خوانندهها امسال 3 برابر سال 98 کنسرت داشتند
اجراهای صحنهای در سال 1402 را به تفکیک آوردهایم و هر فصل را به تفکیک صدور مجوزها، استخراج کردیم و در کنارش مقایسهای بین اجراهای صحنهای امسال با سال 1398 داشتیم. اینکه معیار قضاوت را سال 98 گذاشتیم به این دلیل بوده است که سالهای کرونا و اتفاقات پاییز سال 1401، باعث لغو کنسرتها در این فاصله زمانی شده بود و مقایسه کمی و کیفی کنسرتهای امسال با آن سالها قضاوت را از دایره انصاف خارج میکرد.
در گزارش امروز با توجه به آماری که به دست «فرهیختگان» رسیده است، اجراهای صحنهای در سال 1402 را به تفکیک آوردهایم و هر فصل را به تفکیک صدور مجوزها، استخراج کردیم و در کنارش مقایسهای بین اجراهای صحنهای امسال با سال 1398 داشتیم. اینکه معیار قضاوت را سال 98 گذاشتیم به این دلیل بوده است که سالهای کرونا و اتفاقات پاییز سال 1401، باعث لغو کنسرتها در این فاصله زمانی شده بود و مقایسه کمی و کیفی کنسرتهای امسال با آن سالها قضاوت را از دایره انصاف خارج میکرد.
1850 اجرا در سال 1402
در سال 1398، 520 عنوان اجرای صحنهای با 1040 اجرا، ۱۶۱ آلبوم موسیقی، سه آلبوم تصویری موسیقی، یک هزار و ۷۸ تکآهنگ، ۱۲۷ نماهنگ، ۴۰ کتاب گویا و ۲۶ اجرای گروههای خارجی در ایران از دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز گرفتهاند. همچنین در نیمه اول امسال شش هزار و ۳۰۰ پرونده شعر و ترانه در دفتر موسیقی تشکیل شده است. از این تعداد 270 عنوان موسیقی پاپ، 93 عنوان موسیقی سنتی، 62 عنوان موسیقی کلاسیک، ۱۹ عنوان موسیقی تلفیقی و ۱۷ عنوان موسیقی نواحی است.
مقایسه بین اجراهای صحنهای در سال 1402 نشان میدهد تقریبا مجوزها برای اجراهای صحنهای در سال 1402 تا به امروز سه برابر رشد داشته است. آمار اجراهای صحنهای 1402 بر اساس سامانه صدور مجوز وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. با توجه به اینکه استانهای یزد، آذربایجانغربی، خراسانجنوبی، قم و همدان، به این سامانه وصل نیستند؛ اگر آمار این پنج استان هم لحاظ شود، مجوز اجراهای صحنهای بیش از عدد هزار و 850 خواهد بود.
بهار پررونق با بیش از 292 اجرای صحنهای
تابستان 1402 و 163 اجرای صحنهای
مجوزهای صادره دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تیرماه ۱۴۰۲ اعلام شد که براساس این آمار، مجوز ۳۵۲ تکآهنگ، ۲۶ آلبوم موسیقی، ۲۲ نماهنگ و یک مجوز تاسیس و تمدید استودیوی صدابرداری و مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری صادر شده است. همچنین در مدت یادشده، ۱۲۸ اجرای صحنهای موسیقی مجوز گرفتهاند که دفعات اجراهای صحنهای ۲۹۴ اجرا بوده است. در میان تکآهنگهای مجوزگرفته، ۲۷۰ اثر در ژانر موسیقی پاپ، ۳۶ اثر در ژانر موسیقی تلفیقی، ۲۰ اثر در ژانر موسیقی نواحی، ۹ اثر در ژانر موسیقی سنتی، ۸ اثر در ژانر موسیقی کلاسیک، ۸ اثر در ژانر موسیقی الکترونیک و یک اثر در قالب موسیقی کودک تولید شدهاند. در بخش آلبومها نیز مجوز ۷ آلبوم موسیقی سنتی، دو آلبوم موسیقی کلاسیک، ۴ آلبوم موسیقی پاپ، دو آلبوم موسیقی نواحی، ۸ آلبوم موسیقی تلفیقی، دو آلبوم موسیقی الکترونیک و یک سرود در تیرماه ۱۴۰۲ صادر شده است.
مردادماه ۱۴۰۲، مجوز ۲۶۰ تکآهنگ، ۲۶ آلبوم موسیقی، ۹ نماهنگ، دو آلبوم تصویری، ۱۸ کتاب گویا و شش مجوز تاسیس و تمدید استودیوی صدابرداری و مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری را صادر کرده است. در مدت یاد شده چهار گروه موسیقی به خارج از کشور اعزام شده و دو اجرای مناسبتی مذهبی با ۱۲ نوبت اجرا روی صحنه رفتهاند. در بخش آلبومها نیز مجوز ۱۰ آلبوم موسیقی سنتی، شش آلبوم موسیقی پاپ، سه آلبوم موسیقی نواحی، دو آلبوم موسیقی تلفیقی، دو آلبوم موسیقی کودک، دو آلبوم موسیقی کلاسیک و یک آلبوم موسیقی ارکسترال در مردادماه ۱۴۰۲ صادر شده است.
در شهریورماه ۱۴۰۲، مجوز ۲۸۸ تک آهنگ، ۱۲ آلبوم موسیقی، هفت نماهنگ، دو آلبوم تصویری، شش کتاب گویا، و هفت مجوز تاسیس و تمدید استودیوی صدابرداری و مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری را صادر کرده است.
در بخش آلبومها نیز مجوز پنج آلبوم موسیقی پاپ، سه آلبوم موسیقی الکترونیک، دو آلبوم موسیقی سنتی و دو آلبوم موسیقی نواحی در مردادماه ۱۴۰۲ صادر شده است.
پاییز با بیش از 450 اجرا
در پاییز 1402، مجوز ۳۸۰ تکآهنگ، ۱۸ آلبوم موسیقی، ۱۸ نماهنگ، دو کتاب گویا و پنج مجوز تاسیس و تمدید استودیوی صدابرداری و مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری صادر شده است. در مدت یادشده یک گروه موسیقی به خارج از کشور اعزام شده و ۲۴۶ اجرای موسیقی با ۵۳۹ دفعه اجرا روی صحنه رفتهاند. در بخش آلبومها نیز مجوز چهار آلبوم موسیقی سنتی، چهار آلبوم موسیقی پاپ، یک آلبوم موسیقی نواحی، چهار آلبوم موسیقی تلفیقی، یک آلبوم موسیقی کودک و چهار آلبوم موسیقی کلاسیک در آبان ماه ۱۴۰۲ صادر شده است. در آذر ماه ۱۴۰۲، مجوز ۳۱۷ تکآهنگ، ۲۱ آلبوم موسیقی، ۳۱ نماهنگ، ۳۶ کتاب گویا و ۵۲ مجوز تاسیس و تمدید استودیوی صدابرداری و مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری صادر شده است. در مدت یادشده دو گروه موسیقی به خارج از کشور اعزام شده و ۱۴۷ اجرای موسیقی با ۳۳۳ دفعه اجرا روی صحنه رفتهاند. در میان تکآهنگهای مجوزگرفته، ۲۴۰ اثر در ژانر موسیقی پاپ، ۲۵ اثر در ژانر موسیقی نواحی، ۸ اثر در ژانر موسیقی سنتی، دو اثر در ژانر موسیقی تلفیقی، ۱۳ اثر در ژانر موسیقی کلاسیک و ۱۰ اثر در ژانر موسیقی الکترونیک، سه اثر در ژانر موسیقی ارکسترال تولید شدهاند. در بخش آلبومها نیز، مجوز پنج آلبوم موسیقی سنتی، پنج آلبوم موسیقی پاپ، شش آلبوم موسیقی نواحی، دو آلبوم موسیقی تلفیقی و سه آلبوم موسیقی کلاسیک در آذر ماه ۱۴۰۲ صادر شده است.
دیدگاه