «خلبان پروازهای ۹۰دقیقه‌ای است» و دیگر علاقه‌ای برای حضور در تلویزیون و ساخت سریال از خود نشان نداده بود. سریال حضرت موسی(ع) اما پروژه‌ای است که حاتمی‌کیا را برای حضور دوباره روی آنتن تلویزیون وسوسه کرده است. پروژه‌ای که احتمالا تمام وقت چهار، پنج سال آینده این کارگردان را پر خواهد کرد و باعث جدایی او از سازمان اوج خواهد شد.

سرنوشت پرقصه یک سریال تاریخی

فرج‌الله سلحشور پس از سریال حضرت یوسف(ع) تصمیم به ساخت سریال حضرت موسی(ع) گرفت. شخصیتی تاریخی مذهبی که داستان زندگی‌اش پیچیدگی‌های زیادی دارد و در سینمای غرب هم از جهات مختلف دستمایه چند فیلم شده است. پیامبری که حضرت یوسف نوید آمدنش را به قوم بنی اسرائیل داد و داستان فیلمنامه مرحوم سلحشور برای این سریال هم قرار بود از همین‌جا آغاز شود و در حقیقت قصه‌ای که کارگردان سریال حضرت یوسف برای سریال حضرت موسی نوشته بود قرار بود دنباله‌ای باشد بر سریال موفق قبلی این کارگردان. فیلمنامه‌ای که برای ۷۲ قسمت نوشته شده و با تخمین اولیه ۳۲ میلیارد تومانی قرار بود ساخته شود.

سرطان اما سد راه مرحوم سلحشور شد و پس از درگذشت این کارگردان مطرح، کار ساخت این سریال به جمال شورجه رسید. کارگردانی که به لحاظ فکری نزدیک به مرحوم سلحشور بود. شورجه فیلمنامه را به کمک فیلمنامه‌نویسی از انگلستان بازنویسی کرد و زمانی که داشت خودش را برای ساخت این سریال پرهزینه که حالا با افزایش قیمت دلار برآوردی حدودا ۱۹۷میلیاردتومانی برایش تصویب شده بود، آماده می‌کرد، با سکته مغزی روبه‌رو شد. اتفاقی که باعث شد مدیران سیمافیلم برای این سریال الف ویژه‌شان بار دیگر در پی کارگردان گزینه‌های متعددی را بررسی کنند. یکی از این گزینه‌ها شهریار بحرانی بود که تجربه ساخت سینمایی «ملک سلیمان» و سریال «مریم مقدس» را در کارنامه دارد. بحرانی اما ساخت این سریال را نپذیرفت تا در نهایت قرعه به نام ابراهیم حاتمی‌کیایی بیفتد که در سال‌های دهه ۹۰ با سه فیلم سینمایی محصول سازمان سینمایی اوج خبرساز و به عنوان کارگردان مطلوب این سازمان شناخته شده بود.

حاتمی‌کیا که همان روزها قرار بود پروژه سینمایی آزادسازی بوکمال را بار دیگر با اوج بسازد به خاطر اتفاقات یا شاید اختلاف نظرهایی از این سازمان جدا شد و برای ساخت سومین تجربه سریال‌سازی و اولین تجربه ساخت فیلم و سریال با تم مذهبی و تاریخی با سیمافیلم دست همکاری داد.

«خاک سرخ» سریال دفاع مقدسی با ستاره‌ها

«خاک سرخ» اولین سریال ابراهیم حاتمی‌کیا محسوب می‌شد که به گفته خودش انرژی بیش از ۵ فیلم سینمایی را صرف ساخت آن کرد. ابراهیم حاتمی‌کیا در این سریال از بازیگران مطرحی مثل پرویز پرستویی و مهتاب کرامتی، امیر آقایی، حبیب رضایی و ... بهره برد تا سریالی با ستاره‌ها روی آنتن شبکه یک ببرد.

ابراهیم حاتمی‌کیا پس از پخش آخرین قسمت از این سریال که در سال ۸۱ اتفاق افتاد، درباره اینکه چرا به سراغ سریال‌سازی رفته است؟ اینگونه گفته بود: وسوسه‌ ساختن سریال، چیزی نبود که اخیرا برای من شکل گرفته باشد، بلکه سال‌ها بود که دوست داشتم چنین موقعیتی برایم فراهم شود که سریال بسازم چرا که تلویزیون، مخاطبان میلیونی دارد و برای من رشک‌انگیز است که مخاطبانم در این وسعت باشند.

حاتمی‌کیا که آن روزها به عنوان یک کارگردان موفق در ژانر دفاع مقدس جای پای خود را در سینما محکم کرده بود در اولین تجربه سریال‌سازی هم به سراغ روایتی از جنگ و واقعه خرمشهر رفت تا در خلال روایت قصه لعیا و لیلا و لیالی جنبه‌ای دراماتیک از این واقعه حماسی به نمایش بگذارد. «خاک سرخ» اما نتوانست موفقیت فیلم‌های سینمایی حاتمی‌کیا را تکرار کند و شاید برای همین هم او چند سالی از تلویزیون فاصله گرفت تا در دومین تجربه ساخت سریال به سراغ قصه‌ای با موضوعی انسانی و اجتماعی برود.

«حلقه سبز» عاشقانه ماورایی

حاتمی‌کیا «حلقه سبز» را یکی از بهترین کارهای حرفه‌ای خود در سال‌های گذشته می‌داند و در یک گفت‌وگو درباره‌اش گفته: «حلقه سبز عصاره تمام افکار و هنر من در زمینه سینما، دین، اخلاق، ازدواج، پزشکی و پیوند است.»

«حلقه سبز» یک داستان عاشقانه است. عشقی که میان انسان‌های عادی و در شرایط عادی اتفاق نمی‌افتد. حاتمی‌کیا با ورود به موضوعات ماورایی، یعنی روح و عالم برزخ از عشق حرف زده بود و درحقیقت سریالی عاشقانه با مضمون ماورایی ساخته بود.

سریالی که قرار بود از انسانی بگوید که دچار مرگ مغزی شده و در ساعات اولیه با روحی طرف هستیم که از جسم جدا شده و اتفاقا عاشق پرستار جسم خود می‌شود و جالب این که این عشق عجیب در پایان سریال به وصال منجر می‌شود.

«حلقه سبز» در سال ۸۶ از شبکه سوم سیما پخش شد و در زمان پخش اعتراضاتی از سوی برخی پزشکان به دنبال داشت که معتقد بودند سریال به لحاظ علمی با گاف‌هایی همراه است و منجر به کاهش تمایل افراد جامعه به اهدای عضو می‌شود. اعتراضاتی که پس از پایان سریال با چرخشی ۱۸۰درجه‌ای به تحسین سریال تبدیل شد.

منبع: خبرآنلاین

کد مطلب: ۱۷۸۳۰۱
لینک کوتاه کپی شد

پیوندها

دیدگاه

تازه ها

یادداشت