تحریف واقعیت جنگ افغانستان؛ وقتی آمریکا با یک فیلم به دنبال شستشوی مغزی است
آمریکا همواره سعی در انحراف افکار عمومی جهان در مسیر شناخت درست وقایع تاریخی داشته است. مثلا سعی دارد تا صحنه تاریخی تصرف برلین توسط ارتش سرخ شوروی و اعلام پیروزی کامل در میدان نبرد اروپا در جنگ جهانی دوم را شکل دیگری جلوه دهد و تا حد امکان کمرنگ کند.
هدفش این است که تا مثلا 20 سال دیگر، حداقل نسل جوان در غرب فقط به یاد داشته باشند که ایالات متحده، اروپا را نجات داده و شوروی در جنگ جهانی دوم نقشی نداشته است.
حالا آمریکا نسبت به جنگ افغانستان که به عنوان متجاوز در آن باخته است نیز، چنین ترفندی را تکرار و با ساخت فیلمی به نام «پیمان» (The Covenant) رویه انحراف افکار عمومی را آغاز کرده است.
کسانی که خبری از وضعیت شرم آور ارتش آمریکا در زمان فرار از افغانستان ندارند، پس از تماشای فیلم ممکن است برداشتهای زیر را داشته باشند:
1، آمریکا متحد، ناجی و نگهبان افغانستان بود؛ 2، ارتش آمریکا و مردم افغانستان مثل یک خانواده روابطه صمیمی داشتند و میان آنها پیمان و تعهد وجود داشت؛ 3، آمریکا عجولانه از افغانستان نرفته بلکه پس از انجام «رسالت تاریخی» خود با روسفیدی از افغانستان خارج شده؛ 4، آمریکاییها از افغانهایی که به آن کمک کردند، به خوبی مراقبت نمودند.
اما همه افرادی که با آن تاریچه فرار آمریکا از افغانستان آشنا هستند، میدانند که این فیلم کاملا برخلاف وقایع تاریخی بوده و آن خروج شرمآور کاملا یک فاجعه خنده دار، بی رحم و خونین بود
اوت 2021 طالبان در راه بازگشت به کابل بود و آمریکا به دنبال یک میانجی میگشت تا از طالبان زمان بیشتری برای خروج ارتش آمریکا از افغانستان بگیرد. این باعث شد که آمریکا یک فرایند فرار عجولانه از افغانستان را آغاز کند. در همین فرایند خروج آمریکا از افغانستان بود که صحنههای دلخراش زیادی مشاهده شد.
صحنه اول این بود که آمریکا به بهانه «نابودی تروریستها» با پهپاد به یک خودرو در حال حرکت به سمت فرودگاه کابل حمله کرد که بعدا مشخص شد سرنشینان خودرو تروریست نبودند بلکه اعضای خانوادههای یک مترجم و یک مقام دولت پیشین افغانستان بودند. در آن حمله بیش از10 نفر از جمله چندین کودک کشته شدند.
صحنه خونین دوم این بود که سربازان آمریکایی که در حال حفظ نظم در فرودگاه بودند، به سوی انبوه جمعیت تیراندازی کرده و دهها نفر را کشتند.
صحنه سوم این بود که تقریبا هر بار که هواپیمای آمریکا از فرودگاه به پرواز در میآمد گروههایی از افغانها دیده میشدند که کنار آن میدویدند. آمریکا به افغانهایی که به آنها کمک کرده، طبق تعهد خود اهمیتی نداد و آنها را سوار هواپیما برای ترک افغانستان نکرد.
البته دلخراشترین صحنه این بود که از یک هواپیما که به تازگی به پرواز در آمده بود، از ارابه فرود، سه افغان سقوط کردند. لازم به ذکر است هشت ما پس از آن حادثه آمریکا اعلام کرد خدمه آن هواپیما مقصر این حادثه نبودند.
حالا آمریکا بار دیگر ترفند «تغییر خاطره» را آغاز کرده و این دفعه، با ساخت فیلم «پیمان» سعی در تغییر وقایع تاریخی دارد. البته میتوان انتظار داشت که این فیلم در مقایسه با گزارشهای رسانهای مربوط به جزییات واقعی آن دوران، قدرت شستشوی مغزی بسیار بیشتری داشته باشد.
شاید نسلهای آینده موقعی که به فکر تاریخچه خروج آمریکا از افغانستان بیافتند، فقط فیلم «پیمان» و «اخلاق» و «مهربانی» ارتش آمریکا در افغانستان را به یاد آورند اما اقدام فوری که ما باید انجام دهیم این است که از تحریف حوادث جلوگیری کنیم.
دیدگاه