جواد نوروزبیگی همچنان پیگیر اکران «برادران لیلا»/ نباید یک فیلم را برای چند دقیقه نادیده گرفت
جواد نوروزبیگی در سومین قسمت از برنامه رادیویی «سینماگرام» با موضوع سینمای اجتماعی گفت: همچنان مصر هستم تا «برادران لیلا» را اکران کنم. متاسفانه در ارتباط با این فیلم، به جای گفت و گو، ما و مسئولان از طریق رسانه حرفهایمان را به گوش یکدیگر رساندیم.
جواد نوروزبیگی تهیهکننده سینما و تلویزیون شامگاه جمعه ۲۶ خرداد با حضور در برنامه رادیویی «سینماگرام» که به موضوع سینمای اجتماعی و فراز و فرودهایش اختصاص داشت، عنوان کرد: سینمای اجتماعی جایگاه ویژهای در دنیا دارد. مسیر این جنس از سینما در ایران هم تا دو سال گذشته خیلی خوب پیش میرفت و مخاطبان خوبی را هم به ویژه از قشر فرهیخته جلب کرده بود. اینکه برداشت سیاهنمایی صورت میگیرد، اشتباه است. زیرا اساسا وقتی درباره آسیبهای اجتماعی حرف میزنیم، درباره سیاهیها حرف میزنیم که واقعیت دارند و مسئولان باید آن را تبدیل به سفید کنند. ما نیز به عنوان فیلمساز باید حرفمان را بزنیم و تلنگر داشته باشیم اما این جایگاه برای فیلمهای اجتماعی حدود دو سال است آسیب دیده.
وی ادامه داد: در مقاطعی سینمای اجتماعی و دفاع مقدس از این وضعیت لطمه خورده و شاید به دلیل عدم مدیریت فضا توسط خود سینماگران نیز بوده است. در این شرایط سینماداران نیز به دلیل ضرر و زیان احتمالی که میبینند، به نوعی دیکته میکنند که فیلمها به چه سمت و سویی بروند.
نوروزبیگی خاطر نشان کرد: همین حالا نیز فیلمهای اجتماعی خوبی داریم که اگر اکران شوند، مورد استقبال قرار میگیرند. برای مثال با وجود اینکه «برادران لیلا» قاچاق شده است اما اگر اکران شود، باز هم مورد اقبال مخاطب روی پرده سینما قرار خواهد گرفت. بنابراین باید به سینمای اجتماعی کمک کنیم نه اینکه به مقابله با آن بپردازیم. باید اشتیاق را برای تولید فیلمهای اجتماعی خوب به سینماگران برگردانیم. سینمای اجتماعی در هر حال حرفهای مهمی دارد؛ گاهی تند، گاهی نرم و همواره آگاهی بخش.
تهیه کننده فیلم «آهنگ دونفره» درباره این اثر در حال اکران نیز گفت: این فیلم جریانی اجتماعی را در قالب طنز مطرح میکند اما تهیه فیلمهای اجتماعی بیشتر مورد علاقه من است.
وی با اشاره به دغدغهاش برای اکران «برادران لیلا» بیان کرد: فیلم «برادران لیلا» از ۱۶۰ دقیقه، ۱۴۰ دقیقه نکات مثبت زیادی را مطرح میکند و شاید تنها ۲۰ دقیقه اش در حد بینابین باشد. نباید یک فیلم را برای چند دقیقه نادیده گرفت، من مصر هستم «برادران لیلا» را اکران کنیم، چراکه فیلم میسازیم تا اکران شود. هر هفته در تلاش هستیم تا در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اکران «برادران لیلا» به تعامل برسیم. البته بخشی از مشکل از عهده سازمان سینمایی خارج میشود اما مهم است که ما و مسئولان همفکری کنیم و از طریق رسانه با یکدیگر حرف نزنیم، متاسفانه درباره «برادران لیلا» این جریان رسانهای حرف زدن اتفاق افتاد و ما حرفها و حتی تهدیدهایمان را از طریق رسانه به یکدیگر میرساندیم در حالیکه فیلم را با مجوز ارشاد ساختهایم.
نوروزبیگی عنوان کرد: پیش از این هم فیلمهای من با مشکلات مشابهی رو به رو شده بودند، اما مشکلشان حل شد و این جز با گفت و گو صورت نمیگیرد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد سینمای اجتماعی تقویت شود و در تبلیغات تلویزیونی و رادیویی نیز مورد حمایت قرار بگیرد.
گفتنی است برنامه رادیویی «سینماگرام» با اجرا و سردبیری میثم کریمی جمعه شبها از ساعت ۲۱ تا ۲۳ به طور زنده از رادیو نمایش پخش میشود.
دیدگاه