هنرمندی آراسته به تمام فضایل و آداب هنری

هوشنگ کامکار در روزنامه ایران نوشت: درمیان آهنگسازان و موزیسین‌های بزرگ و شناخته شده معاصرایران، نام و جایگاه هنری استاد هرمزفرهت درخشان و ماندگاراست.

هنرمندی آراسته به تمام فضایل و آداب هنری

آهنگساز و موسیقی‌شناس ایرانی که طی سال‌ها تلاش دراین عرصه آثار ارزشمندی از خود به جای گذاشته است. فرهت‌ زاده ۱۸ مرداد به سال ۱۳۰۷ است و سال‌ها در ایرلند زندگی می‌کرد و روزهای واپسین عمر خود را هم به دور از وطن گذراند و سرانجام ۲۵ مرداد ماه ۱۴۰۰ در۹۳ سالگی و براثر بیماری ذات‌الریه در شهر دوبلین ایرلند درگذشت. از جمله آثار ماندگار او که باعث شهرت بیشتر این موزیسین شد ساخت موسیقی فیلم‌هایی ماندگار همچون «گاو»، «پستچی» و... است. فرهت تحصیلات خود دررشته آهنگسازی را دردانشگاه‌های معتبر خارج از ایران گذراند و دارای مدرک دکترای موسیقی شناسی است. این مدرس بزرگ پس از بازگشت به ایران از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ رئیس دپارتمان موسیقی دانشگاه تهران بود و در تابستان ۱۳۵۸ از ایران مهاجرت کرد و سال‌ها ریاست دانشکده موسیقی دانشگاه دوبلین را بر عهده داشت و دوران بازنشستگی خود را در ایرلند گذراند.

آشنایی من با هرمز فرهت به سال‌ها قبل برمی گردد، آن روزگار که دردانشکده هنرهای زیبا شاگرد ایشان بودم و در رشته آهنگسازی تحصیل می‌کردم و باید بگویم بسیاری ازاستادان خوب امروزما ازشاگردان او بوده وهستند. درواقع هرمز فرهت طی دوران حضورش در دانشکده هنرهای زیبا و تلاش در امر تدریس، خدمات بسیار بزرگ و قابل توجهی برای موسیقی و دانشجویان موسیقی انجام داده است و درهمان روزگار که رئیس دپارتمان موسیقی دانشگاه تهران بود توانست این دپارتمان را به نحو احسن اداره کند.

استادی بسیار با شخصیت، دانا و با علم و دانش فراوان. هرمز فرهت به تمام فضایل و خصایص به عنوان یک هنرمند بزرگ آراسته بود چرا که وقتی از هنر و هنرمند نام می‌بریم ۶۰ درصد آن موسیقی است و مابقی آن شخصیت و آداب هنری اوست و استاد فرهت از این خصیصه والا برخوردار بود و بار دیگر تأکید می‌کنم خدمات بسیاری برای موسیقی ایران انجام داده است. خاطرم است سال‌ها قبل بود و من شاگرد اول رشته آهنگسازی در دانشکده هنرهای زیبا بودم و با همان رتبه بالا فارغ‌التحصیل شدم واستاد فرهت درآن برهه زمانی لطف بزرگی درحق من کردند و بواسطه رتبه‌ای که به‌دست آورده بودم دو بورسیه برای من درنظر گرفت و کمک کرد به مدت دو سال در یکی از دانشگاه های معتبر ایتالیا تحصیل کنم و بعدها نیز فرصتی فراهم شد که در امریکا نیز بورسیه شوم. البته این لطف نه تنها برای من بلکه آقای فرهت ازاغلب دانشجویان و کسانی که به‌صورت جدی موسیقی را دنبال می‌کردند، حمایت می‌کرد. او طی سال‌ها تلاش در عرصه موسیقی علاوه بر تربیت شاگردان آثار بسیار ارزشمندی هم از خود برجای گذاشته است مانند کارهای ارکسترالی که نوشته و همچنین آثار ماندگاری که برای موسیقی فیلم تولید کرده است.همچون موسیقی ماندگار فیلم «گاو» و دیگر موسیقی فیلم‌های ارزشمندشان که موجب توجه بیشتر در بین مردم شد و ارزشی که در میان مردم داشت گواه این ادعای من است. در مجموع باید بگویم استاد هرمز فرهت همه ویژگی‌های خوب یک هنرمند را دارا بود؛ از تواضع وافتادگی درادب، دارا بودن دانش موسیقایی، شخصیتی ارزشمند دراخلاق ونکته دیگر تربیت درست شاگرد و درکنار آن تولید آثارماندگار. ازدرگذشت این هنرمند بزرگ بسیار متأثر شدم واین ضایعه بزرگ را به جامعه موسیقی تسلیت می‌گویم و صد حیف و افسوس که جایگاه بزرگانی همچون او جانشینی نخواهد داشت.

کد مطلب: ۳۵۳۱۳۹
لینک کوتاه کپی شد

پیوندها

دیدگاه

تازه ها

یادداشت