روایت برنده نوبل از هایپرمارکتها!
کتابهایی از آنی اِرنو برنده جایزه نوبل ۲۰۲۲ با عنوانهای «چراغها را ببین، عشق من» و «یادداشتهای کوچه و خیابان» به همراه «خانه فراموششدگان؛ روایتی از مهاجرت» نوشته سیلویا زپی منتشر شدهاند.
کتابهای «چراغها را ببین، عشق من» (روایتهایی از زندگی) و «یادداشتهای کوچه و خیابان» نوشته آنی اِرنو و «خانه فراموششدگان؛ روایتی از مهاجرت» نوشته سیلویا زِپی با ترجمه شهرزاد قانونی هر کدام در ۱۱۲ صفحه با شمارگان ۴۴۰ نسخه و قیمت ۷۸ هزارتومان در بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شدهاند.
در نوشته پشت جلد کتابهای یادشده میخوانیم: در جهانی زندگی میکنیم که در آن پیوسته نادیده گرفته میشویم - اگر ثروتمند نباشیم، اگر گرانترین مارکها را نپوشیم و اگر دنبالکنندگانی در صفحات مجازی نداشته باشیم.
مجموعه «روایتهایی از زندگی» به همت پیر رزنولن استاد تاریخ و علوم سیاسی کلژ دوفرانس منتشر شده است. او در معرفی این مجموعه مینویسد: «امروز نوعی احساس رهاشدگی بسیاری از مردم فرانسه را اندوهگین کرده و آنها را به ستوه آورده است... تمام آن صداهای آهسته، تمام آن زندگیهای عادی که کسی به آنها توجهی نمیکند، تمام تلاشهای در سایهای که از آنها یادی نمیشود... اینها دموکراسی را تضعیف میکنند. زندگی در جامعه، بیش از هرچیز، این است که ببینیم آیا هستیمان در واقعیت روزمرهاش فهمیده میشود یا نه.» این مجموعه درباره زندگیهای روایتنشده و گاه انکارشده است؛ روایتهایی مستند و داستانگونه درباره آدمهایی نامرئی و اقشار نادیده گرفتهشده.
آنی ارنو در «چراغها را ببین، عشق من» از رفتوآمدهای هفتگیاش به هایپرمارکتها نوشته است. او به مرکز خرید میرود تا «با درآمیختن با جمعیتی که برای خرید یا گردش آمدهاند، نارضایتی حاصل از کار نوشتن را فراموش کند». کتاب او، در نظری عمیقتر، نگرشی انتقادی به پدیده نوظهور هایپرمارکتهاست.
«یادداشتهای کوچه و خیابان» نیز تلاشی است برای دستیابی به واقعیت یک دوره از طریق ثبت لحظات گذرانی زندگی روزمره جمعی.
نویسنده در «خانه فراموششدگان» به سراغ حومهنشینان پاریس رفته و روایتی از زندگی مهاجران تیرهروز به دست داده است.
دیدگاه