چالش برنامهساز ایرانی برای تولید در آنکارا/ مجوزهایی که دیر رسید
سرنا_تهیهکننده یکی از برنامههای شبکه افق با اشاره به چالشهایی که برای ساخت این برنامه تلویزیونی در آنکارا و استانبول داشتهاند از تاخیر در دریافت مجوزهای مربوطه گلایه کرد.
محمدرضا محمدی نجات تهیه کننده برنامه «شکوه ارادت» که چند وقتی است برای ساخت یک برنامه مرتبط با نزدیکی مذاهب به ترکیه رفته است درباره چالشهای ساخت این برنامه بیان کرد: قصد تولید برنامهای با نام «شکوه ارادت» را برای شبکه افق داشتیم که که هدفش این است که در کشورهای مختلف، ارج و قرب و احترامی را که مذاهب مختلف اسلامی برای اهل بیت قائل هستند نشان دهیم.
وی ادامه داد: هدف گذاری ما امپراطوری عثمانی است. تا به حال به چند نقطه هم سفر داشتیم و در فاز اول به قسمت آناتولی ترکیه فعلی پرداختیم.
محمدی نجات درباره ضرورت ساخت چنین برنامههایی عنوان کرد: نیاز به وحدت اسلامی به عنوان یک استراتژی بزرگ جمهوری اسلامی همانطور که رهبر انقلاب اعلام کردند مطرح است. با این حال متاسفانه در داخل کشور و در قشری از مذهبیهای معتقد جا افتادن این موضوع هنوز سخت است و این ضرورت درک نمیشود و حتی در برابر آن مقاومت وجود دارد.
پرداختن به مذاهب اسلامی از طریق فرهنگ و هنر کشورها
وی با اشاره به برنامه سازی درباره مذاهب اسلامی عنوان کرد: ما در نظر داشتیم سراغ فرهنگها و کشورهای مختلف برویم و از طریق هنر، ادبیات، موسیقی و خطاطی این کشورها، تمام جلوههایی که در آن احترام به اهل بیت متبلور است را نمایش دهیم.
محمدی نجات تصریح کرد: مشکلی کلی وجود دارد که ۴۰ سال است بدنه فرهنگی جبهه انقلاب در خارج از کشور همدل نیست و مانع تراشی هست. هر مستندسازی که پایش را از ایران بیرون گذاشته است و به سفارتخانههای ما در کشورهای دیگر رفته است با این مانع تراشیها و سنگاندازیها روبهرو شده است.
وی با اشاره به چالش خود اظهار کرد: ما برای معرفی به رایزن فرهنگی در آنکارا و استانبول پروسهای را طی کردیم و ابتدا از طرف شبکه افق نامهای به مرکز بینالملل صداوسیما زده شد و بعد از طرف این مرکز هم معرفی نامهای برای اداره کل همکاریهای بینالمللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ارسال شد سپس از این طریق به وابسته فرهنگی ما در سفارت ایران در آنکارا معرفی شدیم.
صدور مجوزها با تاخیر زیاد
این تهیه کننده در توضیحاتی گفت: ما نیازها و خدماتی را که برای اخذ مجوز لازم داشتیم اعلام کردیم که مثلاً میخواهیم در فلان موزه فیلمبرداری کنیم یا به فلان مسجد برویم. بلیت تهیه کردیم و به این مناطق رفتیم اما نامههای اداری لازم با تاخیر زیاد صادر شدند. رایزن فرهنگی ما در آنکارا دو هفته طول کشیده تا روی درخواست ما به وزارت خارجه ترکیه نامهای صادر کند. در صورتی که طبق اطلاعی که قبلاً داده شده کل سفر ما یک هفته تعریف شده بوده است!! و حتی تاریخ بلیت بازگشت ما را میدانستهاند. اما اینقدر اهمال و سهل انگاری کردند که این بلیت منقضی شده است.
وی ادامه داد: ما اکنون در استانبول هستیم همین مشکل و بدترش را با استانبول داریم به گونهای که بعد از چند بار پیگیری موفق شدیم مجوز بگیریم. ما خواهان مجوزی از وزارت فرهنگ ترکیه برای فیلمبرداری در موزه ترک اسلام بودیم که آثار اسلامی در آن زیاد است مجوزی که به ما داده شده که از ۲۲ تا ۲۹ جون اعتبار داشته است. متاسفانه دوم جولای رایزن فرهنگی ما در استانبول این مجوز را برای من ارسال کرده است!!
نجات در پایان بیان کرد: فیلمسازی صنعت هزینه بر و گران قیمتی است اما وقتی دوستان هیچ مسئولیتی درباره اهمال و سهل انگاری خود قبول نمیکنند شبهه عناد و دشمنی با مضمون کار ما پیش میآید. من بابت این مسائل از محمود صدقی زاده رایزن فرهنگی ایران در آنکارا شکایت قضایی کردهام و در آستانه دولت جدید چشمم به تحول عمیق در این حوزه و عملکرد ظلم ستیز دستگاه قضایی است.
منبع: مهر
دیدگاه