خبرنگارانی که هر روز قربانی قصاب‌ها می‌شوند

از آغاز بمباران نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی، تعداد خبرنگاران و اهالی رسانه که هر روز در غزه شهید می‌شوند افزایش پیدا می‌کند.

خبرنگارانی که هر روز قربانی قصاب‌ها می‌شوند

در حالی که آمار دقیقی از شمار کشته شدگان از میان اهالی رسانه در سرزمینهای اشغالی طی چند دهه گذشته تا به امروز موجود نیست اما پیش از جنگ اخیر میان فلسطین و رژیم صهیونیستی، یونسکو در گزارشی شمار روزنامه نگاران شهید در فلسطین اشغالی را تا سال ۲۰۲۲ حدود ۲۱ تن اعلام کرده بود و کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران را اعلام کرده بود تا سال ۱۹۹۲ در مجموع ۲۵ روزنامه نگار در این منطقه از خاورمیانه کشته شده‌اند. 

یه این آمارها، بیست و چند روزنامه‌نگاری را اضافه کنید که از آغاز جنگ اخیر فلسطین و رژیم صهیونیستی ۷ اکتبر (۱۵ مهر) شهید شده‌اند. آمار قربانیانی که برای حدودا ۲۰ روز بسیار اسفناک است.

«رشدی سراج» روزنامه نگار و یکی از بنیانگذاران «عین مدیا» در غزه که یک شرکت فلسطینی متخصص در خدمات رسانهای حرفه ای بود در حمله هوایی اسرائیل در نوار غزه شهید شد تا وی یک از جدیدترین قربانیان این رژیم در فلسطین اشغالی باشد. 

خبرنگارانی که هر روز قربانی قصاب‌ها می‌شوند
رشدی سراج

بر اساس گزارش جدید کمیته محافظت از روزنامه نگاران (CPJ)، «محمد عماد لباد» (روزنامه‌نگار وب‌سایت خبری الرساله)، «محمد علی» (خبرنگار رادیو الشباب)، «خلیل ابواثره» (فیلمبردار تلویزیون الاقصی)، «سمیع النادی» (روزنامه نگار و مدیر تلویزیون الاقصی)، «محمد بلوشا» (روزنامه نگار و مدیر اداری و مالی دفتر کانال رسانه های محلی فلسطین)، «عصام بهار» (خبرنگار تلویزیون الاقصی)، «عبدالهادی حبیب» (خبرنگار سازمان خبری مستقل مرکز رسانه های خاورمیانه)، «یوسف ماهر دواس» (نویسنده مشارکت کننده در پروژه وقایع نگاری فلسطین)، «سلام میما» (روزنامه نگار آزاد و رئیس کمیته روزنامه نگاران زن در مجمع رسانه های فلسطین)، «حسام مبارک» (خبرنگار رادیو الاقصی)، «عصام عبدالله» (فیلمبردار خبرگزاری رویترز در بیروت)، «احمد شهاب» (خبرنگار رادیو صوت الاسرا)، «محمد فایز ابومطر» (عکاس خبرنگاری آزاد)، «سعید الطویل» (سردبیر وب سایت الخمسه نیوز)، «محمد صبح» (عکاس خبرگزاری خبر)، «اسعد شاملخ» (روزنامه نگار آزاد)، «محمد الصالحی» (عکاس خبری)، «محمد جرغون» (روزنامه‌نگار اسمارت مدیا) و «ابراهیم محمد لافی» (عکاس عین مدیا)، «یاسر ابوناموس»، «محمد عباد لبن» و «دعا شرف» از جمله خبرنگارانی هستند که در دو هفته اخیر یا توسط بمباران هوایی اسرائیل و یا از طریق شلیک مستقیم گلوله به شهادت رسیده‌اند. 

تجاوز به حریم رسانه از سوی رژیم صهیونیستی داستان تازه‌ای نیست و تاکنون روزنامه‌ نگاران سرشناس و حتی غیرفلسطینی نیز در تلاش برای بازتاب واقعیت در سرزمینهای اشغالی به کام مرگ رفته‌اند. 

یکی از این چهره‌ها  «شیرین ابوعاقله» خبرنگار فلسطینی-آمریکایی  بود که به مدت ۲۵ سال در شبکه عربی زبان الجزیره فعالیت می‌کرد. او یکی از خبرنگاران فعال در خاورمیانه بود که که اخبار مرتبط با فلسطین را پوشش می‌داد. او در ۱۱ می ۲۰۲۲ درحالی که مشغول پوشش اخبار حمله نیروهای ارتش صهیونیستی به شهر جنین در کرانه باختری بود مورد هدف نیروهای اسرائیلی قرار گرفت و به دلیل اصابت گلوله به سر جان باخت. با وجود گزارش‌های اولیه از سوی همکاران «ابو عاقله» که سربازان صهیونیست را متهم می‌کردند، این رژیم مسئولیت در مرگ او را انکار کرد اما چند ماه بعد  اعتراف کرد او احتمالا به صورت تصادفی مورد اصابت نیروهایش قرار گرفته است. 

خبرنگارانی که هر روز قربانی قصاب‌ها می‌شوند
شیرین ابوعاقله

«یاسر مرتجی» روزنامه‌نگار و عکاس اهل فلسطین  بود. وی در ششم آوریل ۲۰۱۸ و در جریان درگیری‌ها در مرز غزه هدف تیراندازی سربازان اسرائیلی قرار گرفت و در بیمارستان به شهادت رسید. او که خبرنگار آژانس خبری عین مدیا در غزه بود، در حالی مورد اصابت گلوله قرار گرفت که جلیقه مخصوص خبرنگاران را بر تن داشت. سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارشی ارتش رژیم صهیونیستی را متهم کرد که هدفمندانه این روزنامه نگار را مورد هدف قرار داده‌ است.

خبرنگارانی که هر روز قربانی قصاب‌ها می‌شوند
یاسر مرتجی

«جیمز هنری دومینیک میلر» یک فیلم‌بردار، تهیه‌کننده و کارگردان ولزی  و دریافت‌کننده جوایز متعددی از جمله پنج جایزه امی بود که هنگام فیلمبرداری مستندی در نوار غزه توسط نیروهای رژیم صهیونیستی در تاریخ دوم می سال ۲۰۰۳ کشته شد. او و همکارانش لباس‌های محافظ پوشیده بودند و به‌عنوان روزنامه‌نگار علامت‌گذاری شدند. به گفته همراهان، «میلر» در حالی مورد مورد اصابت گلوله قرار گرفت که به نیروهای اسرائیلی علامت می‌داد که قصد خروج دارد.

خبرنگارانی که هر روز قربانی قصاب‌ها می‌شوند

«فضل شناعه» روزنامه‌نگار فلسطینی  بود که به عنوان تصویربردار رویترز کار می‌کرد. او به همراه هشت نفر دیگر در اثر شلیک گلوله توسط یک تانک رژیم صهیونیستی در نوار غزه کشته شد. «دیوید شلزینگر» سردبیر وقت رویترز و همچنین سازمان دیده بان حقوق بشر اعلام کردند که سربازان اسرائیلی قبل از شلیک مطمئن نشدند که هدف نظامی را هدف گرفته‌اند، خواستار تحقیق شدند و شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد آن‌ها در واقع روزنامه نگاران را هدف قرار دادند. مرکز حقوق بشر المیزان این قتل را به عنوان جنایت جنگی عمدی محکوم کرد.

خبرنگارانی که هر روز قربانی قصاب‌ها می‌شوند
فضل شناعه
منبع: ايسنا
کد مطلب: ۳۷۱۳۰۰
لینک کوتاه کپی شد

پیوندها

دیدگاه

تازه ها

یادداشت