سینمای مقاومت قابلیت تبدیل شدن به یک ژانر ملی را دارد
بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون کشور، «سینمای مقاومت» را عرصهای جدی و متفاوت از سایر عرصهها برشمرد.
ین روزها هفدهمین دوره از جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با انتشار فراخوان و نشست خبری فعالیت خود را آغاز کرده است. جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با شعار گفتمان مقاومت، نهضت جهانی مستضعفین و آزادی قدس شریف؛ به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح اسفند ماه سال جاری با دبیری جلال غفاری قدیر در خلیج همیشه فارس برگزار خواهد شد.
به همین بهانه گفتگویی با هوشنگ توکلی هنرمند پیشکسوت هنرهای نمایشی کشور انجام دادهایم که در ادامه میخوانید:
هوشنگ توکلی گفت:به طور کلی تولید هر اثر هنری، جستجویی برای یافتن معانی زندگی و یا معنی بودن انسان در این هستی است. انسان در این دنیا چه میکند؟ در این قرن و دنیای وحشی فیلمسازان و دست اندرکاران ما باید تمرکزشان را بر روی طرح این معمای اصلی و شناخت انسانهای فداکاری که همه وجودشان را در این مسیر میگذارند و در این مسیر جانفشانی میکنند، بگذارند.
هوشنگ توکلی بیان کرد: ما هر ساله شاهد کارهای انگشت شماری هستیم که متفاوت از دیگر آثار میباشند و شاهد این هستیم که بیشتر مولفین و تولید کنندگان این آثار هنوز جستجوگرند و به دنبال یافتن معانی زندگی هستند. براین مبنا برای تولید در حوزه مقاومت هم دغدغهمندی فردی و جستجوگری مولف، دو ویژگی مهم و ضروری است و حتی در کارهای سفارشی اگر سفارش گیرنده فردی دغدغهمند و جستجوگر معنا باشد اثری درخشانتر ارائه خواهد کرد.
وی افزود: سینمای مقاومت در صورت گسترش و توسعه آثار در این حوزه میتواند و باید در جریان مقاومت تاثیرگذار باشد وگرنه کاری عبث صورت گرفته است. در این راستا میباید مسئولان و نهادهای تصمیم گیر در درجه اول وقت بیشتری را صرف حوزه سینمای مقاومت کنند و همچنین از همه ابزارهای رسانهای و تبلیغی خود برای دیده شدن هر چه بیشتر و بهتر این آثار استفاده نمایند. برای رسیدن به آثار مقبول در حوزه مقاومت لازم است یا بهتر است، مدیر و سینماگر هر یک در حوزه تخصصی خود نقشآفرینی کنند که البته با یک مدیریت صحیح این راه ادامه مییابد و ما هر ساله شاهد آثاری هستیم که جرقههایی از امید را در دلمان روشن میکند و چراغ سینمای مقاومت را روشن نگه میدارد.
این بازیگر پیشکسوت اضافه کرد: سینمای مقاومت قابلیت تبدیل شدن به یک ژانر ملی را دارد ولی متاسفانه مسئولین در این زمینه کوتاهی کردهاند. ما در حوزه مقاومت مشکل مخاطب نداریم و مخاطب ملی با این گونه از سینما همراه است. در این زمینه بیشتر مشکل تولید داریم. برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در این راستا حداقل میتواند این جریان فکری را زنده نگه دارد و این خود، کاری با ارزش است.
هر چه مسئولین در این حوزه دلسوزانهتر عمل کنند و با هنرمندان همراه گردند؛ طبیعتاً تاثیرگذاری این نوع جشنوارهها در دیده شدن بیشتر آثار سینمایی مقاومت و تبدیل مقاومت به یک ژانر ملی بیشتر خواهد بود. آنچه مسلم است ردپای جشنواره مقاومت بعدها در آثار بزرگتری دیده خواهد شد.
دیدگاه