راحله امینیان و یک اجرای متفاوت در برنامه «سحر نشینی»
کارگردان برنامه «سحرنشینی» با اشاره به این که برای اولین بار یک مجری زن اجرای یک برنامه سحر را برعهده گرفته است، گفت: چون محتوای برنامه ما درباره حضرت زهرا(س) بود، «راحله امینیان» مناسبترین شخصی بود که میتوانست میزبانی را بر عهده گیرد.
در زمان سحر برنامهای روی آنتن شبکه دو سیما میرود که نسبت به تجربههای گذشته، ساختار متفاوتتری دارد. این برنامه خبری یک گفتوگوی مذهبی ساده نیست، برنامه به چند بخش تقسیم میشود و تلاش دارد تا اقشار مختلف جامعه را به سمت خود جذب کند، مجری برنامه راحله امینیان است و در بخشهایی هم پای پادکست به برنامه بازمیشود.
معین دسترنچ سردبیر تحریریه و کارگردان برنامه «سحر نشینی» در گفتوگو با خبرنگار تلویزیون ایرنا درباره اعمال خلاقیت در ساخت این برنامه توضیح داد: شروع برنامه قالب میزبانی دارد و ما در همه بخشهای برنامه، چه پلاتوها، چه گفتوگوها، چه پادکستها سعی کردیم اتفاق ویژهای را رقم بزنیم.
این کارگردان درباره توجه به پادکست در برنامه «سحر نشینی» گفت: در سالهای اخیر پادکست مورد اقبال عمومی مردم قرار گرفت و ما هم به همین منظور تلاش کردیم ابداعی در این حوزه انجام دهیم و از یاسین حجازی، هنرمند شناخته شده در این زمینه دعوت کردیم تا اجرای این بخش را به صورت زنده بر عهده داشته باشند. به همین دلیل است که دکور این بخش با فضای روستا ساخته شده تا فرم و محتوا با یکدیگر تناسب داشته باشند. در کنار این موارد حضور زوجهای جوان هم در ابداع این نگاه نو ما را همراهی کرد.
مجری برنامه «به خانه برمیگردیم» در «سحرنشینی»
دسترنج درباره نحوه انتخاب آیات برای تلاوت در برنامه توضیح داد: در بخش قرآن که بخش اصلی و ویژه «سحر نشینی» است، محتوای آیاتی که دوستان میخوانند یک دست با سایر بخشهای برنامه است و این طور نیست که هر بخش برنامه یک محتوای جداگانه داشته باشد و یک ساز بزند. تمام بخشهای برنامه هماهنگی حساب شدهای با یکدیگر دارند و مجموع آنها هم یک خروجی خاص است. در بخش قرآن کودکان و نوجوانان میآیند و با هم اجرای جالبی دارند.
وی در توضیح دلیل انتخاب راحله امنیان به عنوان مجری برنامه گفت: راحله امینیان برای اولینبار است که بعد از ۱۳ سال در برنامه سحر حاضر میشوند. ایشان ۲۶ سال است که اجرای برنامههای مختلف سازمان را انجام میدهند، اما ۱۳ سال است که او را در قالب مجری برنامه «به خانه برمیگردیم» دیدهایم و اولینبار است که در یک فرم متفاوت از برنامهها، در یک برنامه سحر و با فرم متفاوت حضور پیدا کردهاند.
وی افزود: دلیل این انتخاب هم متفاوت بودن محتوای برنامه است، چون محتوای برنامه ما درباره حضرت زهرا(س) بود و محتوای خانوادگی داشت، امینیان مناسبترین شخصی بود که هم فضای خانوادگی و هم فضای حرف زدن درباره حضرت زهرا(س) را میتوانست میزبانی کند. تا این جای کار که ما در خدمتشان بودیم بازخوردهای خوبی در نظرسنجیها دریافت کردهایم و همه مخاطبان این اتفاق را تجربه موفقی دانستهاند.
این هنرمند درباره دلیل پرداختن به نام حضرت زهرا (س) به عنوان محوریت اصلی برنامه توضیح داد: در چندین سال اخیر محتوای برنامه سحرها معمولا عمومی و درباره فضای عبادت بوده است. چند سالی هم به صورت اختصاصی درباره امیرالمومنین(ع) کار شد. ابتکار شبکه دو امسال این بود که ما در این ماه مبارک در حدفاصل سحر تا افطار یک اتفاق ویژه رقم بزنیم و یک محتوای یک دست ارائه کنیم و این ماجرایی هم که میبینید ایده اولیه کار بود. بنابراین برنامه «از مامان بگو» در افطار با موضوع مادر ساخته شد و در سحر هم برنامه «سحر نشینی»ساخته شد و ما به حضرت زهرا(س) پرداختیم
به اسامی و صفات حضرت زهرا(س) پرداختیم
دسترنج در پاسخ به این سوال که چرا به سبک زندگی حضرت زهرا (س) نپرداختهاند گفت: نمیخواهیم درباره سبک زندگی حضرت زهرا(س) حرف بزنیم، چون سابق بر این حرف زدن درباره حضرت زهرا(س) در لایه سبک زندگی و اختلافات مذهبی بررسی میشد. ما بر لایه دیگری دست گذاشتیم و آن اسامی و صفات حضرت زهرا(س) است.
وی گفت: ما همیشه دربرنامه ما این موضوع را پیگیری کردهایم که اول شرح این اسامی را بگوییم، مثلا ما میگوییم هانیه، محبوبه، زکیه، حلیمه و... و ۳۰ اسم را بررسی میکنیم و راجع به آنها از بابت سیره حضرت زهرا(س)، ائمه معصومین، آیات و روایت و شأن اسامی گفتوگو میکنیم و بعد امتدادش میدهیم به متن زندگیِ همه و نه فقط مادران و خانواده، بلکه تمام جامعه را در برمیگیریم؛ یعنی از پسر جوان ازدواج نکرده، دختری که ازدواج نکرده، پدر خانواده؛ سعی کردیم همه افراد با این برنامه احساس مشترک داشته باشند و از آن الگو برداری کنند. این جمله امام زمان(عج) که میفرمایند: حضرت زهرا(س) الگوی زندگی من است؛ جمله کاربردی برنامه ماست.
دیدگاه