بازگشت به دنیای بازیگری پس از ۲ سال ممنوعالکاری
هانیه توسلی با حضور در آثار سینمایی و تلویزیونی متعدد، توانسته طیف گستردهای از شخصیتها را بهخوبی به تصویر بکشد و به عنوان یکی از بازیگران شاخص و تأثیرگذار سینمای ایران شناخته شود.
او با دریافت جوایز معتبر داخلی و بینالمللی، همچون سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره فیلم فجر، به ارزش هنری و تواناییهای خود مهر تأیید زده است. ممنوعالکاری این بازیگر چند روز پیش رفع شد و او اکنون به دنیای بازیگری بازگشته است.
هانیه توسلی در ۱۷ خرداد ۱۳۵۸ در همدان متولد شد. او دیپلم علوم تجربی دارد، از ۱۷ سالگی کار تئاتر را به صورت آماتور در همدان شروع کرد و در سال ۱۳۷۸ برای تحصیل در رشته نمایشنامهنویسی در دانشگاه آزاد اسلامی تهران به این شهر رفت.
او در سال ۱۳۸۲ با بازی در نمایش «پدر دوست داشتنی» به کارگردانی محمد یعقوبی، توجه نصرالله قادری را که داور جشنواره تئاتر تبریز بود، جلب کرد و به این ترتیب، برای بازی در نمایش «پدر» انتخاب شد.
نمایش «پدر» نقطه عطف بزرگی در زندگی هنری هانیه توسلی بود و پس از آن درهای دنیای سینما به روی او باز شد. اولین تجربه سینمایی توسلی، نقشآفرینی در فیلم کوتاهی به اسم «روی جاده نمناک» بود.
«شام آخر» به کارگردانی فریدون جیرانی، در سال ۱۳۸۰ نخستین تجربه بازیگری جدی توسلی در سینما بوده است.
با این حال او پیش از «شام آخر» در فیلم سینمایی «سگ کشی» بهرام بیضایی نیز به عنوان سیاهی لشکر حضور داشت
هانیه توسلی با بازی در سریالهای «وفا» و «میوه ممنوعه» به اوج محبوبیت خود دست یافت. این دو سریال که با استقبال بینظیر مخاطبان روبرو شدند، نقش مهمی در شناخته شدن وی به عنوان یک بازیگر توانمند و محبوب ایفا کردند.
او همچنین با ایفای نقش ماندگار «شیوا» در فیلم سینمایی «دهلیز» به کارگردانی بهروز شعیبی، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن سی و یکمین جشنواره فیلم فجر را از آن خود نمود.
توسلی بارها به خاطر بازی در فیلم و سریالهای مختلف نامزد دریافت جایزه شده است.
او پیش از آن در مرداد ماه سال ۱۳۹۸ در تلویزیون ممنوعالتصویر شد. دلیل این ممنوعیت، پستهای اینستاگرامی توسلی اعلام شد که در آنها به مسائل اجتماعی و سیاسی مختلفی اعتراض و همچنین، از برخی از مسئولان کشور انتقاد کرده بود. پس از انتشار این پستها، صداوسیما اعلام کرد که پخش تیزر فیلم «ایده اصلی» که هانیه توسلی در آن حضور داشت، ممنوع شده است.
دیدگاه