حسین زمان بعد از چند سال ممنوعیت درگذشت
از حبیب و فرهاد تا دلکش و حسین زمان؛ همۀ خوانندگانی که بعد از ممنوع الفعالیت شدن در ایران درگذشتند
حبیب محبیان، دلکش، مازیار، فرهاد، فریدون فروغی و ... از جمله اصلی ترین خوانندگان ممنوع الفعالیت ایرانی بودند که در داخل کشور از دنیا رفتند. این تراژدی برای حسین زمان نیز تکرار شد.

مرگ حسین زمان، خواننده پاپ ایرانی در حالیکه حدود 13 سال از ممنوع الفعالیت شدنش می گذشت بسیاری را ناراحت و غمگین کرد.
زمان که از اولین خوانندگان داخلی دهه 70 بود و در آن عصر و دوره شهرت بسیار زیادی داشت، به علت برخی فعالیت های سیاسی، ممنوع الفعالیت شد و تا زمان مرگش نتوانست کنسرتی اجرا کرده یا صدا و تصویرش را در رسانه ها منتشر کند. سرنوشت حسین زمان برای برخی از دیگر خوانندگان داخل ایران تکرار شده و احتمالا تکرار خواهد شد.
گروهی از خوانندگان مهاجر که حالا با نام خوانندگان «لس آنجلسی» مشهور بودند، به ایران بازگشتند اما مجوز فعالیت پیدا نکردند. عده ای هم در داخل ایران شروع به فعالیت کردند اما به علل مختلفی ممنوع الفعالیت شدند.
در حال حاضر، گروهی از خوانندگان و موزیسین های ایرانی داخل ایران ممنوع الفعالیت هستند. با این حال، ما در این گزارش قصد داریم به خوانندگان پاپ و راک ایرانی اشاره کنیم که در حالتی که ممنوع الفعالیت بودند از دنیا رفتند.
برخی از مهم ترین این خوانندگان به شرح زیر هستند:
دو غول راک – پاپ ایرانی؛ فرهاد و فریدون فروغی
فرهاد مهراد یکی از بزرگترین خوانندگان پاپ – راک ایران است. او که یکی از خوانندگان سیاسی مخالف شاه بود و در سال 1357، آهنگ «وحدت» او شهرت بسیاری یافت در سال های بعد ممنوع الفعالیت شد و بالاجبار به کاری غیر از موسیقی پرداخت.
فریدون فروغی دیگر خواننده سبک پاپ – راک بود که در دهه 50 به شهرت فراوانی رسید اما در سالهای بعد ممنوع الفعالیت شد و نتوانست کنسرت اجرا کرده یا آلبوم موسیقی منتشر کند. فریدون فروغی در روز ۱۳ مهر ۱۳۸۰ در منزلش در تهرانپارس تهران به دلیل سکته قلبی در سن ۵۰ سالگی درگذشت. او را در روستای قورقورک بوئین زهرا قزوین به خاک سپردند.
حبیب محبیان، مرد تنهای شب
سرنوشت حبیب محبیان بسیار تلخ و ناراحت کننده است. حبیب در سال 1357 و با آلبوم «مرد تنهای شب» به شهرت رسید. او بعد از انقلاب به آمریکا مهاجرت کرد اما با دعوت محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور وقت به ایران آمد تا بتواند به خوانندگی ادامه دهد.
در دولت محمود احمدینژاد به حبیب وعدۀ اجرا در استادیوم آزادی را دادند اما او تا زمان مرگ در رامسر در سال 1395 نه تنها هیچ اجرایی در آزادی نداشت بلکه مجوز آلبوم یا کنسرت هم دریافت نکرد.
مازیار؛ صدای رسایی که ناکام ماند
مازیار خواننده ای خاص با صدایی جذاب بود که نتوانست به خوانندگی ادامه دهد. مازیار فعالیت های انقلابی هم داشت اما این فعالیت ها نتوانستند باعث مجوز دادن به او شوند.
پس از انقلاب و در دههٔ ۱۳۷۰ آلبوم «گل گندم» از وی انتشار یافت اما در همان سال توقیف شد. مازیار در سحرگاه ۱۶ فروردین سال ۱۳۷۶ بر اثر سکتهٔ قلبی و مغزی در گذشت.
زنان خوانندهای که صدایشان خاموش شد
بیشتر خوانندگان زنُ پیش از انقلاب، در سال های بعد از صحنه کنار رفته و صدایشان آرام آرام خاموش شدند. از این میان، برخی از آنان به خارج رفته و گروهی نیز در ایران درگذشتند. الهه، گیتی پاشایی، شیدا جاهد، دلکش، عزت روحبخش و ... از جمله مشهورترین خوانندگان زنی هستند که در ایران فوت کردند.
دیدگاه