تولدی برای سیمین بانو
مراسم بزرگداشت سیمین دانشور به مناسبت تولد این نویسنده فقید برگزار میشود. در این مراسم همچنین گزارشی از شکلگیری کانون نویسندگان در خانه سیمین و جلال ارائه میشود.
از ساعت ۳ تا ۵ عصر روز پنجشنبه هفتم اردیبهشتماه ۱۴۰۲، مجلس جشنی در «خانه- موزه جلال و سیمین» واقع در دزاشیب تجریش برگزار میشود. این جشن سه مناسبت دارد: سالروز تولد دکتر سیمین دانشور در اردیبهشت ۱۳۰۰، نویسندهای که با نوشتن رمان معروف «سووشون»، به عنوان «بانوی ادبیات داستانی ایران» شناخته شد. موضوع دوم تأسیس اولین تشکل صنفی اهل قلم به نام «کانون نویسندگان ایران»، چون در نخستین روز اردیبهشتماه سال ۱۳۴۷، جلسهای با حضور عده زیادی از نویسندگان، مترجمان، ویراستاران و روزنامهنگاران کشور، با انواع علایق و سلایق هنری و انواع گرایشهای فکری و سیاسی، در منزل مسکونی زندهیادان جلال آل احمد و سیمین دانشور برگزار شد و پس از بحث و جدلهای فراوان، سرانجام مرامنامه و اساسنامه اولین تشکل صنفی اهل قلم ایران، یعنی «کانون نویسندگان ایران» به تصویب رسید و این نهاد مدنی، کارش را عملاً از این تاریخ و از این خانه شروع کرد. و موضوع آخر پایان عملیات تعمیر و بازسازی خانه مسکونی زندهیادان سیمین دانشور و جلال آل احمد برای تبدیل آن به یک نهاد فرهنگی عمومی و برگزاری مراسم افتتاحیه «خانه- موزه سیمین و جلال» در اردیبهشت سال ۱۳۹۷.
در این مراسم، علاوه بر بازدید از خانه- موزه و ذکر خاطراتی از دکتر سیمین دانشور و جلال آل احمد، آراز بارسقیان، محقق تاریخ معاصر و نویسنده کتاب «نمایندگان امر، نمایندگان کلام»، به شرح تاریخچه تأسیس کانون نویسندگان ایران خواهد پرداخت. سپس لیلا زندی، مهندس فرزاد رستمیفر و رضا توسلی که در مرمت، بازسازی، آمادهسازی و مدیریت خانه- موزه جلال و سیمین مشارکت داشتهاند، درباره کم و کیف خدمات خویش در رابطه با این خانه- موزه سخن خواهند گفت.
دیدگاه