سلبریتی دغدغهمند یعنی این هشت نفر
سالهاست که در دنیا شاهد فعالیتهای مختلفی از طرف سلبریتیها هستیم. بسیاری از آنها تمرکز بر سیاست دارند و تعداد بیشتری روی مسائل اجتماعی، آگاهی بخشی و کمک به خیریهها تمرکز میکنند.
این روزها در کشور ما و بخصوص در شبکههای اجتماعی و رسانهها بحث بایدها و نبایدهای شرکت کردن سلبریتیها در مسائل داغ اجتماعی و سیاسی بدجور داغ است. در این موضوع هم مانند بقیه بحثها در کشورمان، همه نظری قطعی دارند و هرکس که با عقیده آنها موافق نباشد، توهینهایی دریافت میکند که قابل نوشتن نیست.
صرف نظر از اینکه کدام طرف درست میگوید و اینکه آیا اساسا به طور قطعی درستی وجود دارد یا نه، سالهاست که در دنیا شاهد فعالیتهای مختلفی از طرف سلبریتیها هستیم. بسیاری از آنها تمرکز بر سیاست دارند و تعداد بیشتری روی مسائل اجتماعی، آگاهی بخشی و کمک به خیریهها تمرکز میکنند.
در این فهرست نام ۸ سلبریتی را با هم مرور میکنیم که عمدتا به دلیل تجربههایی در زندگی شخصیشان، به فعالی تمام عیار تبدیل شدهاند و برای مسائلی که به نظرشان مهمتر است، آگاهی بخشی میکنند و طرفدارانشان را تشویق میکنند تا برای خیریههای مربوط به دغدغههایشان منابع مختلفی تهیه کنند.
ریس ویتراسپون و طرفداری از قربانیان آزار جنسی
در سال ۲۰۱۸ دو وکیل به نامهای روبرتا کاپلان و تینا شن، خیریهای با هدف کمک حقوقی به قربانیان آزار جنسی با نام تایمز آپ را راهاندازی کردند. این خیریه ظاهرا با تاثیر از جنبش میتو و آزارهای هِنری واینستین به وجود آمد و بسیاری از بازیگران و دست اندرکاران هالیوودی به سرعت به آن علاقمند شدند.
ریس ویتراسپون یکی از کسانی بود که به دلیل تجربههای شخصی، شروع به حمایت از این خیریه کرد و این حمایت در سطوح متفاوتی مانند کمک مالی و استفاده از شهرت به نفع منافع این خیریه همچنان ادامه دارد.
آمریکا فررا و تغذیه زنان باردار و نوزادان
آمریکا فررا در سال گذشته با انتشار تصویری از کودکانش، سباستین و لوسیا درباره سختیها و مشقات مادر بودن با طرفدارانش حرف زد و تلاش کرد نظر آنها را به سمت خیریهای به نام ویتامین انجلز جلب کند.
این خیریه با همکاری آمریکا فررا به زنان باردار سراسر دنیا و در نهایت کودکانشان یاری میرسانند تا بتوانند به مواد غذایی موردنیازشان (مانند برخی ویتامینها و مواد معدنی) دسترسی داشته باشند. سلبریتیهایی مانند فررا بیشترین سهم را در شناساندن این خیریه به مردم دنیا دارند.
شکیرا و اتحاد برای آمریکای لاتین
این خواننده مشهور کلمبیایی حتی پیش از راهاندازی خیریه و انجام کنسرتهای رایگان هم سفیر حسن نیت یونیسف بود. در سال ۲۰۰۷ شکیرا ۴ کنسرت در کشورهای آمریکا، آرژانتین و مکزیک برگزار کرد در حالیکه حتی یک دلار هم از این اجراها درآمدی نداشت.
در حقیقت تمام درآمد این کنسرتها به خزانه خیریهای به نام ALAS منتقل شد که شکیرا یکی از موسسان آن به حساب میآید. ترجمه نام این خیریه "اتحاد برای آمریکای لاتین" است و تمرکزش را بر روی جوامع و محلههای به شدت فقیرِ این بخش از دنیا گذاشته است.
این خیریه البته تنها خیریه شکیرا محسوب نمیشود و بخش قابل توجهی از درآمد و زمان این سلبریتی به آگاهی بخشی و جذب منابع مالی برای تعداد زیادی خیریه صرف میشود.
ارلاندو بلوم و حقوق کودکان
بنا بر گزارش یونیسف، ارلاندو بلوم در سال ۲۰۱۸ به دیدار کودکان زاغهنشین بنگلادش رفت. توجه ارلاندو به واسطه یکی ار اپیزودهای Tales By Night به زندگی این کودکان جلب شد. اپیزود مورد نظر درباره کودکی ۱۰ ساله بود که روزی ۱۲ ساعت در یک کارخانه ناامن بالونسازی کار میکرد.
ارلاندو در حقیقت از سال ۲۰۰۷ به شدت مشغول همکاری با یونیسف شد و در سال ۲۰۰۹ به دلیل همین فعالیتها به هنوان سفیر حسن نیت یونیسف انتخاب شد.
بونو و پیشگیری از ایدز
بونو از آن دسته از سلبریتیها محسوب میشود که هم دغدغه کشور مادریش را دارد و هم برای مردم دیگر کشورها دل میسوزاند. تنها یکی از موارد متعدد فعالیتهای انساندوستانه عضو U۲، کمک قابل توجه این موزیسین به خیریه ALAFA میباشد.
تمرکز این خیریه روی پیشگیری از رواج بیماری ایدز و ارائه خدمات درمانی به بیش از ۴۵ هزار کارگر باسوتو اختصاص دارد. تخمین زده میشود که یک سوم این کارگران، به ایدز مبتلا هستند.
آنجلینا جولی و حمایت از پناهندهها
جولی دومین بازیگر زن پردرآمد سال ۲۰۲۰ محسوب میشود و این هنرمند ِ انسان دوست با این درآمد به خیریههای زیادی کمک مالی میکند. یکی از این اعمال انسان دوستانه و شاید تمرکز اصلی جولی، به UNHCR یا کمیسیون عالی سازمان ملل برای پناهندهها مربوط میشود.
این آژانس در سازمان ملل به پناهندههای بیشمارِ امروزِ دنیا، خدمات متفاوتی ارائه میدهد و آنجلینا جولی از زمانی که برای اولین بار در بیست و چند سالگی از یک کمپ پناهندگی بازدید کرد، هرگز دست از همکاری با این آژانس نکشیده است.
کریستینا آگولرا و گرسنگی جهانی
به نظر کریستینا گرسنگی کشیدن یک کودک در این عصر امری غیر قابل قبول است و او جدا از استفاده از شهرتش برای آگاهی دادن درباره این موضوع، از جمله هنرمندانی محسوب میشود که کمکهای مالی زیادی به خیریههایی با چنین هدفی کرده است.
کریستینا از سال ۲۰۰۹ به عنوان سخنگوی یک نهاد مبارزه با گرسنگی فعالیت میکند و در همین رابطه به بسیاری از کشورها از جمله کلمبیا و اکوادور (کریستینا نیمه اکوادوری است) سفر کرده است.
جیزی و کمک به تحصیل و رفع مشکلات اجتماعی_اقتصادی
جیزی به دلیل تجربیات شخصی از بنیاد شاون کارتر حمایت همهجانبهای میکند. این بنیاد برای تمام افراد زیر ۲۵ سالهای که حداکثر ۴ سال تا تمام کردن دبیرستان فاصله دارند، با شرط حقوق کمتر از ۷۵ هزار دلار در سال امکان تحصیل دوباره را فراهم میکند و با همین روش مسیر زندگی انسانهای زیادی را تغییر داده است.
بسیاری موفقیت و اثرگذاری بالای این بنیاد را به تلاشهای شبانهروزی جیزی مربوط میدانند.
نظر شما
به نظر شما مخاطبان برترینها، کدام سلبریتی کشورمان ورودی موفق به مسائل و ناهنجاریهای اجتماعی داشته است؟ فکر میکنید چرا بیشتر ما به سلبریتیهای ایرانی که به چنین عرصههای وارد میشوند، با تردید نگاه میکنیم؟ به عقیده شما چنین فعالیتهایی وظیفه یک سلبریتی محسوب میشود؟
منبع: برترین ها
دیدگاه