کشف ۱۳ مومیایی با زبانهای طلایی متعلق به ۲۳۰۰ سال پیش در مصر
باستانشناسان در یک گورستان واقع در شهر باستانی «اوکسیرینخوس» مصر موفق به کشف ۱۳ مومیایی با زبانها و ناخنهای طلایی شدند.
تیم کاوش هنگام حفاری در این ناحیه در ۱۶۰ کیلومتری جنوب غربی قاهره، یک چاه دفن مستطیلشکل سنگی را کشف کردند که در انتهای آن، تالاری با سه اتاق و بیش از ده مومیایی قرار داشت.
وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر میگوید بقایای انسانهای مومیایی در مقبره به دوره بطلمیوسی (حدود ۳۰۴ تا ۳۰ پیش از میلاد) بازمیگردد.
باستانشناسان پیشتر در اوکسیرینخوس ۱۶ زبان طلایی کشف کرده بودند.
مصریان باستان این زبانهای طلایی را داخل دهان مومیاییها قرار میدادند، زیرا اعتقاد داشتند که این زبانها به متوفیان کمک میکند تا در زندگی پس از مرگ با «اُزیریس»، خدای جهان زیرزمینی، ارتباط برقرار کنند.
زبان طلای کشفشده متعلق به یک مومیاییعکس: وزارت آثار باستانی مصر
آنها همچنین باور داشتند که طلا «گوشت خدایان» است.
سلیمه اکرم، استاد مصرشناسی در دانشگاه آمریکایی قاهره، در این باره گفت: «تعداد زیاد زبانهای طلایی در اینجا جالب توجه است.»
در این حفاریها ۲۹ تعویذ دیگر همراه مومیاییها یافت شد. برخی از این تعویذها به شکل سوسکهای سرگینغلتان ساخته شدهاند، زیرا مصریان باستان این حشرات را نمادی از حرکت خورشید در آسمان میدانستند.
دیگر تعویذها به شکل خدایان مصری مانند حوروس، تحوت و ایزیس بوده و برخی از آنها ترکیبی از چندین خدا هستند.
حفاری همچنین شامل دیوارنگاریهایی بود از جمله نقاشیای که صاحب مقبرهای به نام «وننفر» را همراه با چندین خدای مصری نشان میدهد.
دیواره مکان کشفشدهعکس: وزارت آثار باستانی مصر
نقاشی دیگری که روی سقف تالار دیده شده، الهه آسمان «نوت» را در میان ستارگان به تصویر کشیده است. همچنین نقاشیای از یک قایق که خدایان مختلف روی آن حضور دارند کشف شده است.
فرانچسکو تیرادریتی، مصرشناس دانشگاه گابریل دانونزیو ایتالیا، با «عالی» توصیف کردن کیفیت نقاشیها گفت از تازگی رنگهای آنها شگفتزده شده است.
او گفت: «کیفیت نقاشیها واقعاً شگفتانگیز است و تازگی رنگها بینظیر است.»
دیدگاه