سریال افرا؛ چگونه وقت بیننده را تلف کنیم؟
سریال «افرا» به کارگردانی بهرنگ توفیقی روایتگر یک داستان عاشقانه است که بی توجه به موضوعات محیط زیست نیست.
در هفته های گذشته شاهد پخش مجموعه تلویزیونی جدیدی از شبکه اول سیما با نام «افرا» به کارگردانی بهرنگ توفیقی بودیم. بهرنگ توفیقی که پیش از این، سریال جنجالی آقازاده را در شبکه نمایش خانگی ساخته، این بار با افرا به تلویزیون بازگشته است. او سه سال قبل، دو سریال پدر و بر سر دو راهی را برای تلویزیون ساخته بود. سریال افرا با طرحی از پدرام پورامیری و نویسندگی فرزاد فرزانه با نگاهی دیگر به محیطزیست و محیطبان پرداخته است.
سید محسن عبدالهی درباره سریال نوشت: مشکل سریال جدید شبکه یک سیما دقیقا از همین جا آغاز میشود که اگر بناست ما به عنوان بیننده با قهرمان داستان و جنگل بان دوست دار و حافظ محیط زیست و جانوران همراهی کنیم و ارتباط برقرار نماییم، قهرمان داستان ما باید سویههایی از یک شخصیت مثبت و قابل قبول را در خود داشته باشد. اما متاسفانه شکل طراحی داستان و نحوه پرداخت به موضوع به گونهای است که بیننده بعد از چند قسمت به این نتیجه میرسد هر بلایی که قرار است بر سر جنگل و جانورانش بیاید، هیچ اهمتی ندارد، زیرا بهای حفاظت از آن نابودی یک زندگی مشترک است!
به وجود آمدن چنین حسی در مخاطب یعنی هرز رفتن ایده مرکزی یک اثر. به این اشکال اساسی و طراحی بد شخصیت اصلی که موجب دفع تماشاگر میشود باید سایر خطوط داستان را هم اضافه کرد که چندان استحکامی ندارند و نمیتوانند کشش لازم را در مخاطب ایجاد نمایند و تنها موجب شلوغی سریال گشته اند و حتی شاید گاهی مشخص نباشد که موضوع اصلی چیست و تماشاگر باید بیشتر حواس خود را معطوف به کدام یک از آدمها و داستانشان بکند.
محمدتقی فهیم منتقدسینما در صفحه خودش دربارهی سریال نوشته است: "امشب سریال شبکههای یک، دو و سه را دیدم حالا چه جوری بخوابم؟ وای که خون به جگر شدم. در یکی، مردی عربدهکشان در حال خُرد کردن شیشه خودرو، سریال بعدی در بیمارستان همه دارند زار میزنند و غش میکنند و در دیگری مردی به برادر زادهاش سیلی میزند و موسیقیها، حال ادم را میگیرد. نکته جالب اینکه دراین سریالها، مردان کارگر، کشاورز و شکارچی هستند، ولی زنانشان ترگل ورگل و با هفت قلم آرایش ازاین قاب به ان قاب میروند. اینقدر گریمها بد رو به ابتذالند که بازیگران میترسند گریه کنند تا مبادا چهره شان تغییر کند. خلاصه همه اش بیمارستان و مردن و عمل و آه و ناله و زنجموره با دیالوگهای نچسب و گفتار الکن مثلا بومی. آدم کلافه میشود. توی این کرونا بازار و این همه بد سلیقگی در انتخاب سریال برای پخش.
کاربری در این باره نوشت: شماهم متوجه این زن ستیزی و مردسالاری سریال افرا شدین؟ همش منو یاد سریال مزخرف یاور میندازه. چرا همه خانوما تو این سریال انقدر توسری خور و دروغگو و ترسوئن؟ در مقابلم مردا همشون زورگو، خشنن و زبون آدمیزاد حالیشون نمیشه؟ همیشه ام نگاهشون از بالا به پایینه.
کاربر دیگر نوشت: محیط بان شکارچی غیر قانونی رو بعد از تیر خوردن خودش، زده... طرفو بردن بیمارستان زیر دست دکتر مرده.
حالا محیط بان دوقدمی اعدامه، دکتر هم شریک قتل یعنی داستان سر تا پا باگه!
دیگری نوشت: بعد از مدتها اومدم از تلویزیون یه سریال ببینم اینقد حجم حوادث ناگوار توش بالا بود الان افسرده شدم.
کاربر دیگر نوشت: تو سریالهای «بهرنگ توفیقی» اول باید یک جوونی بمیره تا سریال شروع بشه! - پدر - آقازاده - افرا
دیگری نوشت: کاش تمام کارشناسایی که قصور پزشکی رو پیگیری میکنند، مثل دکتر مجد سریال افرا بودن. درسته خیلی رومخه، ولی خدا دکتر مجدها رو زیاد کنه که قصور کم بشه..
کاربر دیگر نوشت: افرا سریال "بهرنگ توفیقی" تا اینجا نتیجه گیریش اینه که هر کی اومد دست دخترتونو تو دانشگاه و خیابون گرفت، بی چک و چونه شوهرش بدید به همون بره وگرنه آسمون و زمین به هم میوفته و چندتا کشته میدید خداقوت به صداوسیما
دیگری نوشت: تو این سریال افرا خانم دکتر تا دیروز پزشک عمومی بود الان جراح شده.
رحمان اسحاقی، محیط بان ۱۵ ساله استان مازندران (مناطق کجور و نوشهر) در گفتوگویی با روزنامه جام جم درباره سریال گفت: این روزها شاهد تبلیغات مضر خوراکیها هستیم از جمله چیپس و پفک، اما چرا تبلیغاتی برای محیط زیست و محیط بانان نمیشود. در حالی که همه موظف هستیم در این حوزه فرهنگ سازی صورت بگیرد. متاسفانه حتی دانشجویان محیط زیست هم اطلاعات شان در این حوزه کم است، در حالی که باید روی این موضوع کار کنیم که مردم بیشتر قدر محیط زیست را بدانند. من ۱۵ سال است که در استان مازندران محیط بان هستم و شبانه روز به کار مشغول هستیم. شرایط کار ما این طور است که ما چند شبانه روز کار میکنیم و بعد چند روز استراحت داریم، اما سختیهای زیادی را متحمل میشویم. امیدوارم در سریال تلویزیونی افرا به بخشی از مشکلات ما و مسائل محیط زیست اشاره شود. همچنین درگیریهایی که محیط بانان با آن دست و پنجه نرم میکنند، نمایش داده شود.
منبع: برترین ها
دیدگاه