رئیس سازمان هیأت و تشکل های دینی در نشست خبری مهرواره هوای نو مطرح کرد؛
تاثیرگذاری جشنوارهها با استمرار آنها شکل میگیرد/ مهرواره هوای نو برای همه ایران است
رئیس سازمان هیأت و تشکل های دینی گفت: اساسا جشنواره ها زمانی میتوانند تاثیر گذار باشند که استمرار آن ها حفظ شود تا جامعه مخاطب نیز این موضوع را جدی بگیرد و بداند که معیارها ،مبناها و مجراهای قضاوت در یک جشنواره بر چه اساسی است.
حجت الاسلام مجید باباخانی رئیس سازمان هیأت و تشکل های دینی در نشست خبری دومین مهرواره هوای نو گفت: مجموعه سازمان هیأت و تشکل های دینی برای جایگاه حاکمیتی جریان هیأت ها و رسیدگی به امور تشکلهای مذهبی تاسیس شد. یکی از اموری که مجموعه سازمان هیأت به عنوان یکی از بهترین روشها برای سیاستگذاری و کمک به جریان هیأت در کشور دنبال میکند استفاده از ظرفیت هایی مدرنی مانند جشنواره ها است که در این زمینه مجموعه هوای نو طراحی شد.
وی افزود: در واقع با توجه به ظرفیت جشنواره ها یکسری معیارها و ملاکهایی مشخص میشود و بعد در راستای آن ملاکها آن جریان مرتبط با مخاطبان در راستای کارهای مرتبط با موضوع در جشنوارهها ارائه میشود.
حجت الاسلام مجید باباخانی گفت: اساسا جشنوارهها زمانی میتوانند تاثیرگذار باشند که استمرار آنها حفظ شود تا جامعه مخاطب نیز این موضوع را جدی بگیرد و بداند که معیار ها، مبناها و مجراهای قضاوت در یک جشنواره بر چه اساسی است. استمرار مهرواره هوای نو برای سال دوم و سوم جزء سیاست های جدی مجموعه سازمان هیأت است، البته بنای ما بر این است که مجموعه هوای نو مجموعه مردمی بماند و فعالان فرهنگی در عرصه هیات با یک هویت مستقل و پویا بتوانند این جریان را دنبال کنند.
رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی افزود: حتما در سال های اول مجموعه حاکمیت باید کمک بیشتری کند تا این جریان شکل بگیرد و قوت پیدا کند، امیدواریم در سال های آینده یک جریان پویاتری را داشته باشیم که بدون کمک حاکمیتی هم بتواند مسیر خود را طی کند.
وی گفت: هوای نو بنا دارد این نگاه را بشکند که هیأت فقط مراسم است، بلکه میخواهد نشان دهد که هیأت فعالیتهای بسیاری دارد. این رویکرد سه مخاطب دارد؛ اول حمایت از هیأتهای فعال که انگیزهای برای ادامه فعالیت آنان باشد. دوم فعال کردن هیأتهایی که هنوز در این عرصهها وارد نشدند و صرفاً یک مراسم هستند. سوم مردم بدانند هیأتها چه کارکردهایی دارند. هیأتها نهاد زندهای هستند که در دهه محرم ۹۰ درصد مردم مخاطب آن بودند و در باقی ایام سال ۸۷ درصد مردم اعلام کرده بودند، حداقل سالی یک بار به هیأت رفتاند.
مهرواره هوای نو برای همه مردم ایران است
در ادامه نشست وحید ملتجی، دبیر مهرواره هوای نو گفت: سال گذشته در دوره نخست مهرواره، حدود ۵ هزار هیأت شرکت کردند و در مجموع ۳۰ هزار اثر هیأتها توسط ۱۰۰ داور بررسی و اختتامیه آن، ۲۴ اردیبهشت در تالار وحدت برگزار شد. در حاشیه مهرواره نشستهای تخصصی با حضور هیأتهای فعال و برگزیده با مسئولان کشوری برگزار شد. سال گذشته مهرواره ۳۲ رشته داشت که امسال به ۴۱ رشته رسیده است. برگزیدگان دوره اول بناست از حدود سه هفته آینده در رسانه ملی به صورت جدی برای الگوسازی معرفی شوند.
وی با اشاره به اهداف دومین دوره مهرواره هوای نو افزود: دو هدف برای مهرواره هوای نو در دومین دوره مشخص شده است، یکی از اهداف کمک به ارتقا سطح نگرش و نگاه و رویکرد هیأت ها و اصحاب هیات در مواجه با عموم مردم به گونه ای که همه ایرانی ها با سلایق مختلف، مخاطب هیات باشند.
وی افزود: همچنین تلاش برای تغییر نگاه عموم مردم به هیأت به واسطه تغییر تصویری که رسانه ها از هیأت ارائه میدهند، به گونه ای که هیأت محصور در زمان خاص مناسبتی و یا سبک های خاص عزاداری نباشند از دیگر اهداف مهرواره هوای نو است.
ملتجی با اشاره به اینکه در دومین مهرواره هوای نو چهار سیاست برنامه ریزی شده است گفت: اول اینکه برای امسال نقش و حضور جایگاه بانوان در عرصه هیأت به عنوان رویکرد پررنگ این دوره مورد توجه باشد، دومین سیاست نیز بحث جهاد تبیین میباشد زیرا «هیات کانون جهان تبیین است»، قرار شد در تمام اجزاء اجرایی و محتوایی مهرواره این مفهوم رنگ اجرا را به خود بگیرد.
وی ادامه داد: سومین سیاست مهرواره امسال مشارکت و تعامل هیاتها با دیگر نهادهای مردمی و حاکمیتی برای تقویت مهرواره در دستور کار باشد. در این خصوص حوزه های مختلف سازمان تبلیغات اسلامی در اولویت است.
ملتجی افزود: آخرین مورد نیز این است که مهرواره هوای نو برای همه ایران است و تلاش میکند به همه هیاتهای سراسر کشور بپردازد یعنی توجه فقط به هیاتهای تهران و کلان شهرها نباشد و به تمام هیاتهای شهرستانهای کشور اهمیت داده شود.
دبیر مهرواره هوای نو گفت: امسال در برگزاری دومین دوره مهرواره هوای نو چهار بخش داریم که این چهار بخش شامل تولیدات هیات، نهاد هیات، ارکان هیات و فرا هیات است.
وی افزود: تصمیم بر این شد که شعار امسال نیز مانند سال گذشته «در هوای نو هیات، نفسی تازه کنیم» باشد.
در ادامه نشست حجتالاسلام سیدمحمد صادقی آرمان، مدیر بخش تولیدات هیأت با اشاره به اینکه تولیدات هیأت در سه محور برگزار میشود گفت: بخش تولیدات هیأت در سه محور برگزار میشود. محور تولیدات محتوایی هیأت، بخش اول است. در هیأت، تولیدات محتوایی و معارفی داریم که موجب رشد هیأت میشود که در دو رشته مکتوبات و سایر مکتوبات بررسی میشود. آثار نویسندگان و اهل قلم عضو هیأت یا مرتبط با هیأت در بخش مکتوبات بررسی میشود. در سایر تولیدات نیز نشریات و فصلنامهها و مقالات و پژوهشهای تولید شده توسط هیأتها مدنظر است.
وی افزود: محور دوم محصولات هیأتهامیباشد. هیأتها برای خود محصولات فرهنگی و دینی دارند که این محور دارای پنج رشته است. رشته تولیدات فضاسازی محیطی شامل مثل پرچم و کتیبه یا ریسه تزیینی و سازههای فضاسازی، رشته تولیدات کاربردی هیأت مانند محصولات پوشیدنی، هدایا و ...، رشته تولیدات رسانهای مانند کلیپها، نماهنگها و تبلیغات صوتی و تصویری، رشته بازی و سرگرمی و رشته تولیدات نرمافزارها و سکوها یا همان پلتفرمها که هیأتها ایجاد کردند، از رشتههای این محور است.
صادقی آرمان گفت: محور سوم تولیدات برای هیأت میباشد که دو محور قبلی تولیدات هیأتها برای خودشان بود، اما در این محور تولیداتی مدنظر است که نهادها و موسسات و افراد برای هیأتها دارند. رشتههای تولیدات آموزشی و پژوهشی، رشته تولیدات فضاسازی محیطی، رشته تولیدات کاربردی مانند بازی و سرگرمی، رشته تولیدات نرمافزارها و سکوهای رسانهای، رشتههای این محور سوم است.
رحیم آبفروش، مدیر بخش نهاد هیأت در ادامه این نشست بیان داشت: نهاد هیأت اهمیت ویژه ای دارد، زیرا سالیان سال هیأت به مثابه مراسم بوده است و بنا داریم مانند یک نهاد اجتماعی شود. هیأت، الگوی کهن تشکیلات از دیدگاه اهل بیت(ع) است. هیأت محلی برای تمام کارهای خوب و مامنی برای همه مردم است، مردم با محوریت ثقلین به هیأت پناه میآورند. این مهرواره موجب میشود که به کمک رسانه این تصور را برای همه مردم ایجاد کنیم. اگر این فضا ایجاد شود، بستر برای حکمرانی مردم با محوریت ثقلین ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه بخش نهاد هیات دارای سه محور اصلی با هفت رشته، محور ویژه با سه رشته و محور جنبی با ۲ رشته است، گفت: محور اصلی شامل رشتههای «هیأت و خانواده»، «هیات و نوجوان»، «هیأت و امداد اجتماعی»، «هیات و اقتصاد»، «هیات و هنر و رسانه»، «هیات و شهدا» و «هیات و شادی» است که نسبت هیات با این موضوعات ارزیابی میکنیم که دو رشته «هیات و شهدا» و «هیات و شادی» جدید است.
گفتنی است فراخوان ثبت نام مهرواره هوای نو آغاز شده و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد؛ افراد میتوانند با ورود به سایت Havayenoo.ir ثبت نام کرده و مستندات خود را ارائه دهند.
دیدگاه