برای شرکت تازه تاسیس پلمپ دفاتر الزامی است؟
تمامی شرکتها و موسسات به محض تاسیس باید تکالیف مالیاتی خود را انجام دهند. بنابراین یکی از مهمترین کارهایی که باید از ابتدای تاسیس شرکت، انجام شود، پلمپ دفاتر است.
این دفاتر برای ثبت امور مالی شرکت کاربرد دارند و مبنای محاسبه مالیات در پایان هر سال قرار میگیرند. اهمیت پلمپ این دفاتر به اندازهای است که در فرآیند جدید ثبت شرکت، بلافاصله پس از اتمام مراحل ثبت، باید انجام شود. آشنایی با نحوه پلمپ دفاتر شرکتهای تازه تاسیس میتواند از جریمههای مالیاتی در ابتدای کار جلوگیری میکند.
مسئله حائز اهمیت در پلمپ دفاتر شرکت های تاسیس میزان فعالیت و درآمد این شرکت هاست، به طوری که اگر شرکتی از زمان تاسیس خود تا موعد پرکردن اظهارنامه مالیاتی فعالیتی نداشته باشد باید دفاتر پلمپ را تهیه کرده و آن ها را نزد خود، خالی نگه دارد، که بر این اساس میزان مالیات نیز 0 در نظر گرفته خواهدشد. در ادامه به بررسی پلمپ دفاتر برای شرکت های تازه تاسیس خواهیم پرداخت:
دفاتر پلمپ شرکتهای تازه تاسیس
دفاتر قانونی که به نام دفاتر پلمپ نیز شناخته میشوند، شامل دفتر روزنامه و دفتر کل هستند.
پلمپ دفاتر برای شرکتهای تازه تاسیس الزامی است. در صورت عدم ثبت درخواست در موعد مقرر نه تنها مشمول جریمه های مالیاتی میشوند بلکه نمیتوانند برای امور دیگری که نیاز به پلمپ دفاتر دارد، مثل کارت بازرگانی اقدام کنند. این مورد برای شرکتهای بازرگانی که میخواهند در حوزه واردات و صادرات فعالیت کنند، یک مشکل جدی بهشمار میرود.
همچنین برای امور مالیاتی و ارائه اظهارنامه نیز با مشکل مواجه میشوند؛ چرا که دفاتر پلمپ در بسیاری از موارد یکی از مدارکی است که مبنای محاسبه مالیات برای شرکتها و تاجران به شمار میرود.
نحوه پلمپ دفاتر شرکتهای تازه تاسیس
شرکت یا موسساتی که به تازگی ثبت شدهاند، از دو روش میتوانند پلمپ دفاتر خود را انجام دهند؛
اگر شرکت از طریق پنجره واحد فیزیکی کسب و کارها به ثبت رسیده باشد، پس از انجام فرآیند ثبت، درخواست پلمپ دفاتر باید به باجه مرتبط در این مرکز ارائه شود. در این صورت درخواست شما بررسی شده و سپس به آدرس شرکت توسط پست ارسال میشود.
اگر هم شرکت از طریق اداره ثبت شرکتها به ثبت رسیده باشد، میتوانید درخواست پلمپ دفاتر را به سامانه ثبت شرکتها ارائه دهید.
ثبت یار نیز پلمپ دفاتر را به عنوان یکی از خدمات، بهصورت آنلاین ارائه میدهد.
مهلت پلمپ دفاتر شرکتهای تازه تاسیس
بهترین زمان پلمپ دفاتر برای شرکتهای تازه تاسیس، پس از انجام مراحل ثبت شرکت است. در عین حال این شرکتها مانند سایر شرکتها و موسسات تا پیش از اتمام سال جاری مهلت دارند تا دفاتر خود را پلمپ و تکمیل کنند.
برای مثال اگر شرکتی در سال ۱۴۰۰ تاسیس شده است، تا اسفند همین سال فرصت دارد، درخواست پلمپ دفاتر بدهد و آنها را بر اساس حسابهای مالی شرکت تکمیل کند. در غیر این صورت مشمول جریمههای مالیاتی خواهد شد.
هزینه پلمپ دفاتر شرکتهای تازه تاسیس
هزینه پلمپ دفاتر برای شرکتها و تاجران بر اساس نوع دفتر انتخابی آنها متفاوت است. برای مثال اگر شرکت یا تاجری میزان فعالیت محدودی داشته باشد، میتواند دفتر ۵۰ برگ را انتخاب کند. در عین حال اگر یک شرکت تازه تاسیس، بخواهد فعالیت گستردهای در طول سال داشته باشد، میتواند از ابتدا دفتر ۲۰۰ برگ را پلمپ کند.
هزینه پلمپ دفاتر با توجه به تعداد برگ دفاتر تعیین میشود. توصیه میشود، شرکتها و اشخاصی که حجم فعالیت گستردهای دارند، از ابتدا دفاتر ۲۰۰ برگ را انتخاب کنند تا در صورت اتمام دفاتر، مجبور به ثبت دوباره پلمپ دفاتر نشوند.
دفاتر شرکت چگونه پلمپ میشوند؟
دفترهای روزنامه و کل پس از ثبت درخواست شما، توسط اداره مالیات اصطلاحا پلمپ میشوند. پلمب نیز به معنای شمارهگذاری صفحات به همراه تاریخ و مهر کردن دفاتر در ابتدا و انتهای آن است.
تکمیل دفاتر قانونی شرکتهای تازه تاسیس چگونه است؟
دفاتر پلمپ که به نام دفاتر قانونی هم شناخته میشوند باید بر اساس یک دستورالعمل و به شکل خاصی تکمیل شوند، در غیر این صورت جریمههای مالیاتی در پی خواهند داشت.
برای مثال دفاتر پلمپ نباید ایراداتی مثل موارد زیر داشته باشند:
- خط خوردگی در دفاتر یا هرگونه قلم خوردگی
- نوشتن در حاشیه دفاتر
- لاک گرفتن و تراشیدگی
- رعایت نکردن تاریخ و ترتیب معاملات
ثبت دفاتر پلمپ با ثبتیار
برای ثبت درخواست پلمپ دفاتر بهصورت آنلاین میتوانید به سامانه ثبتیار مراجعه کنید و سفارش دفتر ۵۰، ۱۰۰ یا ۲۰۰ برگ را ثبت کنید. بعد از ثبت درخواست، دفاتر در مدت کوتاهی توسط پست به آدرس ثبتی شرکت که در سامانه وارد کردهاید، ارسال خواهد شد.
دیدگاه